Róma az örök város | TravelOrigo

Róma az örök város

4 napos városlátogatás az olasz fővárosban repülővel

Utazás: repülővel
Időpontok és Árak
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Róma az örök város

4 napos városlátogatás az olasz fővárosban repülővel

Utazás: repülővel

👉 Így utazhatunk Olaszországba

A beutazást megelőző 48 órán belül elvégzett PCR vagy AG-antigén gyorsteszt negatív eredményét a beutazó köteles bemutatni. Negatív teszteredmény hiányában a beutazó 10 napos járványügyi megfigyelésnek és karanténnak veti alá magát Olaszország területén. A beutazó köteles gondoskodni arról, hogy lakóhelyét tömegközlekedés igénybevétele nélkül érje el! A repülővel érkezők esetén a repülőtér tranzitzónájának elhagyása nélkül lehetőség van a hazautazás légi úton történő folytatására, a jegyen jelzett úticél eléréséig.

Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy a két éven aluli gyermekek mentesülnek a PCR vagy antigén teszt bemutatásának kötelezettsége alól!

Róma fantasztikus látnivalóival, ókori építészeti remekeivel és lenyűgöző hangulatával méltán vált Európa turisztikai központjává. Tartson velünk Ön is és élje át Olaszország fővárosának fantasztikus hangulatát!

Programleírás

1. nap - BUDAPEST – RÓMA

Az Aliatalia 12:10-kor induló járatával utazunk Rómába, ahová 13:55-kor érkezünk meg. A transzfert követően elfoglaljuk szobáinkat a szállodában, majd nyakunkba vesszük a várost: a nap hátralevő részében megismerkedünk Róma néhány gyönyörű terével és épületével, és elsétálunk leghíresebb szökőkútjához, a barokkos Trevi kúthoz is. Ez Róma legnagyobb szökőkútja - 26 méter magas, és 49 méter széles, Nicola Salvi tervei alapján épült, XVIII. századi elkészülése óta többször is restaurálták. Rengetegen dobnak bele aprópénzt, mivel a hiedelem szerint, aki háttal, a válla felett dob pénzt a kútba, az még visszatér Rómába. A pénzérmékből döbbenetes összeg, naponta kb. 3000 euró gyűlik össze.

A Spanyol lépcsőhöz is ellátogatunk még ezen a napon: Európa leghosszabb és legszélesebb kültéri lépcsője a rómaiak egyik kedvenc találkahelye, 138 lépcsőfokból áll, a XVIII. század elején épült, és utoljára ‘90-es években újították fel. Azért nevezik Spanyol lépcsőnek, mert ma is itt található Spanyolország nagykövetsége. Szépsége mellett hangulata is lenyűgöző, hiszen itt nyüzsögnek a helyiek, a turisták, fiatalok és szerelmespárok, sokszor gitárzene kíséretében. Utunkon idegenvezetőnk kísér majd, aki minden hasznos információt megoszt a látottakkal kapcsolatban, de természetesen egyénileg, saját tempóban is van lehetőség felfedezni a várost.

A fárasztó nap után szállásunk felé vesszük az irányt, ahol vacsorával várnak minket (fakultatív).

2. nap - VATIKÁN MÚZEUM - SIXTUS KÁPOLNA - ANGYALVÁR

Gyalogosan indulunk Róma felfedezésére a ”Róma rejtett értékei” program keretében, részben helyi közlekedéssel, helyi idegenvezetővel. A város nevezetességei közül elsőként a Vatikánba vezet utunk: ez az 1929 óta létező ország 44 hektáros területével, 842 lakosával világ legkisebb, valamint legkevesebb lakosságú államának számít, viszont annál több fenséges látnivalóval kecsegtet. A Szent Péter tér a Bazilikával, benne Michelangelo csodás Piétájával; a Vatikán híres múzeumai, a Sixtus-kápolna, melyben olyan mesterműveket nézhetünk meg, mint Michelangelo gyönyörű freskó sorozata.

A Vatikánból a Tiberis folyó mellett haladva jutunk el az Angyalvárhoz, mely már messziről jól látható gigantikus méretei miatt, talán csak a piramisok szárnyalják túl. A Kr.u. 139-re felépülő, eredeti funkcióját tekintve temetkezési hely közel ezer évig erődítményként és várként működött, ma pedig múzeum található benne.

Ezután a rendelkezésünkre álló időt a városban tölthetjük el nézelődéssel, vagy üljünk ki egy kedves taverna teraszára és igyunk meg egy finom kávét vagy egy pohár testes olasz bort és élvezzük a római napeste bódítóan édes zsongását.


3. nap - COLOSSEUM - FORUM ROMANUM - CAPITOLIUM TÉR

Reggeli után folytatjuk az ismerkedést a várossal, erre a napra tartogattuk ugyanis a Colosseum, a Forum Romanum, a Capitoliumi tér, a Piazza Venezia és a II. Victor Emmanuel emlékmű felfedezését.

Róma egyik szimbóluma, a Colosseum, a legnagyobb amfiteátrum, amely a Római Birodalom idején épült, a római építészet egyik legjelentősebb alkotása - Kr.u. 80-tól gladiátor- és állatviadalokra, de egyéb előadásokra is használták, mellette nyilvános kivégzéseknek is helyszínéül szolgált. A mára kialakult romos “imázsát” nem csak az idő vasfogának, hanem több földrengésnek és kőrablóknak is köszönheti.

A Colosseumtól nyugatra terül el az ókori Róma központja, a Forum Romanum, melyet még jelenleg is tárnak fel, így a helyiek, és a turisták könnyedén elképzelhetik a hajdan volt életet, és a fenséges római kultúra virágzását. Itt volt a város ítélkezésének, politikai életének, és kereskedelmének a központja, a házak mellett templomok, piacok, boltok is működtek.

A Capitolumra a Forum Romanumra, és annak hátterében a Colosseumra táruló csodálatos kilátás miatt is érdemes felmenni, de emellett számos lenyűgöző középkori palotát fedezhetünk fel itt, aminek nagy részét szintén maga a mester, Michelangelo tervezett.

A Capitolium lábánál található a Pizza Venezia és annak nevezetessége a II. Vittorio Emanuele emlékmű, melyet az egységes Olaszország első királyának, II. Vittorio Emanuele-nek való tisztelgés jeléül építettek. Menjünk fel a panorámalifttel az emlékmű tetejére, ahol lélegzetelállító, 360°-os kilátásban gyönyörködhetünk a Colosseumra, a Forumra és egész Rómára.

A nap hátralévő részében érintjük a Navona teret, ahol három gyönyörű szökőkút található, majd a Pantheont is megcsodáljuk.

A kimerítő nap végén vacsoránkat a szálláson költjük el és kipihenjük magunkat az utolsó nap kalandjai és a hazautazás előtt.


4. nap - Róma - Budapest

Reggelit követően búcsút intünk az örök városnak és transzferrel érkezünk ki a repülőtérre. Az Alitalia 09:35-kor induló járatával utazunk haza.

Útleírás

Az alapár tartalmazza:
 • Repülőjegyet: Budapest - Róma - Budapest útvonalon
 • Repülőtéri transzfereket
 • Elhelyezést 3*-os szállodában
 • Reggelis ellátást (vacsora befizethető)
 • Fedélzetre felvihető kisméretű kézipoggyász (max. 8 kg: 55 x 35 x 25 cm) + 23 kg-os feladott Poggyász (oldalai méretének összege 158 cm)

  * A részvételi díj a repülőjegy árának időközbeni emelkedése esetén változhat.


Az alapár nem tartalmazza:
  • Egyágyas felár: 26.000 Ft/fő
  • Vacsora felár: 19.000 Ft/fő 
  • Repülőtéri illetéket (kötelező) kb. 44 900 Ft 
  • Utasbiztosítás irodánkban egyénileg köthető
  • Idegenforgalmi adó (kötelező): 9 EUR
  • Fakultatív "Róma az örök város" városnézés helyi idegenvezetővel, Colosseum belépővel*: 29 EUR
  • Fakultatív "Róma rejtett értékei", városnézés Vatikán belépővel, helyi idegenvezetővel*: 35 EUR

   * A programokon a részvétel kötelező, kivéve, ha az utazás foglalásakor már előre jelzik, hogy nem kívánnak részt venni a programokon. Ebben az esetben a helyi idegenvezetővel történő városnézésen sem tudnak részt venni. Megértésüket köszönjük!


Előleg:
Az előleg az utazást megelőző 40-ik napig a teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 40 napon belüli indulási időpont foglalása esetén már csak a teljes részvételi díj megfizetése mellett van lehetősége utazást foglalni


Hátralék:
A hátralék az utazás teljes részvételi díjának 60%-a, mely legkésőbb az utazást megelőző 40-nappal fizetendő.

Róma az örök város Képek

 • Olaszország utazás - Róma az örök város - TravelOrigo Utazási Iroda
Róma városlátogatás
Foglalás