Tenger Háza (Haus des Meeres)

Advent Bécs utazás - Tenger Háza

Tenger Háza (Haus des Meeres)


Ausztria,Bécs

A XIX. század közepén megnyílt első nyilvános, látogatható, tengervizes akváriuma Bécsnek fantasztikus látnivalókat kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt! Különleges helyszínként szolgál az egyedülálló akvárium fellegvár, ugyanis a tengeri paradicsom egy 47 méter magas tornyban kapott helyet Bécs belvárosában.

Jelenleg, többszöri átépítés és bővítés után 10 látogatható emelet található az épületben, amelynek tetején kilátóterasz fogadja a vendégeket.  

Az eddigi legnagyobb akváriumot 2007-ben helyezték üzembe. Ennek térfogata 300 ezer liter, alapvetően cápák befogadására szolgál.  

A Tenger Háza folyamatosan növekvő látogatószámának köszönhetően mára Bécs 10. legkeresettebb attrakciója közé került. Ennek megfelelően folyamatosan bővítik az akváriumokat, jelenleg egy víz alatti alagút megépítését tervezik, amely egy félmillió literes medence alatt fog végighaladni.  

A látogatás során alulról felfelé járhatjuk végig a különböző emeleteket, amelyek téma és állatfajok szerint vannak berendezve. A krokodilparkban és némelyik medencénél szabadon repülő madárfajokat is megfigyelhetünk. A halakon kívül teknősök, kajmánok, kígyók (köztük mérgeskígyók), rákok, ízeltlábúak, kaméleonok és majmok is élnek a torony falai között.  

A túránk végeztével szép időben kimehetünk a tetőteraszra, ahonnan - lévén az épület légvédelmi torony volt - pazar kilátás nyílik az osztrák fővárosra. Akik pedig a sok élmény mellett egy kis pihenőre vágynak, azok a kávézóban ülhetnek le valamilyen frissítőre.  

Természetesen lehetőségünk nyílik az ajándékboltban valamilyen emléktárgy beszerzésére is.


22 EUR/fő   

Tenger Háza (Haus des Meeres) Képek
  • Tenger Háza (Haus des Meeres)
  • Tenger Háza (Haus des Meeres)
  • Tenger Háza (Haus des Meeres)
  • Tenger Háza (Haus des Meeres)
  • Tenger Háza (Haus des Meeres)