Advent Bécsben - Advent Express | TravelOrigo
Utazásid: 10
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Advent Bécsben - Advent Express

1 napos adventi karácsonyi vásár Bécsben vonnattal

Utazás: vonattal
Időpontok és Árak

Advent Bécsben - Advent Express

1 napos adventi karácsonyi vásár Bécsben vonnattal

Utazás: vonattal
Szeretnél kényelmesen utazni? Nem kell autóba ülnöd, gyere Bécsbe vonattal és látogass el velünk az adventi vásárba! Ki ne vágyna egy hangulatos kikapcsolódásra advent idején? Főleg, ha Bécsről van szó....Igazi adventi élményvonat várja utasainkat Bécsbe, a bécsi karácsonyi vásárba! Adventi különvonatunkon garantált a kényelmes utazás és csak limitált megállóhelyeken áll meg, így gyorsan célba ér.  Lepd meg családtagjaidat ezzel a különleges élménnyel, utazzatok vonattal Bécsbe. Várunk az Advent Expresszen!

Ajánlatot kérek!

Programhossz: 1 nap

1. nap - Budapest - Bécs - Budapest - különvonattal

Utazz velünk kényelmesen, adventi zenét hallgatva, hasznos és érdekes ismereteket szerezve a fantasztikus advent idején a bécsi vásárról, Bécs történelméről!

Kényelmes alternítávát kínálunk az autózás helyett! Adventi különvonatunk előnye, hogy csak az általunk előre meghatározott, limitált megállóhelyen áll meg. Minden utazókocsihoz külön csoportkísérőt biztosítunk, akik segítenek komfortosabbá tenni bécsi utazásunkat. Ezt a programváltozatot azoknak az utasoknak ajánljuk, akik szívesebben utaznak egy kényelmes és hangulatos különvonattal, mint hogy maguk vezessenek. Szeretnek utazás közben felállni, beszélgetni, mozogni kicsit. Kényelmes különvonatunkon 2. osztályú, 80 ülőhelyes, légkondicionált, minőségi kocsik találhatóak.

A vonaton mosdó az egész út során rendelkezésre áll, még kényelmesebbé téve a gyerekekkel való utazást. 2 év alatti kisgyermekek, amennyiben ölben utaznak ingyenes a részvételük. Állóhelyeket nem értékesítünk!

Egész napos szabadidő áll rendelkezésünkre, hogy kedvünk szerint élvezzük az adventi osztrák főváros hangulatát, látnivalóit, érdekességeit.

Az egyénileg felépített programlehetőségek mellett vonatos utasainknak különleges fakultatív programlehetőségeket is kínálunk. Szervezett programjainkra jelentkező utasainknak lehetősége lesz idegenvezetőnkkel fakultatív programjainkon résztvenni:

- a híres gasztropiac, a Naschmarkt meglátogatása;
- a Schönbrunni kastélypark vagy
- a csodálatos Schönbrunni-kastély látnivalóinak megtekintése
- az izgalmas tengeri kalandokat nyújtó Tenger háza

Az adventi programok helyszíneit idegenvezetővel kísért gyalogos sétával közelíthetjük meg. Az út során érdekességeket hallhatunk útközben látható és Bécs városában található látványosságokról, a meglátogatni kívánt programok kiemelt érdekességeiről.

Akár egyénileg, akár szervezett programunk keretében, de mindenképp javasoljuk, hogy sétáljatok végig a Grabenen a csillárszerű adventi fények alatt, kóstoljatok meg egy finom sacher-tortát egy bécsi kávézóban. Fedezzétek fel mindazt, amit a fenséges fényekbe öltöztetett adventi Bécs adhat számotokra! 


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!
Egyéb tudnivaló

Adventi különvonatunkat a MÁV-START Zrt. biztosítja.

Az ülésrendek a foglalások beérkezésének időrendjében lesznek kialakítva az utazási iroda által. Fix ülőhely megválasztására van lehetőség. Ennek felára 1.500 Ft/fő. 

Az elkészült ülésrendek indulás előtt kb. 24-48 órával lesznek elérhetőek. 

Saját ülésrendjüket weboldalunkon (www.travelorigo.com) a BELÉPÉS gombra kattintva, majd a foglaláskor használt e-mail cím megadásával és a jelszó beírásával érik el! Fontos, hogy az egy megrendeléshez kötődő adatokat a Megrendelést készítő Utas éri el!

Belépési fiók létrehozása:

1. Foglalást követően visszaigazolást küldünk
2. A visszaigazolás tartalmaz egy aktiválási linket, amire rá tudsz kattintani.
3. Aktiválásnál meg kell adnod a belépéshez jhasználatos jelszavadat.
4. Weboldalunkon (www.travelorigo.com) a BELÉPÉS gombra kattintva töltsed ki az e-mail és jelszó mezőket.
5. Kitöltést követően láthatod foglalási adataidat, bizonylataidat, ülésrendedet.

Odaúti menetrend: 

Feltöltés később. Felszállási lehetőségek  megadása és pontos menetrend indulás előtt kb. egy hónappal kerül feltöltésre.


Találkozás a Keleti pályaudvaron 40 perccel indulás előtt, a menet közbeni felszállásoknál 20 perccel indulás előtt!

Advent Bécsi Express vasúti állomásai:

- Keleti pályaudvar 
Kelenföld 
- Tatabánya
- Győr
- Mosonmagyaróvár
- Hegyeshalom 

Visszaúti menetrend:

Feltöltés később. Felszállási lehetőségek megadása és pontos menetrend indulás előtt kb. egy hónappal kerül feltöltésre.

Találkozás a Wien-Westbahnhofon 40 perccel indulás előtt!


A MENETRENDVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Tudnivalók a különböző pályaudvarokkal kapcsolatban:

Program: Kora reggeli indulás a választott felszállási helyről. Kérjük, hogy pontosan érkezzenek a kiválasztott állomásra, mert a vonat nem tud várakozni, szigorú menetrendhez van kötve. A délelőtti órákban érkezünk az osztrák fővárosba, a Westbahnhof vasútállomásra.

Este indulás vissza Magyarországra. A vonat menetrend szerint kora este indul, találkozási idő: 40 perccel az indulás előtt! Várható visszaérkezés Budapest-Keleti pályaudvarra a késő esti órákban.

Választható felszállásihelyek és időpontokAz ár tartalmazza:
 • az alapár tartalmazza a retúr vonatjegyet Advent Express járatunkon
 • csoportkísérő idegenvezető díját.


Az ár nem tartalmazza:
 • fakultatív programok belépőjegyei
 • utasbiztosítás


Figyelem! A belépőárak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnakFONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Fakultatív programok
Advent Bécs utazás - Tenger Háza

Tenger Háza (Haus des Meeres)

Ausztria, Bécs

A XIX. század közepén megnyílt első nyilvános, látogatható, tengervizes akváriuma Bécsnek fantasztikus látnivalókat kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt! Különleges helyszínként szolgál az egyedülálló akvárium fellegvár, ugyanis a tengeri paradicsom egy 47 méter magas tornyban kapott helyet Bécs belvárosában.

Jelenleg, többszöri átépítés és bővítés után 10 látogatható emelet található az épületben, amelynek tetején kilátóterasz fogadja a vendégeket.  

Az eddigi legnagyobb akváriumot 2007-ben helyezték üzembe. Ennek térfogata 300 ezer liter, alapvetően cápák befogadására szolgál.  

A Tenger Háza folyamatosan növekvő látogatószámának köszönhetően mára Bécs 10. legkeresettebb attrakciója közé került. Ennek megfelelően folyamatosan bővítik az akváriumokat, jelenleg egy víz alatti alagút megépítését tervezik, amely egy félmillió literes medence alatt fog végighaladni.  

A látogatás során alulról felfelé járhatjuk végig a különböző emeleteket, amelyek téma és állatfajok szerint vannak berendezve. A krokodilparkban és némelyik medencénél szabadon repülő madárfajokat is megfigyelhetünk. A halakon kívül teknősök, kajmánok, kígyók (köztük mérgeskígyók), rákok, ízeltlábúak, kaméleonok és majmok is élnek a torony falai között.  

A túránk végeztével szép időben kimehetünk a tetőteraszra, ahonnan - lévén az épület légvédelmi torony volt - pazar kilátás nyílik az osztrák fővárosra. Akik pedig a sok élmény mellett egy kis pihenőre vágynak, azok a kávézóban ülhetnek le valamilyen frissítőre.  

Természetesen lehetőségünk nyílik az ajándékboltban valamilyen emléktárgy beszerzésére is.


22 EUR/fő   

Naschmarkt - A nyalánkságok piaca

Ausztria, Bécs

Mi található a Naschmarkt-on?

A Naschmarkt-on szinte minden élelmiszer beszerezhető, amire a konyhában szükség lehet. A friss hazai és külföldi zöldségeken és gyümölcsökön kívül húsok, halak, kenyerek, sajtok és egyéb csemegék is megtalálhatók.

A leghíresebb bécsi paci 120 standon kínál széles választékban élelmiszereket, ugyanakkor a kávézók, étkezdék és szórakozóhelyek színes gasztronómiai kínálatról is gondoskodnak. Különleges ínyencségek találkozóhelye ez, megtalálható itt minden az osztráktól az indiaiig, a japántól az olaszig, igazi ínyencségekre is lelhetnek a kulináris kalandozók. A legtöbb hazai piaccal ellentétben a Naschmarkt hétfőtől szombatig várja az érdeklődőket napkeltétől egészen napnyugtáig.

A Naschmarkt a fiatalok és idősek körében is egyaránt kedvelt, hiszen a hagyományos „piacolás” mellett igazi gasztronómiai túrának lehetünk részesei.

Naschmarkt elérhetőségek:

Cím: 1060 Bécs, Naschmarkt
Telefon: +43 1 240555

Naschmarkt nyitva tartás:

H – P: 6: 00 – 19:30
Szo: 6:00 – 18:00

Utazz Bécsbe busszal vagy vonattal adventkor a Travelorigo Utazási Irodával, és nézzétek meg a városháza előtti gyönyörű bécsi karácsonyi vásárt is!

0 EUR/fő   

Schönbrunn kastélypark

Ausztria, Bécs

Vitathatlan, hogy Schönbrunn Bécs egyik legnépszerűbb és legérdekesebb látványossága. Meglátogatjuk a csodálatos uralkodói palota kertjét, nézelődünk a shönbrunni karácsonyi vásárban.

0 EUR/fő   

INGYENES - Schönbrunni kastély kert és adventi vásár

Ausztria, Bécs

Tarts velünk Bécs egyik legismertebb turisztikai látványosságához a Schönbrunni kastély, ahol advent idején a kastély előtt egy igazi meseszerű hangulat vár minket. Bécs második legnagyobb karácsonyfája mellet helyet kap a kastély előtt egy varázslatos adventi vásár is. A kastély és a vásár hangulata mindenkit rabul ejt, de lehetőségünk lesz a hatalmas kastély parkjának felfedezésére is.

0 EUR/fő   

Advent Bécsben - Advent Express

 • Advent Bécsben - Advent Express, utazás vonattal
 • Advent Bécsben - Advent Express
 • Advent Bécsben - Advent Express
 • Advent Bécsben - Advent Express
 • Advent Bécsben - Advent Express, adventi fények
 • Advent Bécsben - Advent Express
 • Advent Bécsben - Advent Express
 • Advent Bécsben - Advent Express, Shönbrunn
 • Advent Bécsben - Advent Express
 • Advent Bécsben - Advent Express, adventi vásár
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás