Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai barlang | TravelOrigo
Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai barlang

Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai barlang

1 napos utazás Szlovákiában

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai barlang

1 napos utazás Szlovákiában

Utazás: autóbusszal
Tartson velünk a Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai barlang utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 1 nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 10.900 Ft/fő.

Programleírás

1. nap - Budapest - Szlovákia - Bélai Cseppkőbarlang - Zár - Lombkorona tanösvény - Budapest

KORA REGGEL: INDULÁS
A hajnali órákban indulunk, majd egy egészségügyi megállót tartva, érkezünk Szlovákiába.

DÉLELŐTT: BÉLAI CSEPPKŐBARLANGA
Bélai-cseppkőbarlang kb. másfél kilométer hosszúságú; látogatható részén pagodás sztalagmitok, cseppkőképződményes vízesések és a számos, gyönyörű tavacska látványa között ámuldozhatunk, a mintegy 860 lépcsőfok meghódítása közben. További érdekesség, hogy a nagyközönség számára 1882-ben nyitották meg és a világon az elsők között 1896-ban elektromos árammal világították meg. A parkolóból fél órás sétával érjük el a Bélai cseppkőbarlang bejáratát, ami bár csak egy kilométeres távolságot takar, a több mint 120 méteres szintkülönbségre érdemes lélekben felkészülni. A cseppkőbarlangot vezető kíséretében járjuk be, mialatt hatalmas termeken és szűk járatokon egyaránt keresztülhaladunk.

KORA DÉLUTÁN: ZÁR, LOMBKORONA TANÖSVÉNY
A nem mindennapi természeti képződmény bejárása után Szlovákia egy igen friss látványosságát is megtekintjük, mely nem más, mint a 2017. év végén átadott Lombkorona-tanösvény. Ehhez hasonlóan szemrevaló és szórakoztató látványosságot még nem építettek Szlovákiában, legalábbis az utóbbi néhány évtizedben biztosan nem. Bizony, kell hozzá egy kis bátorság, hogy kipróbáljuk a fák lombkoronái felett 24 méter magasan kanyargó, másfél méter széles, fából épített turistautat. A 600 méter hosszú tanösvényről lenyűgöző kilátás nyílik a környező hegyekre, a látogatókat pedig táblákon tájékoztatják a környékről és élővilágáról. Ezt még megfejelhetjük az ösvény végén magasodó a 32 méteres kilátótoronnyal, aminek a legtetején bejárható hálót feszítettek ki. A legfiatalabbak sem fognak itt unatkozni: számukra játszótérrel, bobpályával és egyéb érdekességekkel is készültek a helyszínen.A faluból ülőszékes felvonóval emelkedünk a fák koronája fölé, a fából épített masszív turistaút bejáratához, mely 24 méter magasságban fekszik. Aktívabbak a felvonó helyett gyalog is megtehetik a 2,6 km-es utat a bejárathoz. Miután körbesétáltuk a tanösvényt, a torony külső részén körbevezető kényelmes sétaúton felmegyünk a kilátótoronyba is. Az innen nyíló panoráma gondos megörökítése és élvezete után a bátor ifjú vállalkozók a 67 méter hosszú csúszdán keresztül is megtehetik a lefelé vezető utat. Miután mindent végigjártunk, a felvonóval jutunk vissza Zárba, ahol az egyik helyi vendéglőben még a hazaindulás előtt bőségesen estebéden töltjük fel lemerült energiakészleteinket.

KÉSŐ ESTE: HAZAÉRKEZÉS
A kiindulási pontokra várhatóan a késő esti órákban érkezünk meg.

TUDNIVALÓK:
A kiránduláshoz meleg öltözetet, kényelmes túracipőt ajánlunk! A hegyek között bármikor eleredhet az eső, ezért érdemes esőkabátot vagy esernyőt hozni, és vízálló lábbelit választani. A barlangban 860 lépcsőfok található és az átlagos hőmérséklet 5 fok, így nyáron is kabát viselését ajánljuk. A lépcsők és az emelkedők miatt jó erőnlétben lévő, aktív utasainkan ajánljuk, de már 6-7 éves gyerekkel is teljesíthető.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk! A program rossz idő esetén is egész napos!


Az alapár tartalmazza:
  • utazást autóbusszal
  • idegenvezetéstAz alapár nem tartalmazza:
  • Szlovák Tátra belépő: 5 EUR/fő
  • Bélai-cseppkőbarlang belépő: F: 8 EUR/fő, Gy: 4 EUR, fotójegy: 10 EUR/fő
  • Felvonó a tanösvényhez (fakultatív, gyalog is fel lehet menni): F: 11 EUR/fő (retúr), Gy: 9 EUR/fő
  • Lombkorona tanösvény belépő: F: 10 EUR/fő, Gy: 8 EUR/fő
  • Adminisztrációs díj: 1.000 Ft
  • Utasbiztosítás

Figyelem! A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak!

Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai barlang Képek

Loading..
online
Foglalás