Dél-Csehországi körutazás | TravelOrigo
Utazásid: 217
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Dél-Csehországi körutazás

3 napos kiskörút Csehország déli vidékein

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Dél-Csehországi körutazás

3 napos kiskörút Csehország déli vidékein

Utazás: autóbusszal

Prága után a csehországi délvidék a leggazdagabb látnivalókban. A tájegység fő nevezetességei a több évszázados történelmi múlthoz tartozó, tökéletes állapotban lévő várak, látványos reneszánsz, neogótikus és barokk stílusú kastélyok. Évente több ezer látogató keresi fel ezt a látnivalókban gazdag vidéket, ahol elevenen él a mesés vagyonokkal rendelkező főnemesek emléke, akik tehetséges hazai mesterekkel és külhoni művészekkel készíttették és díszíttették nemesi hajlékaikat.Ajánlatot kérek!

Programhossz: 3 nap / 2 éj

1. nap - TELC, CESKÉ BUDEJOVICE

Találkozás és indulás a kora reggeli órákban. Első megállónk az Unesco listájára felvett Telc városába.  Itt forgatták a Fekete Város néhány híres jelenetét is. Séta a reneszánsz gyönyörű épületei mellett. Este érkezés Ceské Budejovice -be, ahol szállásunk lesz. A Moldva és a Malse folyók találkozásánál felépült város meghatározó épülete a 72 méter magas gótikus-reneszánsz Fekete-torony, amelyről lenyűgöző kilátás nyílik. Csodálatos a hatalmas, négyszög alakú főtéren álló barokk Sámson-szökőkút, mely legnagyobbnak számít Csehországban. Szállás Ceské Budejovicen.

2. nap - HLUBOKÁ NAD VLTAVOU KASTÉLY, CESKY KRUMLOV, HOLASOVICE

Reggeli után a Hluboká nad Vltavou-i kastélyt tekintjük meg, Csehország leglátogatottabb neogótikus, hatalmas angolparkkal körülvett kastélyát. 

Majd Cesky Krumlov-ba utazunk, ahol rövid városnézés, a városka szintén felkerült az Unesco által nyilvántartott városok jegyzékére. A gyönyörű városka fő látnivalója, a városképet uraló monumentális reneszánsz várkastély jellegzetes tornyával, egyedülálló rokokó várszínházával, szépen gondozott kertjeivel, mely a  prágai vár után itt van a Cseh Köztársaság második legnagyobb kastélyegyüttese. 

Napunk zárásaként az Unesco listán szereplő Holasovice-t látogatjuk meg.  A 19. századi „skanzen-falu” különleges báját a tavakkal tűzdelt, eredeti szépségében megmaradt épületegyüttesei adják.

Visszautazás a szálláshelyre.

3. nap - BUDWEISER BUDVAR SÖRFÖFDE, TREBON, HAZAUTAZÁS

Reggeli után a látogatást teszünk a híres Budweiser Budvar sörfőzdében, ahol bemutatják a sörfőzde több mint 700 éves történetének legérdekesebb részleteit és megkóstolhatják a híres nedűt. Továbbutazunk  a dél-csehországi Třeboňba, mely a híres Rosenberg és Schwarzenberg család egykori birtoka volt, amelyet számos halastava után a tavak városának neveznek. Séta a hangulatos városközpontban, amelynek fő látnivalói a Fő téren kitűnő állapotban levő reneszánsz és barokk lakóházak, a városháza, a szépen díszített reneszánsz torony, valamint a várkastély. Kis szabadidő után megkezdünk utazásunkat hazafelé, késő esti megérkezés.

A változtatás jogát fenntartjuk!


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!

Az ár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • Csoportkísérő idegenvezető
 • 2 éj szállást Ceské Budejovicén középkategóriájú szállodában
 • reggeli
 • Útlemondási -és utasbiztosítás


Az ár nem tartalmazza:
 • Egyágyas felár: 18.000 Ft* egy fő foglalása esetén
 • Üléshely felár: 3.000 Ft/fő
 • vacsora felár 14.000 Ft/fő

Helyszínen fizetendő költségek:

 • idegenforgalmi adó 4 EUR/fő*
 • Hluboká nad Vltavou-i kastély belépő: 100 CZK/felnőtt, 70 CZK Diák és Nyugdijas, gyerek
 • Cesky Krumlov várkastély belépő:   150 CZK/felnőtt, 80 CZK/gyerek, 100 CZK/nyugdijas és diák 
 • Budweiser Budvar sörfőzde : 200 CZK/felnőtt és 80 CZK/gyermek, diák és nyugdíjas.


A belépők a buszon fizetendők. *-gal jelölt költségek kötelezően fizetendők.FONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Dél-Csehországi körutazás

 • Dél-Csehországi körutazás - kép 1
 • Dél-Csehországi körutazás - kép 2
 • Dél-Csehországi körutazás - kép 3
 • Dél-Csehországi körutazás - kép 4
 • Dél-Csehországi körutazás - kép 5
 • Dél-Csehországi körutazás - kép 6
 • Dél-Csehországi körutazás - kép 7
 • Dél-Csehországi körutazás - kép 8
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás