Advent Kismartonban és Pozsonyban | TravelOrigo
Utazásid: 226
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Advent Kismartonban és Pozsonyban

1 napos buszos kirándulás adventkor

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Advent Kismartonban és Pozsonyban

1 napos buszos kirándulás adventkor

Utazás: autóbusszal

Varázslatos helyszínek, meghitt pillanatok és hagyományok a régmúltból. Ausztriában változatos módon ünnepelhetjük a karácsonyi várakozás időszakát. Elöször Kismarton-ba, Burgenland székhelyére látogatunk el, az Esterházy-kastelyhoz, mely adventkor különleges ünnepi díszben pompázik. A belváros  és a sétálóutcák a fenyő- és fahéjillatban, az apró mécsesek fényében és karácsonyi kivilágításban még szebbek és hangulatosabbak, mint más hétköznapokon. Második állomásunk Pozsony, a szlovák főváros, ahol az óriási karácsonyfa mellett kézműves alkotások, regionális finomságok, ízletes borok és vonzó kulturális események várják az odalátogatókat.Ajánlatot kérek!

Programhossz: 1 nap

1. nap - Kismarton - Pozsony

Korai indulás után utazás, rövid pihenőkkel. Délelőtt érkezés Eisenstadtba (Kismarton), ahol az Esterházy-kastélyt keressük fel, mely több mint 300 évig a hercegi családfő lakhelye volt. A tartományi főváros egyik legfontosabb nevezetessége és egyben Burgenland jelentős kulturális emlékhelye. Vízi várnak épült, majd később kastéllyá építették át. A kastélyt kivülről tekintjük meg. 

A kastély mögötti közel 50 hektáros park területén négy tó, számos egzotikus fa és cserje található. Az egyik tó mellett egy mesterségesen kiépített sziklás tájon, nagyon romantikus környezetben áll a Leopoldina-templom, amelyben a világhírű olasz szobrász, Canova alkotásának másolatát találjuk Esterházy Leopoldináról. Érdemes felsétálni a kert legmagasabb pontján álló Mária-templomhoz, a glorietthez, melynek teraszáról szép kilátás nyílik a városra.

Ezt követően kellemes sétát teszünk a település hangulatos főutcáján: Haydn ház (kívülről) (Joseph Haydn neve elválaszthatatlan Kismartontól. 1761-től kezdve több mint negyven évig működött Haydn mint karmester az Esterházy hercegek udvarában. Itt írta művei nagy részét. Az emlékét mind a mai napig megőrző helyek a várossal való szoros kapcsolatról tanúskodnak.)

Kora délután érkezünk Pozsonyba, ahol helyi idegenvezető vezetésével megismerkedünk a várossal. Pozsonyban közel 300 éven keresztül tartották a magyar királyok koronázási ünnepségeit. A busz rövid időre megáll a vár mellett, ahonnan gyönyörködhetünk az óváros panorámájában. Ezután gyalogos séta következik az óvároson keresztül: Szent Márton székesegyház, Mihály-kapu, Közép-Európa legrégibb egyetemének épülete (Academia Istropolitana), Fő tér, Prímás Palota, templomok, főnemesek palotái és Szlovák Nemzeti Színház. A városnézés után szabadprogram, vásárlási lehetőség az adventi kunyhóknál, illetve sztrapacskázási lehetőség.

A késő délutáni órákban hazaindulás, érkezés a késő esti órákban.


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!

Az ár tartalmazza:
 • Autóbuszos utazás
 • Csoportkísérő idegenvezető


Az ár nem tartalmazza:
 • Pozsonyi városnézés díja helyi idegenvezetővel, valamint városi belépő díja: 5 EUR/fő*
 • Ülőhelyválasztási felár 1.500 Ft/fő
 • utasbiztosítás 390 Ft/fő

A belépő a buszon fizetendő. 

 * kötelezően fizetendőFONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Advent Kismartonban és Pozsonyban

 • Advent Kismartonban és Pozsonyban - kép 1
 • Advent Kismartonban és Pozsonyban - kép 2
 • Advent Kismartonban és Pozsonyban - kép 3
 • Advent Kismartonban és Pozsonyban - kép 4
 • Advent Kismartonban és Pozsonyban - kép 5
 • Advent Kismartonban és Pozsonyban - kép 6
 • Advent Kismartonban és Pozsonyban - kép 7
 • Advent Kismartonban és Pozsonyban - kép 8
 • Advent Kismartonban és Pozsonyban - kép 9
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás