Varázslatos tájak, homokkő-sziklák Csehországban | TravelOrigo
Utazásid: 163
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Varázslatos tájak, homokkő-sziklák Csehországban

4 napos utazás Csehországba

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Varázslatos tájak, homokkő-sziklák Csehországban

4 napos utazás Csehországba

Utazás: autóbusszal

Közép-Európa egyik leglátványosabb, legnépszerűbb idegenforgalmi régiója, a Csehország és Németország határán fekvő Cseh Svájc és Szász Svájc nevű, rendkívül változatos felszínű, különleges sziklaformációiról híres régió. Az Elba vágja ketté e csodás vidéket, jobb bal partján a cseh és német oldalon is Nemzeti Parkokat alakítottak ki, ahol a legszebb, legérdekesebb látványosságok csoportosulnak. Ehhez kapcsolódik a szintén homokkő szikláiról is mert Cseh Paradicsom.Ajánlatot kérek!

Programhossz: 4 nap / 3 éj

1. nap - ELUTAZÁS, CSEH SVÁJC KAPUJA: LITOMERICE

Indulás a kora reggeli órákban a választott felszállási helyről. Pozsony és Brünn, Prága érintésével jutunk el Litomeřice városába, melyet a Cseh Svájc régió kapujának tartanak. A város egy kis ékszerdoboz az Érchegység lábánál, az Elba folyó partján. A Fő tér a központi találkozóhely mind a helyi lakosság, mind a turisták számára. A belvárosi nyüzsgés után biztosan jól esik egy kis nyugalom a város két lenyűgöző barokk templomában. Ez egy olyan város, ahol a kommunista rezsim alatt az ország egyetlen Szemináriuma (papneveldéje) működött.

Szabadidő után indulunk szálláshelyünkre, Ústí nad Labem városba.

2. nap - CSEH SVÁJC: DECIN, HRENSKO, HAJÓKÁZÁS AZ ELBÁN

Második napunkat a Cseh Svájc területén töltjük. Fakultatív program keretében Ústí nad Labemből autóbusszal eljutunk Dečínbe, Cseh Svájc kapujába, itt kezdődnek a hegyvonulat magaslatai és itt folyik bele a Ploučnice az Elbába, hogy együtt folytassák útjukat az Északi-tengerig.  Kiemelkedő látványossága a vár és a hozzátartozó rózsakert.  Decin látogatása sem lenne teljes az Elbán tett hajókirándulás nélkül. Hajóra szállunk és indulunk Hrensko városába, az utazás a nagy homokkő hegyi kanyon és az Elba folyó gyönyörű tája miatt lenyűgöző. A környező hegyek több száz méterrel a folyó fölé emelkednek a kanyonból. Kb. 1 órás hajózás után Hrenskoban szállunk partra közvetlenül a német határ mellett, itt lép ki az Elba az ország területéről. Ezútán egy kellemes túra vár ránk a Cseh Svájc Nemzeti park területén. 

A túraútvonal hossza 2,5 km, időtartama 3 óra, szintkülönbség 90 m. Aki vállalja ezt a túrát, megláthatja a Pravcsici kaput és a Sólyomfészek nevű pihenőt, melyek a nemzeti park szimbólumai. 

A kellemes túra után visszatérünk Hřensko településre, ahol a Kamenica folyó partján megpihenhetünk egy korsó sör mellett.

Rövid pihenő után buszra ülünk és visszautazunk szálláshelyünkre. Vacsora után lanovkával felmehetünk a Vetruse kilátóra, ahonnét a város gyönyörű látképe tárul elénk.

3. nap - SZÁSZ SVÁJC: BAD SCHANDAU, BASTEIBRÜCKE, KÖNIGSTEIN

Reggeli, majd fakultatív kirándulás keretében Szász Svájc-ba utazunk, mely Németország területén található.  A német oldalon található nemzeti park csupán 93.5 km², 40 %-t erdő borítja, mégsem erdőiről híresült el a vidék, hanem a különleges homokkőtornyairól és sziklás szurdokairól csakúgy, mint Cseh Svájc. Itt sincsenek gigantikus, meghódításra váró hegyek, a legmagasabb pontja is mindössze 556 méter.

Az Elba mentén haladva Bad Schandau-ba érkezünk, amely termálvizéről ismert. Rövid sétát teszünk a korzón, lifttel felmehetünk a kilátóba, ahonnan majdnem Drezdáig el lehetett látni, az Elba kanyarait végig, a hajókat rajta, a Bastei-t, a Lilien hegyet, a königstein-i erődöt.

Következő látnivalónk Königstein hatalmas vára lesz., mely a háborúkban a szász fejedelmi család menedékhelye volt, itt rejtették el kincseiket is. A várban rengeteg a látnivaló, ahogyan a várfalakról látható panoráma is elsőrangú.

Utunkat Szász-Svájc leggyönyörűbb vidékén, a híres Bástya-körzetben (Basteigebiet) a folytatjuk. A legimpozánsabb, emberi kéz alkotta műemléke a Basteibrücke, egy fantasztikus kőhíd, ami 76 méter hosszan nyúlik el a Mardeltelle völgy fölött. Ehhez az egészen különleges építményhez mintegy 2000 tonna követ használtak fel 1851-es felépítésekor.

Visszatérünk szálláshelyünkre.

4. nap - CSEH PARADICSOM: JICÍN ÉS PORLADÓ SZIKLÁK

Reggeli után buszunkkal a Cseh Paradicsom felé vesszük az utat. A Cseh Paradicsom Nemzeti Park nem azonos a már bebarangolt Cseh Svájc Nemzeti Parkkal, bár homokkő-sziklái szinte azonosak. Legszebb és a turisták által leglátogatottabb területe a Rumcajsz mesékből ismert Jičín-i erdő. E erdő mélyén méltán népszerű a Porladó sziklák nevű terület, amely turisták ezreit vonzza télen – nyáron. A nap során csoportunk is először a szilaváros egy részét fogja megnézni. A másfél órás túra során sétálunk gyönyörű fenyvesek közt, majd átküzdjük magunkat a szűk sziklahasadékokon.

A túra után buszunkkal Jičínbe megyünk, ahol a történelmi központ megtekintése után fáradalmainkat egy jó ebéd és sör mellett pihenhetjük ki.

A pihenés után ismét buszra ülünk és utazunk hazafelé. Rövid megállókkal az esti órákban érünk Budapestre.


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!
Egyéb tudnivaló

3 éjszaka Úst nad Labem-ben 3*-os szállodában, saját fürdőszobás szobákban

FONTOS: Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Választható felszállásihelyek és időpontok
 • Budapest / 06:00
 • Buda - Budaörsi út / 06:30
 • Tatabánya / 07:00
 • Győr / 07:40
 • Mosonmagyóvár / 08:25

Az ár tartalmazza:
 • utazást autóbusszal
 • szállást 3 éjszakára
 • félpanziós ellátást
 • magyar nyelvű idegenvezetést
 • utas- és útlemondási biztosítást


Az ár nem tartalmazza:
 • Egyágyas felár: 12.000 Ft/fő
 • FIX üléshely felár: 3.000 Ft/fő
 • Fakultatív egésznapos kirándulás Cseh Svájcba Elba hajózással : 25EUR/fő
 • Fakultatív egész napos kirándulás Szász Svájc-ba belépővel Königstein várba 30 EUR/fő
 • Decín lanovka 60 CZK/fő
 • Basteibrücke lift 2 EUR/főFONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Varázslatos tájak, homokkő-sziklák Csehországban

 • Varázslatos tájak, homokkő-sziklák Csehországban - kép 1
 • Varázslatos tájak, homokkő-sziklák Csehországban - kép 2
 • Varázslatos tájak, homokkő-sziklák Csehországban - kép 3
 • Varázslatos tájak, homokkő-sziklák Csehországban - kép 4
 • Varázslatos tájak, homokkő-sziklák Csehországban - kép 5
 • Varázslatos tájak, homokkő-sziklák Csehországban - kép 6
 • Varázslatos tájak, homokkő-sziklák Csehországban - kép 7
 • Varázslatos tájak, homokkő-sziklák Csehországban - kép 8
 • Varázslatos tájak, homokkő-sziklák Csehországban - kép 9
 • Varázslatos tájak, homokkő-sziklák Csehországban - kép 10
 • Varázslatos tájak, homokkő-sziklák Csehországban - kép 11
 • Varázslatos tájak, homokkő-sziklák Csehországban - kép 12
 • Varázslatos tájak, homokkő-sziklák Csehországban - kép 13
 • Varázslatos tájak, homokkő-sziklák Csehországban - kép 14
 • Varázslatos tájak, homokkő-sziklák Csehországban - kép 15
 • Varázslatos tájak, homokkő-sziklák Csehországban - kép 16
 • Varázslatos tájak, homokkő-sziklák Csehországban - kép 17
 • Varázslatos tájak, homokkő-sziklák Csehországban - kép 18
 • Varázslatos tájak, homokkő-sziklák Csehországban - kép 19
 • Varázslatos tájak, homokkő-sziklák Csehországban - kép 20
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás