Allianz Aréna látogatás

Allianz Aréna látogatás

Allianz Aréna látogatás


Németország,München

Az Allianz Aréna München egyik legnagyobb és egyben legnépszerűbb turisztikai látványossága. A stadionban összesen 71.000 focirajongó fér el, ami egy kissebb város teljes lakossága. A stadionban leginkább ülőhely található, állóhely csupán párezer..

2002-ben döntött úgy a bajor főváros, hogy új stadiont fog építeni. Komoly döntéselőkészítés előzte meg a stadionépítést, hiszen mintegy 550 millió euró összegről kellett döntést hozni. Az Allianz Ag jelentős összeggel támogatta a beruházást, cserébe az épület 30 évig viselheti nevét és logóját. Ez alól azok a futballmérkőzések azonban kivételt képeznek, amelyeket az Allianz nem szponzorál, ekkor ugyanis letakarják a stadionon elhelyezett Allianz logót és a sajtóközleményekben sem használják.

A stadion elkészültével egy olyan impozáns épületkomplexum született, amely egyben München egyik fő nevezetessége is lett elkészülte pillanatában. A stadion egy szabadidőközpont és egy bevásárlóközpont ötvözete is egyben, ugyanis mintegy 7000 négyzetméteren, mintegy 28 ajándékbolt, 2db több, mint 1000 fő befogadására alkalmas szurkolói étterem, további vendéglők, irodák, konferenciatermek és a híres Bayern shop várja az odalátogató turistákat.

15 EUR/fő