Rimini gazdagon tengerparti nyaralással | TravelOrigo

Rimini gazdagon tengerparti nyaralással

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Rimini gazdagon tengerparti nyaralással

Utazás: autóbusszal

A olasz csizma keleti partján elhelyezkedő Rimini Európa egyik leghíresebb, és legnagyobb tengerparti üdülőhelye, Európa Miami-ja néven is emlegetik: a város tengerpartja 15 km hosszú, mindig tiszta, homokos, lassan mélyülő, kisgyerekes családok számára is ideális. A tengerpart, a szórakozási lehetőségek, a történelmi épületek mellett rengeteg vidámpark, aquapark, San Marino és más csodás városok, kulturális lehetőségek közelsége teszi felejthetetlenné az itt eltöltött időt: nagyon kevés európai nyaralóhely van, amely ilyen sokat nyújt egyszerre!Programleírás

1. nap - Budapest-Rimini

Utunkat az esti órákban kezdjük meg Rimini felé, rövid pihenőket tartva Szlovénián keresztül haladunk, az éjszakát az autóbuszon töltjük

2. nap - Rimini városnézés, strandolás

A reggeli órákban érjük el úti célunkat. Egy rövid sétát teszünk az óvárosban érintve a 2000 éves Tiberius hidat, a Diadalívet és a Piazza Cavour-t. Az ókori hangulatot idéző utcákon való barangolás után koradélután elfoglaljuk szálláshelyünket. A nap további része eltölthető a tengerparton, strandolással, pihenéssel.

3. nap - Strandolás, pihenés.

Strandolás, pihenés.

4. nap - Bologna

A mai napon utasaink ismét választhatnak a tengerpart és az általunk szervezett félnapos fakultatív program közül.Napunk első felét Bolognában töltjük, melyet a paloták városának is neveznek: sétánk során érintjük a Podesta Palotát, a Piazza Maggiore-t, a San Petronio Bazilikát, mely egyedülálló méreteivel a világ egyik leghatalmasabb templomának számít, az Archiginnasio-t, mely a régi egyetem épülete, végezetül a város központjában álló két ferde tornyot, a Garisenda-t és Asinelli-t.Délután visszatérünk Riminibe, majd szabadprogram.

5. nap - Urbino-Montegridolfo-Mondaino sajt-, olíva- és borkóstolás

Ahogy már az előző napok gyakorlata mutatta, most is választhatnak utasaink, a csodás tengerparti pihenés és egy kulináris élvezetekkel tarkított lebilincselő gasztro-kikapcsolódás között.

Utunk első megállója Urbino festőien szép hegyi városkája lesz, melynek épületei, kanyargós utcácskái középkori hangulatot idéznek. A nem mindennapi látványt a Dózse Palota monumentális reneszánsz stílusban készült épülete, továbbá a város csúcspontján épült Albornoz erőd teszi igazán feledhetetlenné, ahonnan lélegzetelállító látvány tárul elénk a várost körülvevő dombságra.

Ezt követően folytatjuk utunkat Montegridolfo apró falucskájába, ahol nemcsak a kontinens egyik legfinomabb olívaolaját készítik, de itt található a tájegység egyik legszebb középkori kastélya is. A látnivalók megtekintése mellett, bepillantunk az olívaolaj gyártás ősi mesterségébe, kóstolunk és aki szeretne, természetesen vásárolhat is a minőségi termékekből.

Ezek után folytatjuk utunkat Mondianoba, ahol kellemes sétát teszünk a középkori városrészben, érintve a Várat, a Harangtornyot és a város elragadó 18. századi főterét. A városnézés után pedig megtekintjük az egyedülálló érlelési technikájáról híres sajtüzemet, ahol kóstolással egybekötött rövid túrát teszünk, melynek végén vásárolhatunk is a Formaggio di Fossa néven ismert, föld alatt érlelt sajtritkaságból. Ha már sajt akkor a bor sem maradhat el: kóstolhatunk a helyi borászok ajánlatában szereplő nedűkből, persze mindent csak óvatosan, mert igazán zamatos, de magas alkoholfokkal bíró borokat kínálnak.

A délután folyamán ismét van lehetőség egy kellemes Rimini strandolásra.

6. nap - San Marino - San Leo

Utasaink választhatnak, hogy velünk tartanak-e egy informatív, fél napot felölelő városnézésre San Marino és San Leo városaiban, avagy Rimini tengerpartját veszi célba és pihenéssel, strandolással töltik a napot. Ha a kirándulás mellett döntenek, meglátogatunk, két hegytetőre épült, középkori emlékeket idéző káprázatos várost. Utunk első része a híres apró államba, San Marinoba vezet, ahol megtekintjük a Monte Titiano hegyre épült citadellát, a Kormányzói palotát, a Szent Ferenc templomot, a San Marino Bazilikát és a Főteret is. A látnivalók megtekintése után természetesen lesz lehetőség egy kis szabad programra és ajándék vásárlásra is a helyi boltok sokaságában.

Utunkat San Leo városában folytatjuk, melyre nyugalom és harmónia jellemző - a 12. századi katedrális vagy a 17. századbeli dóm is ezt sugallják. Legfőbb híressége a város felett épített erőd, a Fortezza di San Leo, mely még a múlt században is börtönként működött. Az erődből csodás kilátás nyílik a városra és a tájra egyaránt, lépcsőin gyalog felkapaszkodni pedig jó kis edzés. A nap hátralévő része a pihenésé és a feltöltődésé.

7. nap - Delfinshow

Reggelink elfogyasztása után ismét pihenéssel, strandolással töltjük a délelőttöt.A nap második felét a Riccone Oltremare delfin, papagáj és ragadozómadár show-ja teszi igazán emlékezetessé (fakultatív). A műsor végeztével vissza indulunk szállásunkra.

8. nap - Rimini-Budapest

Miután kényelmesen megreggeliztünk, elköszönünk az olasz tengerparttól és megkezdjük utunkat hazánk felé. Csak kisebb pihenőket tartunk és a késő esti órákban érjük el felszállási helyünket.


Az alapár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • Csoportkísérő idegenvezető
 • 6 éj szállás (1 éj a buszon) légkondícionált szobákban
       várható szállás: Hotel Kursaal*** - Rimini
 • Reggeli


Az alapár nem tartalmazza:
 • Félpanziós felár: 31.900 Ft
 • Egyágyas felár: 25.900 Ft
 • Idegenforgalmi adó: 15 EUR
 • Strandszervíz: kb. 15 EUR / nap (1 napernyő + 2 nyugágy)
 • Fakultatív San Marino - San Leo: 40 EUR + belépőjegyStrandszervíz: kb. 6 EUR / nap
 • Fakultatív Urbino-Montegridolfo-Mondaino: 35 EUR + belépőjegy
 • Fakultatív Delfinarium: 15 EUR + belépőjegy
 • Fakultatív Bologna: 25 EUR + belépőjegy

 

Rimini gazdagon tengerparti nyaralással Képek

Loading..
online
Foglalás