Róma az örök város | TravelOrigo
Róma városlátogatás

Róma az örök város

4 napos városlátogatás az olasz fővárosban repülővel

Utazás: repülővel
Időpontok és Árak

Róma az örök város

4 napos városlátogatás az olasz fővárosban repülővel

Utazás: repülővel
Róma fantasztikus látnivalóival, ókori építészeti remekeivel és lenyűgöző hangulatával méltán vált Európa turisztikai központjává. Tartson velünk Ön is és élje át Olaszország fővárosának fantasztikus hangulatát!

Programleírás

1. nap - BUDAPEST – RÓMA

Az Aliatalia 12:10-kor induló járatával utazunk Rómába, ahová 13:55-kor érkezünk meg. A transzfert követően elfoglaljuk szobáinkat a szállodában, majd nyakunkba vesszük a várost: a nap hátralevő részében megismerkedünk Róma néhány gyönyörű terével és épületével, és elsétálunk leghíresebb szökőkútjához, a barokkos Trevi kúthoz is. Ez Róma legnagyobb szökőkútja - 26 méter magas, és 49 méter széles, Nicola Salvi tervei alapján épült, XVIII. századi elkészülése óta többször is restaurálták. Rengetegen dobnak bele aprópénzt, mivel a hiedelem szerint, aki háttal, a válla felett dob pénzt a kútba, az még visszatér Rómába. A pénzérmékből döbbenetes összeg, naponta kb. 3000 euró gyűlik össze.

A Spanyol lépcsőhöz is ellátogatunk még ezen a napon: Európa leghosszabb és legszélesebb kültéri lépcsője a rómaiak egyik kedvenc találkahelye, 138 lépcsőfokból áll, a XVIII. század elején épült, és utoljára ‘90-es években újították fel. Azért nevezik Spanyol lépcsőnek, mert ma is itt található Spanyolország nagykövetsége. Szépsége mellett hangulata is lenyűgöző, hiszen itt nyüzsögnek a helyiek, a turisták, fiatalok és szerelmespárok, sokszor gitárzene kíséretében. Utunkon idegenvezetőnk kísér majd, aki minden hasznos információt megoszt a látottakkal kapcsolatban, de természetesen egyénileg, saját tempóban is van lehetőség felfedezni a várost.

A fárasztó nap után szállásunk felé vesszük az irányt, ahol vacsorával várnak minket (fakultatív).

2. nap - VATIKÁN MÚZEUM - SIXTUS KÁPOLNA - ANGYALVÁR

Gyalogosan indulunk Róma felfedezésére a ”Róma rejtett értékei” program keretében, részben helyi közlekedéssel, helyi idegenvezetővel. A város nevezetességei közül elsőként a Vatikánba vezet utunk: ez az 1929 óta létező ország 44 hektáros területével, 842 lakosával világ legkisebb, valamint legkevesebb lakosságú államának számít, viszont annál több fenséges látnivalóval kecsegtet. A Szent Péter tér a Bazilikával, benne Michelangelo csodás Piétájával; a Vatikán híres múzeumai, a Sixtus-kápolna, melyben olyan mesterműveket nézhetünk meg, mint Michelangelo gyönyörű freskó sorozata.

A Vatikánból a Tiberis folyó mellett haladva jutunk el az Angyalvárhoz, mely már messziről jól látható gigantikus méretei miatt, talán csak a piramisok szárnyalják túl. A Kr.u. 139-re felépülő, eredeti funkcióját tekintve temetkezési hely közel ezer évig erődítményként és várként működött, ma pedig múzeum található benne.

Ezután a rendelkezésünkre álló időt a városban tölthetjük el nézelődéssel, vagy üljünk ki egy kedves taverna teraszára és igyunk meg egy finom kávét vagy egy pohár testes olasz bort és élvezzük a római napeste bódítóan édes zsongását.


3. nap - COLOSSEUM - FORUM ROMANUM - CAPITOLIUM TÉR

Reggeli után folytatjuk az ismerkedést a várossal, erre a napra tartogattuk ugyanis a Colosseum, a Forum Romanum, a Capitoliumi tér, a Piazza Venezia és a II. Victor Emmanuel emlékmű felfedezését.

