Orchideafarm és az Őrség elfeledett emlékei | TravelOrigo
Utazásid: 99
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Orchideafarm és az Őrség elfeledett emlékei

1 napos kirándulás Szlovéniába

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Orchideafarm és az Őrség elfeledett emlékei

1 napos kirándulás Szlovéniába

Utazás: autóbusszal
Töltsön el velünk egy egész napot Nyugat-Magyarországon és Szlovéniában, az Őrségben! Programunk alatt kulturális érdekességeket és csodálatos természeti jelenségeket is megnézünk, így a feltöltődés és az élmények sokasága garantált.

Ajánlatot kérek!

Programhossz: 1 nap

1. nap - BUDAPEST - SZLOVÉNIA _ DOBRONAK - BAKONAKI-TÓ - BUDAPEST

DÉLELŐTT: VELEMÉR

Kora reggel indulunk neki az útnak, minek során első állomásunk Velemérben lesz. Ez az apró őrségi község igen nagy történelmi jelentőséggel bír: itt található Magyarország egyik legjelentősebb kora gútikus stílusú műemléke, a Szentháromság-templom, melyet a Fény templomának is neveznek. Hazánk legteljesebb, épségben maradt középkori freskói ennek a kora gótikus templomnak a belső falait díszítik, ám nem csupán erről ismert - helyi idegenvezetőnktől további érdekességeket is megtudhatunk magáról az épületről és annak művészettörténeti jelentőségéről. 

DÉL: DOBRONAK, ORCHIDEAFARM

Velemér után szlovén tájakon barangolunk tovább. A határtól mindössze tizenkét kilométerre fekvő Dobronakba látogatunk el, ahol ebéd után először az Orchideafarmot, majd a Bakonaki-tavat és az azt körülvevő Energiaparkot nézzük meg. 

A többségében magyarok lakta Dobronakban (szlovénül Dobrovnik) működik az "Ocean Orchids" névre keresztelt Trópusi Kert és Orchideafarm, amely Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő vállalkozása. A 4 hektáros üvegházban trópusi körülmények között – saját termálkútjukból fűtenek geotermikus energiával – 160 féle orchideából évente kétmillió növényt nevelnek. A 14 ezer négyzetméteres üvegházban szebbnél szebb, különböző színű és mintázatú virágokat termesztenek, melyek közül néhányat az ezerötszáz négyzetméteres trópusi kertben is megcsodálhatunk, 400 féle más trópusi növény társaságában. Ezek között a boltok polcairól ismert gyümölcsökkel, fűszerrel ismerkedhetünk meg: van itt bors és kávé, vanília (bizony, az is egyfajta orchidea!), borsmenta, mimóza, papaya, mangó, avokádó, ananász, és egyéb különleges termések; a banánfákon pedig általában van friss banán, amit a pultnál meg is tudunk kóstolni. Ha a gyönyörű orchideákat látva mi is kedvet kapunk egy növény beszerzéséhez, a mintaboltban rendelkezésünkre állnak a farm munkatársai, akik a vásárlás mellett hasznos tanácsokkal is ellátnak bennünket az orchideák szakszerű gondozásával kapcsolatban.

KORA DÉLUTÁN: BAKONAKI-TÓ, ENERGIAFARM

Az orchideafarmot elhagyva, pár kilométerrel arrébb varázslatos vidékre érkezünk. A Bakonaki-tónál mindenkit rabul ejt a nyugodt, nagy víz látványa, a csobogó patak, a fák susogó lombjai és a közöttük átsütő napsugár, a madárdal és a lágy csend. 

A táj szépsége mellett sokak szerint Dobronak és környéke gyógyító energiákkal is rendelkezik: a gyógyulni vágyók rendszeresen zarándokolnak a tó körül fekvő Energia parkba és az erdő mélyén fekvő Szent-Vid kúthoz - melynek vize is gyógyító hatással bír. Aki nem hisz az ilyesfajta erőkben, sétáljon egyet a számos turistaút valamelyikén, melyek az erdőben és a tó körül vezetnek minket. A helyi legendák szerint szerint a tó helyén régen szántóföld volt, amit az erdőben élő titokzatos szerzetesek műveltek, majd ők duzzasztották mesterségesen a tavat a Bakonaki-patakból - a helyiek szerint zöld hajú, zöld ruhás vízi tündérek is élnek a mélyben. A patak és a tó táplálja a környék növény- és állatvilágát is, a különleges energiáknak - vagy a kellemes klímának - köszönhetően ritka fajokat is felfedezhetünk errefelé. Nemcsak a mesebeli gyógyulások híre csalogatja tehét erre a vidékre a látogatókat - a lelkes természetjárók a buja növényzet és a különös gombafajok miatt is szívesen időznek itt

KORA ESTE: HAZAINDULÁS

A korábban megbeszélt helyen találkozunk és meg is kezdjuk utunkat Magyarország felé, amit a késő esti órákban érünk el


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!


Választható felszállásihelyek és időpontok
 • Budapest (BOK Csarnok - Dósza György út 1) / 06:00 
 • Buda - (Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds) / 06:30 
 • Székesfehérvár (M7 Shell benzinkút) / 07:00
 • Siófok (TESCO hipermarket parkoló) / 07:30
 • Nagykanizsa - Régi 7-es főút (MOL-kút Garay u. 15.) / 09:00

Az ár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • Csoportkísérő idegenvezető


Az ár nem tartalmazza:
 • Orchidea farm és Trópusi kert: 8 EUR/fő
 • Veleméri templom adomány: 500 Ft/fő (helyszínen fizethető)

 • UtasbiztosítástFONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Orchideafarm és az Őrség elfeledett emlékei

 • Orchideafarm és az Őrség elfeledett emlékei - kép 1
 • Orchideafarm és az Őrség elfeledett emlékei - kép 2
 • Orchideafarm és az Őrség elfeledett emlékei - kép 3
 • Orchideafarm és az Őrség elfeledett emlékei - kép 4
 • Orchideafarm és az Őrség elfeledett emlékei - kép 5
 • Orchideafarm és az Őrség elfeledett emlékei - kép 6
 • Orchideafarm és az Őrség elfeledett emlékei - kép 7
 • Orchideafarm és az Őrség elfeledett emlékei - kép 8
 • Orchideafarm és az Őrség elfeledett emlékei - kép 9
 • Orchideafarm és az Őrség elfeledett emlékei - kép 10
 • Orchideafarm és az Őrség elfeledett emlékei - kép 11
 • Orchideafarm és az Őrség elfeledett emlékei - kép 12
 • Orchideafarm és az Őrség elfeledett emlékei - kép 13
 • Orchideafarm és az Őrség elfeledett emlékei - kép 14
 • Orchideafarm és az Őrség elfeledett emlékei - kép 15
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás