Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással | TravelOrigo

Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással

3 napos utazás a pünkösdi velencei hajófelvonulásra

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással

3 napos utazás a pünkösdi velencei hajófelvonulásra

Utazás: autóbusszal

Már több mint negyven éve kerül megrendezésre a csodás Vogalonga Velence városában: a vidám, színes evezős fesztivál célja, hogy felhívja a figyelmet a lagúnavilág szépségeire, és arra, hogy ezt a különleges gyönyörűséget bizony meg kell óvni! Erre az evezős rendezvényre minden évben több ezer résztvevő gyűlik össze, akik mindenféle kézzel hajtott vizijárgányon érkeznek. A Szent Márk tér elől elindulva, megkerülve Burano szigetét az utolsó néhány kilométert a Canal Grande-n evezve teszik meg. Ennél megfelelőbb helyszínt el sem lehet képzelni Európa legnagyobb vízi-karneváljához, a Vogalongához, amely tengernyi egyéb lehetőséget is kínál azoknak, akik szeretnének egy jót kirándulni a lagúnák közt. Tartson velünk pünkösdkor Velencébe és vegyen részt egy fantasztikus viziparádén, miközben arra is jut majd ideje, hogy felfedezze a környék csodás látványosságait!Programleírás

1. nap - TRIESZT

Pénteken a hajnali órákban találkozunk a TravelOrigo autóbuszainál az előre kiválasztott helyen és időpontban. Innen kezdjük meg utazásunkat, kisebb egészségügyi pihenők után pedig az első komolyabb állomásunk az észak-olaszországi közkedvelt kikötőváros, Trieszt lesz.

Még azelőtt csodálatos panoráma fogad minket, hogy Trieszt városába érkeznénk, mivel a hegyek felől, szerpentineken ereszkedünk alá. A fő érdekesség a kikötőtől busszal mintegy 15 percre található Miramare-kastély.  


2. nap - Vogalonga, szigettúra

Egy igazán kényelmes olasz reggeli után útnak indulunk Punta Sabbiani kikötője felé, ahonnan behajózunk Velencébe. Mielőtt elkezdődne a Vogalonga hajrája, lehetősége lesz részt venni fakultatív szigettúránkon vagy gondolázhat egyet a lagúnák szerteágazó tengerében. 

Ki előbb, ki később érkezik meg íly’ módon Velencébe: a mesés hangulatú vízre épült város tágas tereivel, óriási palotáival, megszámlálhatatlan hídjával és csaknem 200 templomával vár minket! Ráadásként a vogalonga egyedülálló hangulata végigkísér a városban tartózkodásunk alatt: merüljön el az események kavalkádjában, drukkoljon a többszáz vagy akár -ezer evezősnek, gondolázzon, alkudozzon az olaszokkal, egyen finom olasz ételeket, készítsen rengeteget fényképet, pörögjön fel egy erős olasz kávétól és érezze magát fergetegesen jól!

Az élménydús nap után visszahajózunk a kikötőbe, ahonnan ismét a szállásunk felé vesszük az irányt.

3. nap - GRAPPA GYÁR, TROJANE PÉKSÉG

A vasárnap is megannyi érdekes látnivalóval kecsegtet!

Reggelit követően irány a grappa birodalma. A híres, 1898-ben alapított gyárban, Schiavonban betekinthetünk a kulisszák mögé és megismerhetjük a grappa előállításának titkait, majd sétát tehetünk a 4000 fahordó között. A múzeumban végigkövethetjük a Poli család történetét és természetesen mi is belekóstolhatunk a végeredménybe.  

Ezután Magyarország felé vesszük az irányt, de először is pótoljuk az energiaraktárainkat és betérünk a Trojane pékségbe, ahol feltankolunk a helyi óriásfánkokból, majd indulunk is tovább, és meg sem állunk egészen hazáig.Az alapár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • Csoportkísérő idegenvezető
 • 2 éj szállás
 • Félpanzió
Az alapár nem tartalmazza:
 • Egyágyas felár: 9.000 Ft
 • Velencei városi illeték (kötelező): 10 EUR
 • Hajójegy Velencébe retúr (kötelező): 35 EUR
 • Fakultatív gondolázás: 25 EUR
 • Idegenforgalmi adó (kötelező): 8 EUR
 • Fakultatív Murano-Burano szigettúra: 20 EUR
 • Fakultatív hangulatos olasz vacsora: 20 EUR
 • Grappa gyárlátogatás (kötelező): 10 EUR
 • Fakultatív Miramare kastély: 10 EUR
 • Utasbiztosítás
Fakultatív programok
Burano - Murano szigettúra

Szigettúra (Murano és Burano)

Olaszország, Velence

Külön hajóval kezdjük meg fakultatív szigettúránkat. Először a csipkekészítéséről híres Burano-szigetére, majd az üvegfúvó mestereiről híres Murano-szigetére látogatunk.

20 EUR/fő   

BŐVEBBEN
Olaszország - Trieszt Miramare kastély

Trieszt - Miramare kastély

Olaszország, Trieszt

A Miramare egy hangulatos isztriai fehér márvány épület, mely a Habsburg időkből maradt fenn. A kastélyt Habsburg Miksa és felesége Sarolta belga hercegnő építette a belvárostól alig néhány kilométernyi távolságra a Trieszti-öbölben.

10 EUR/fő   

BŐVEBBEN
Gondolázás Velencében

Gondolázás Velencében

Olaszország, Velence

Velence legjellegzetesebb legegyedibb közlekedési eszközét ma már csak kizárólag a turisták használják. Semmilyen más módon nem lehet ennyire ráérezni Velence lényegére, hangulatára. Velencében 12 gondolaállomás (imbarcadero) található.

25 EUR/fő   

BŐVEBBEN
Velencei vacsora egy hangulatos olasz étteremben

Hangulatos vacsora egy olasz étteremben

Olaszország, Velence

Velence nem más, mint a vékony, ropogós pizzákba, olasz tésztákba, kis szendvicskékbe és narancsszínű Aperol spritzekbe burkolt tökéletes csábítás. Velence gasztronómiája hűen tükrözi népe múltját és jellemét.

20 EUR/fő   

BŐVEBBEN

Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással Képek

Loading..
online
Foglalás