Róma egyik szimbóluma, a Colosseum, a legnagyobb amfiteátrum, amely a Római Birodalom idején épült, a római építészet egyik legjelentősebb alkotása - Kr.u. 80-tól gladiátor- és állatviadalokra, de egyéb előadásokra is használták, mellette nyilvános kivégzéseknek is helyszínéül szolgált. A mára kialakult romos “imázsát” nem csak az idő vasfogának, hanem több földrengésnek és kőrablóknak is köszönheti.

A Colosseumtól nyugatra terül el az ókori Róma központja, a Forum Romanum, melyet még jelenleg is tárnak fel, így a helyiek, és a turisták könnyedén elképzelhetik a hajdan volt életet, és a fenséges római kultúra virágzását. Itt volt a város ítélkezésének, politikai életének, és kereskedelmének a központja, a házak mellett templomok, piacok, boltok is működtek.

A Capitolumra a Forum Romanumra, és annak hátterében a Colosseumra táruló csodálatos kilátás miatt is érdemes felmenni, de emellett számos lenyűgöző középkori palotát fedezhetünk fel itt, aminek nagy részét szintén maga a mester, Michelangelo tervezett.

A Capitolium lábánál található a Pizza Venezia és annak nevezetessége a II. Vittorio Emanuele emlékmű, melyet az egységes Olaszország első királyának, II. Vittorio Emanuele-nek való tisztelgés jeléül építettek. Menjünk fel a panorámalifttel az emlékmű tetejére, ahol lélegzetelállító, 360°-os kilátásban gyönyörködhetünk a Colosseumra, a Forumra és egész Rómára.

A nap hátralévő részében érintjük a Navona teret, ahol három gyönyörű szökőkút található, majd a Pantheont is megcsodáljuk.

A kimerítő nap végén vacsoránkat a szálláson költjük el és kipihenjük magunkat az utolsó nap kalandjai és a hazautazás előtt.


4. nap - Róma - Budapest

Reggelit követően búcsút intünk az örök városnak és transzferrel érkezünk ki a repülőtérre. Az Alitalia 09:35-kor induló járatával utazunk haza.


Az alapár tartalmazza:
 • Repülőjegyet: Budapest - Róma - Budapest útvonalon
 • Repülőtéri transzfereket
 • Elhelyezést 3*-os szállodában
 • Reggelis ellátást (vacsora befizethető)
 • Fedélzetre felvihető kisméretű kézipoggyász (max. 8 kg: 55 x 35 x 25 cm) + 23 kg-os feladott Poggyász (oldalai méretének összege 158 cm)

  * A részvételi díj a repülőjegy árának időközbeni emelkedése esetén változhat.


Az alapár nem tartalmazza:
  • Egyágyas felár: 26.000 Ft/fő
  • Vacsora felár: 19.000 Ft/fő 
  • Repülőtéri illetéket (kötelező) kb. 44 900 Ft 
  • Utasbiztosítás irodánkban egyénileg köthető
  • Idegenforgalmi adó (kötelező): 9 EUR
  • Fakultatív "Róma az örök város" városnézés helyi idegenvezetővel, Colosseum belépővel*: 29 EUR
  • Fakultatív "Róma rejtett értékei", városnézés Vatikán belépővel, helyi idegenvezetővel*: 35 EUR

   * A programokon a részvétel kötelező, kivéve, ha az utazás foglalásakor már előre jelzik, hogy nem kívánnak részt venni a programokon. Ebben az esetben a helyi idegenvezetővel történő városnézésen sem tudnak részt venni. Megértésüket köszönjük!


Előleg:
Az előleg az utazást megelőző 40-ik napig a teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 40 napon belüli indulási időpont foglalása esetén már csak a teljes részvételi díj megfizetése mellett van lehetősége utazást foglalni


Hátralék:
A hátralék az utazás teljes részvételi díjának 60%-a, mely legkésőbb az utazást megelőző 40-nappal fizetendő.

Róma az örök város Képek

Loading..
online
Foglalás