Miért szeretünk Bécsbe járni? | TravelOrigo
Miért szeretünk Bécsbe járni?

Miért szeretünk Bécsbe járni?

Írta: TravelOrigo | Publikálva: 2024-07-24
Miért szeretünk Bécsbe járni? főkép

Talán az elegáns kávéházak és az isteni Sacher torta csábítanak vagy a világhírű Operaház bűvöl el minket egy varázslatos estén? Lehet, hogy a múzeumok kincsei, mint a lenyűgöző Albertina, a gazdag történelmi épületek, vagy a zöldellő parkok vonzzák a látogatókat. Bécs minden látogatáskor újabb és újabb arcát mutatja meg, amivel egyszerűen nem tudunk betelni. Nézzük mit kínál a város az új és mit a visszatérő látogatóinak?

Minden évszakban varázslatos programok

Magyarországról könnyen megközelíthető autóval, vonattal vagy akár busszal is, így sokan egynapos utakhoz is szívesen választják úticélként az osztrák fővárost. Bécs az a város, ahol a történelem, kultúra és művészet szinte minden sarkon ránk köszön. A felnőttek számára rengeteg program és látnivaló teszi emlékezetessé a látogatást. A kultúra szerelmeseinek kihagyhatatlan élmény a Bécsi Operaház, ahol világszínvonalú előadások, opera és balett előadások kápráztatják el a közönséget. A zenerajongók számára az idei év különleges eseménnyel indult: a “Mozart-mítosz” egyedülálló multimédiás kiállítása 60 perces körséta során varázsolja el nem csak a Mozart-kedvelőket.

A Hofburg császári palota és a Schönbrunni kastély látogatása is kötelező, ahol a látogatók bepillantást nyerhetnek a Habsburgok fényűző életébe. A Belvedere Palota, amely egyike a legszebb barokk épületeknek, szintén bámulatos művészeti gyűjteményeket rejt, köztük Gustav Klimt híres festményét, a "Csók"-ot.

Az esti programok közül kiemelkednek a bécsi borozók, az úgynevezett "Heuriger"-ek, ahol helyi borokat kóstolhatunk meg autentikus környezetben, élő zene kíséretében. A város pezsgő éjszakai élete is számos bárral, klubbal és szórakozóhellyel várja a látogatókat. A nyári időszakban különösen izgalmas a sok szabadtéri helyszín, különösen ami a Duna menti bárokat és éttermeket illeti.

Kávéházak és fagyizók

A kávéházak különleges atmoszférája is része a város kulturális örökségének. A mai napig a társasági élet központjai, ahol lehet olvasni, beszélgetni vagy csak pihenni egy bécsi melange mellett. A patinás kávéházak mellett, mint az Aida vagy a Café Central számos újhullámos kávézó is található. Egyedi zenei élményt nyújtanak a koncertkávéházak, ahol nem csak keringőt hallgathatunk, hanem dzsesszes dallamokat is.

A fagyizók jelenléte Európa szerte Bécsben a legkoncentráltabb. Az első fagylaltkészítők a 19. században érkeztek az osztrák fővárosba, egyenesen Itáliából. A legtöbb helyet az olasz cukrászmesterek leszármazottai működtetik, ezért nem meglepő, hogy mind a mai napig rengeteg olasz hangzású fagyizót találunk Bécsben, mint amilyen a Zanoni & Zanoni is. Pazar ízek, szemet gyönyörködtető tálalás és persze, kifogástalan minőség jellemzi a bécsi fagylaltot. A családi receptek mellett minden évben újdonságokkal is jelentkeznek a fagylaltmesterek. Így született meg a Tichy sárgabarackos gombóc fagyija, amely valóban a magyarok által oly kedvelt barackos gombócra hasonlít mind ízben, mind küllemben.

Gyerekekkel sem lehet unatkozni Bécsben

Bécs nem csak a történelem és kultúra szerelmeseinek, hanem a családoknak is rengeteg izgalmas programot kínál minden évszakban. Télen a bécsi adventi vásárok varázslatos hangulata ejti rabul a kicsiket és nagyokat egyaránt. A Mikulásvonat különösen népszerű a gyerekek körében, ahol találkozhatnak a Mikulással és élvezhetik a mesebeli utazást. A csokoládé imádóknak a Bécs közeli, Heindl Csokoládégyár, nyújt ínycsiklandó élményeket, ahol nem csak kóstolhatnak, de meg is ismerkedhetnek a csoki készítésének titkaival.

Nyáron a Schönbrunni Állatkert és a Tenger Háza várja lenyűgöző állatvilágával a családokat. Az állatkert Európában az elsők között nyitotta meg kapuit. A mai napig több száz faj képviselőivel találkozhatnak a látogatók, míg a Tenger Háza egzotikus vízi növényekkel és állatokkal kápráztatja el az érdeklődőket. A Prater is remek helyszín a szórakozásra, ahol a híres óriáskerék mellett számos vidámpark játék és attrakció biztosítja az egész napos mókát gyerekeknek és felnőtteknek.

Exkluzív márkák néhány órányira Magyarországtól

Bécs a vásárlás szerelmeseinek is rengeteg lehetőséget kínál. A város szélén található Shopping City Süd, Közép-Európa egyik legnagyobb bevásárlóközpontja, több mint 300 üzletével várja a látogatókat. Itt a legnevesebb divatmárkák, elektronikai üzletek és exkluzív butikok kínálják termékeiket. Ha szeretnénk lépést tartani a trendekkel vagy csak meglepnénk szeretteinket valami igazán különlegessel, akkor érdemes felkeresni a bevásárlóközpontot. Bécsből hazafelé érdemes útba ejteni a Parndorf Outletet is, ahol ha szerencsénk van, óriási kedvezménnyel vásárolhatunk designer darabokat.

  • Miért szeretünk Bécsbe járni?
  • Miért szeretünk Bécsbe járni? - Schönbrunn
  • Miért szeretünk Bécsbe járni? - Shopping City Süd
Kapcsolódó ajánlatok