Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással | TravelOrigo

Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással

3 napos utazás a pünkösdi velencei hajófelvonulásra

Utazás: autóbusszal
⚡ Előfoglalási Akció 2021 december 31-ig!

2022-ben induló több napos utazásaink 20% előleg befizetésével, egynapos és non-stop utazásaink 50% előleggel foglalhatóak! A fennmaradó hátralék összeget indulás előtt 35 nappal kell rendezni!

ÁRGARANCIA: Minden olyan utasunknak árgaranciát biztosítunk, aki 2022-es utazását a szokásos előleg megfizetésével, azaz több napos utazását 40% előleggel, egynapos és non-stop utazását teljes összeggel foglalja le.

Időpontok és Árak

Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással

3 napos utazás a pünkösdi velencei hajófelvonulásra

Utazás: autóbusszal
⚡ Előfoglalási akció 2021 december 31-ig!

2022-ben induló több napos utazásaink 20% előleg befizetésével, egynapos és non-stop utazásaink 50% előleggel foglalhatóak! A fennmaradó hátralék összeget indulás előtt 35 nappal kell rendezni!

ÁRGARANCIA: Minden olyan utasunknak árgaranciát biztosítunk, aki 2022-es utazását a szokásos előleg megfizetésével, azaz több napos utazását 40% előleggel, egynapos és non-stop utazását teljes összeggel foglalja le.👉 Tudnivalók az EU országaiba való utazáshoz

Az Európai Unió országaiba való utazáshoz egységesen elfogadott a QR-kódot tartalmazó, magyar és angol nyelvű Uniós digitális Covid-igazolvány, vagyis "zöld útlevél” (green pass). Az Uniós digitális Covid-igazolvány a megfelelő védettséggel rendelkezők számára nyomtatott és elektronikus formában egyaránt ingyenesen elérhető: nyomtatott formában igényelhető a kormányablakoknál, ügyfélkapuval rendelkezőknek néhány kattintással letölthető és nyomtatható az eeszt.gov.hu oldalról, vagy digitálisan elérhető az EESZT mobilalkalmazáson keresztül.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kártya formátumú magyar védettségi igazolvány önmagában általánosságban nem elegendő a külföldi utazáshoz, azt a külföldi hatóságok nem minden ország esetében fogadják el.
A belépéshez szükséges egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik.
Az egyes országokra vonatkozó teljes körű és részletes szabályozásokat (pl. elfogadott oltás típusok, stb.) a Konzuli szolgálat oldalán országonként csoportosítva találják, ide kattintva elérhető:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

Hazautazás Magyarországra:
A jelenleg érvényes szabályok szerint közúton, vasúton és vízi úton – állampolgárságtól és a koronavírus elleni védettségtől függetlenül – járványügyi korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarország területére Horvátország, Ausztria, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna területéről, azonban a beutazás egyéb, általános feltételeivel (pl. érvényes úti okmány) rendelkezni kell.
Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az esetleges változásokat az aktuális szabályozásokat illetően, az ezeknek megfelelő dokumentumok megléte az utasok saját felelőssége.

Már több mint negyven éve kerül megrendezésre a csodás Vogalonga Velence városában: a vidám, színes evezős fesztivál célja, hogy felhívja a figyelmet a lagúnavilág szépségeire, és arra, hogy ezt a különleges gyönyörűséget bizony meg kell óvni! Erre az evezős rendezvényre minden évben több ezer résztvevő gyűlik össze, akik mindenféle kézzel hajtott vizijárgányon érkeznek. A Szent Márk tér elől elindulva, megkerülve Burano szigetét az utolsó néhány kilométert a Canal Grande-n evezve teszik meg. Ennél megfelelőbb helyszínt el sem lehet képzelni Európa legnagyobb vízi-karneváljához, a Vogalongához, amely tengernyi egyéb lehetőséget is kínál azoknak, akik szeretnének egy jót kirándulni a lagúnák közt. Tartson velünk pünkösdkor Velencébe és vegyen részt egy fantasztikus viziparádén, miközben arra is jut majd ideje, hogy felfedezze a környék csodás látványosságait!Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással Programleírás

3 nap / 2 éj

1. nap - TRIESZT

Pénteken a hajnali órákban találkozunk a TravelOrigo autóbuszainál az előre kiválasztott helyen és időpontban. Innen kezdjük meg utazásunkat, kisebb egészségügyi pihenők után pedig az első komolyabb állomásunk az észak-olaszországi közkedvelt kikötőváros, Trieszt lesz.

Még azelőtt csodálatos panoráma fogad minket, hogy Trieszt városába érkeznénk, mivel a hegyek felől, szerpentineken ereszkedünk alá. A fő érdekesség a kikötőtől busszal mintegy 15 percre található Miramare-kastély.  


2. nap - Vogalonga, szigettúra

Egy igazán kényelmes olasz reggeli után útnak indulunk Punta Sabbiani kikötője felé, ahonnan behajózunk Velencébe. Mielőtt elkezdődne a Vogalonga hajrája, lehetősége lesz részt venni fakultatív szigettúránkon vagy gondolázhat egyet a lagúnák szerteágazó tengerében. 

Ki előbb, ki később érkezik meg íly’ módon Velencébe: a mesés hangulatú vízre épült város tágas tereivel, óriási palotáival, megszámlálhatatlan hídjával és csaknem 200 templomával vár minket! Ráadásként a vogalonga egyedülálló hangulata végigkísér a városban tartózkodásunk alatt: merüljön el az események kavalkádjában, drukkoljon a többszáz vagy akár -ezer evezősnek, gondolázzon, alkudozzon az olaszokkal, egyen finom olasz ételeket, készítsen rengeteget fényképet, pörögjön fel egy erős olasz kávétól és érezze magát fergetegesen jól!

Az élménydús nap után visszahajózunk a kikötőbe, ahonnan ismét a szállásunk felé vesszük az irányt.

3. nap - GRAPPA GYÁR, TROJANE PÉKSÉG

A vasárnap is megannyi érdekes látnivalóval kecsegtet!

Reggelit követően irány a grappa birodalma. A híres, 1898-ben alapított gyárban, Schiavonban betekinthetünk a kulisszák mögé és megismerhetjük a grappa előállításának titkait, majd sétát tehetünk a 4000 fahordó között. A múzeumban végigkövethetjük a Poli család történetét és természetesen mi is belekóstolhatunk a végeredménybe.  

Ezután Magyarország felé vesszük az irányt, de először is pótoljuk az energiaraktárainkat és betérünk a Trojane pékségbe, ahol feltankolunk a helyi óriásfánkokból, majd indulunk is tovább, és meg sem állunk egészen hazáig.


Útleírás

Az ár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • Csoportkísérő idegenvezető
 • 2 éj szállás
 • Félpanzió
Az ár nem tartalmazza:
 • Egyágyas felár: 9.000 Ft
 • Velencei városi illeték (kötelező): 10 EUR
 • Hajójegy Velencébe retúr (kötelező): 35 EUR
 • Fakultatív gondolázás: 25 EUR
 • Idegenforgalmi adó (kötelező): 8 EUR
 • Fakultatív Murano-Burano szigettúra: 20 EUR
 • Fakultatív hangulatos olasz vacsora: 20 EUR
 • Grappa gyárlátogatás (kötelező): 10 EUR
 • Fakultatív Miramare kastély: 12 EUR
 • Utasbiztosítás
Fakultatív programok
Burano - Murano szigettúra

Szigettúra (Murano és Burano)

Olaszország, Velence

Külön hajóval kezdjük meg fakultatív szigettúránkat. Először a csipkekészítéséről híres Burano-szigetére, majd az üvegfúvó mestereiről híres Murano-szigetére látogatunk.

20 EUR/fő   

BŐVEBBEN
Olaszország - Trieszt Miramare kastély

Trieszt - Miramare kastély

Olaszország, Trieszt

A Miramare egy hangulatos isztriai fehér márvány épület, mely a Habsburg időkből maradt fenn. A kastélyt Habsburg Miksa és felesége Sarolta belga hercegnő építette a belvárostól alig néhány kilométernyi távolságra a Trieszti-öbölben.

10 EUR/felnőtt   4 EUR/gyermek   

BŐVEBBEN
Gondolázás Velencében

Gondolázás Velencében

Olaszország, Velence

Velence legjellegzetesebb legegyedibb közlekedési eszközét ma már csak kizárólag a turisták használják. Semmilyen más módon nem lehet ennyire ráérezni Velence lényegére, hangulatára. Velencében 12 gondolaállomás (imbarcadero) található.

25 EUR/fő   

BŐVEBBEN
Velencei vacsora egy hangulatos olasz étteremben

Hangulatos vacsora egy olasz étteremben

Olaszország, Velence

Velence nem más, mint a vékony, ropogós pizzákba, olasz tésztákba, kis szendvicskékbe és narancsszínű Aperol spritzekbe burkolt tökéletes csábítás. Velence gasztronómiája hűen tükrözi népe múltját és jellemét.

20 EUR/fő   

BŐVEBBEN

Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással Képek

 • Olaszország utazás - Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással - TravelOrigo Utazási Iroda
Foglalás