Varázslatos Itália | TravelOrigo

Varázslatos Itália

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Varázslatos Itália

Utazás: autóbusszal

Itália egyedi varázsát építészeti, kulturális értékeit rejtegeti az utazás. Kalandos felfedezésünk részeként megtekinthetjük az időszámításunk kezdetén megkövesedett Pompei városát, felfedezhetjük az antik Róma ókori kincseit, megismerhetjük a lagúnák világában rejtőző legendás Velence hangulatát, reneszánsz ékszerdobozaként emlegetett Szent Márk terét. S ha mindez nem lenne elegendő a déli, mediterrán életérzést rejtő Nápoly és az északi, toszkán kulturális központ Firenze színesíti még a programot, amely egészen biztosan maradandó élményt jelent majd!Programleírás

1. nap - Velence

A foglalás során megjelölt felszállási helyszínről és időpontban indulunk el a TravelOrigo autóbuszaival, a reggeli órákban. Rövid megállókat tartva folyamatosan utazunk Olaszország felé. Behajózunk Velence városába, majd idegenvezetőnk izgalmas előadása közben megismerhetjük a lagúnák világát a Szent Márk teret és épületeit. Velence városában fakultatív vacsorára lesz lehetőség, hogy az esti város hangulatát is élvezhessük. Szállás Jesolo városában, vagy annak környékén.

2. nap - SZENT PÁL SZÉKESEGYHÁZ

Reggeli után folytatjuk utunkat Rómába, amely során fél Olaszországot láthatjuk hegyes-völgyes tájaival, káprázatos tengerpartjaival. Természetesen az út során kisebb pihenőket teszünk. Az Örök városba érvén a Szent Pál Bazilikát tekintjük meg, mielőtt leszáll az este, amely Róma négy nagy bazilikájának egyike és a legenda szerint Pál apostol nyughelye. Este elfoglaljuk szállásunkat Róma mellett.

3. nap - COLOSSEUM - FORUM ROMANUM - CAPITOLIUM TÉR

Reggeli után „Róma az örök város” program keretében folytatjuk az ismerkedést a várossal

(Belépőjegyek előzetes megvásárlásának kötelezettsége miatt kérjük, hogy a jelentkezéssel egy időben jelezzék részvételi szándékukat! A helyi idegenvezetővel történő városnézés csak és kizárólag a fakultatív programok választása esetén igénybe vehető!), részben helyi közlekedéssel, helyi idegenvezetővel - Colosseum, Forum Romanum, Capitoliumi tér, Piazza Venezia, II. Victor Emmanuel emlékmű. A nap hátralévő részében érintjük a Navona teret, ahol három gyönyörű szökőkút található és a Pantheont. A nap végeztével elfoglaljuk szálláshelyünket. Szállás Róma mellett.

4. nap - FAKULTATÍV PROGRAM: NÁPOLY, POMPEI

Reggeli után „Nápoly-Pompei” fakultatív keretében tehetnek kirándulók látogatást a nápolyi öbölbe ahol hamisítatlan dél-olasz hangulat fogadja a látogatót. Az egykori ókori élet mindennapjai elevenednek meg a látogató számára a Vezúv kitörésekor megkövesedett egykori Pompeiben, amely korának virágzó kikötővárosaként volt ismert. Ezt követően félnapos városlátogatásnak lehetünk részesei Nápolyban, amely történelmi belvárosa joggal került fel 1995–ben az UNESCO Világörökségi listájára. Eközben megtekintjük a nápolyi Királyi palotát, az Umberto Galériát a San Carlo Operaházat az Anjou-erődöt és a hosszú földnyelven tengerbe nyúló Tojásvárat. Rómába tartó utunk során a Tirrén-tenger fölött lenyugvó nap látványában gyönyörködhetünk. Szállás Róma mellett.

5. nap - SZENT PÉTER BAZILIKA - VATIKÁNI MÚZEUM – SIXTUSI KÁPOLNA - ANGYALVÁR

Reggeli után a kereszténység központját ismerhetjük meg ”Róma rejtett értékei” program keretében (Belépőjegyek előzetes megvásárlásának kötelezettsége miatt kérjük, hogy a jelentkezéssel egy időben jelezzék részvételi szándékukat! A helyi idegenvezetővel történő városnézés csak és kizárólag a fakultatív programok választása esetén igénybevehető!), részben helyi közlekedéssel, helyi idegenvezetővel. A város nevezetességei közül elsőként a Vatikán látnivalóival ismerkedünk.

A Szent Péter tér a Bazilikával, Vatikáni múzeum, amely magában foglalja a Sixtus Kápolnát Michelangelo gyönyörű freskó sorozatával. A továbbiakban haladunk a Tiberis folyó mellett, az Angyalvárhoz. A program hosszától függően annak végeztével szabadidő eltöltésére nyílik lehetőség a városban. A délután folytatjuk Itália felfedezését és Firenze városa felé vesszük az irányt. Szállás Montecatini-ben.

6. nap - FIRENZE VÁROSNÉZÉS

Reggelit követően Montecatinit elhagyva Firenze méltán híres városába folytatjuk utunkat, amely programunk utolsó állomása. Toszkána regionális fővárosa az Arno-folyó partján fekszik és századokon át a Medici család uralta, számtalan látnivalót hagyva az utókorra. Városnézésünk során megtekintjük a Santa Croce templomot, Dante szülőházát, a Dómot, a Keresztelőkápolnát, a Piazza della Signoria és kívülről az Uffizi képtárat. Mivel sajnos utunk végéhez érkeztünk a déli órákban hazaindulunk Magyarországra. Folyamatos utazást követően hazaérkezés az éjszakai órákban (várhatóan 2.00 óra körül).


Az alapár tartalmazza:
 • Autóbuszos utazást a leírt útvonalon
 • Elhelyezést 3 csillagos szállodákban, 2 ágyas szobákban 
 • Reggelis ellátást (fakultatív vacsora befizethető)
 • Csoportkísérő idegenvezetőt
 • Magyar nyelvű helyi idegenvezetőt


Az alapár nem tartalmazza:
 • Utasbiztosítás irodánkban egyénileg köthető
 • Vox készülék városnézéshez (kötelző): 3 000 Ft
 • Vacsora felár 24.900.- Ft/fő/hét 
 • Egyágyas felár 35.000.- Ft/fő/hét
 • Idegenforgalmi adó (kötelezően fizetendő): 12 EUR/fő
 • Velencei behajózás (kötelezően fizetendő): 35 EUR/fő
 • Velencei vacsora egy hangulatos étteremben: 20 EUR/fő
 • Velence városi illeték (kötelezően fizetendő): 10 EUR/fő
 • „Róma az örök város” városnézés Colosseum belépővel 29 EUR/fő*
 • "Nápoly-Pompei" fakultatív program helyi idegenvezetővel, 45 EUR/fő*
 • „Róma rejtett értékei", városnézés Vatikán belépővel, helyi idegenvezetővel: 35 EUR/fő*
 • Firenzei behajtás és helyi közlekedés (kötelezően fizetendő): 12 EUR/fő
 • Gondolázás Velencében: 25 EUR/fő

A belépők és fakultatív programok a buszon fizetendők. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A városnézések során tömegközlekedést veszünk igénybe, amelynek költsége előre nem kalkulálható, ezért a helyszínen egyénileg fizetendő.

* A fakultatív programokon a részvétel kötelező, kivéve, ha az utazás foglalásakor már előre jelzik, hogy nem kívánnak részt venni a programokon. Ebben az esetben a helyi idegenvezetővel történő városnézésen sem tudnak részt venni. Megértésüket köszönjük!

Fakultatív programok
Gondolázás Velencében

Gondolázás Velencében

Olaszország, Velence

Velence legjellegzetesebb legegyedibb közlekedési eszközét ma már csak kizárólag a turisták használják. Semmilyen más módon nem lehet ennyire ráérezni Velence lényegére, hangulatára. Velencében 12 gondolaállomás (imbarcadero) található.

25 EUR/fő   

BŐVEBBEN
Velencei vacsora egy hangulatos olasz étteremben

Hangulatos vacsora egy olasz étteremben

Olaszország, Velence

Velence nem más, mint a vékony, ropogós pizzákba, olasz tésztákba, kis szendvicskékbe és narancsszínű Aperol spritzekbe burkolt tökéletes csábítás. Velence gasztronómiája hűen tükrözi népe múltját és jellemét.

20 EUR/fő   

BŐVEBBEN

Varázslatos Itália Képek

Loading..
online
Foglalás