Ősz az Isztrián | TravelOrigo
Utazásid: 196
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Ősz az Isztrián

4 napos őszi utazás az Isztrián

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Ősz az Isztrián

4 napos őszi utazás az Isztrián

Utazás: autóbusszal

Utazás ősszel! Várunk egy kellemes őszi pihenésre az Adrián az utószezonban. Horvátország ősszel is gyönyörű és köztudottan az egyik legcsodálatosabb része az Isztriai-félsziget: háromszög alakú formája, a hangulatos tengerparti kisvárosok a régmúlt idők változatos történelmi emlékeit őrzik. Bizánc, a Római Birodalom és az Osztrák Magyar Monarchia korából származó emlékek végtelen tárháza tárul elénk, ha ezt a csodás félszigetet választjuk utazásunk színhelyéül. A sziget klímája is igen változatos, hiszen a belső részén inkább a hegyvidéki, míg a part közelében a mediterrán klíma jellemző. A kristálytiszta vizű tengerparti sétányok, megannyi kikapcsolódási lehetőséget kínálnak az ide látogatóknak.Ajánlatot kérek!

Programhossz: 4 nap / 3 éj

1. nap - OPATIJA

Buszos utunkat a kora reggeli órákban kezdjük meg, a foglaláskor egyeztetett helyszínről és időpontban. Az út során rövid pihenőket teszünk, kora délutáni órákban érkezünk meg a Kvarner-öböl pompás partjára, Opatijába, hogy szállásunk elfoglalása után egy kellemes sétát tegyünk a Lungomare sétányon, ahol maga Ferenc József és az Osztrák-Magyar Monarchia nemesei is örömmel töltötték idejüket. Meglátogatjuk az egykori botanikus kertet, melyet mostanra mindenki által látogatható közparkká alakítottak, megtekinthetjük a Monarchia korát idéző építészeti remekeket, megcsodáljuk a kristálytiszta vízű tengerpartok és kikötők forgatagát. A város bebarangolása után folytatjuk utunkat szálláshelyünk felé. Vacsora és szállásunk Opatijában lesz. 

2. nap - BELSŐ-ISZTRIA

Utasaink eldönthetik, hogy Opatija kis utcáiban, tengerparton sétáljanak vagy velünk tartanak az Isztriai-félsziget páratlan kulturális kincseinek feltérképezésében.

Fakultatív program: Első állomásunk Porec óvárosa, ahol megtekintjük a leírhatatlan szépségű, bizánci mozaikokkal díszített Euphrasius bazilikát, melyet méltán választottak meg az UNESCO világörökség részévé. A város letűnt korokat idéző utcácskáin barangolva, úgy érezhetjük, mintha visszatérnénk a római birodalom korába. Amint kigyönyörködtük magunkat, indulunk Motovun erődvárosába, amit a helyi kisbusszal közelitünk meg. A város falai a Mirina folyó völgyében haladó kereskedelmi útvonalat voltak hivatott védeni, és a mai napig állnak, sőt a falakon sétálva lélegzetelállító látványban lehet részünk. Ha rajongunk a kulináris élvezetekért, itt megkóstolhatunk egy igazi különlegességet a szarvasgombás étkek sorából, de ha szeretnénk hazavinni belőlük, azt is megtehetjük, mert a helyiek számtalan különféle módon készítik el ezt a finomságot. Az ízletes falatok után folytatjuk utunkat Hum városa felé, amelyet a világ legkisebb városaként jegyeznek, nem is csoda hiszen alig 20 fő lakja. A város felé kanyarogva az ősi horvát glagloita írással díszített emlékműveket figyelhetünk meg. A városkába érve olyan érzésünk lehet, mintha besétálnánk egy középkori film díszletei közé.

3. nap - ROVINJ, LIMSKI-FJORD, PULA

Ezen a napon is lehetőségünk van választani a fakultatív autóbuszos kirándulás és a pihenés között. Reggelink elfogyasztása után autóbuszunkkal meglátogatjuk a Limski-fjordot, mely 10 km hosszúságban, megközelítőleg 100 méter magas sziklafalakkal övezve kanyarog a szárazföld belseje felé. Rövid fotózkodás után folytatjuk utunkat Rovinj városa felé, melynek épületei hűen tükrözik a velencei uralom stílusjegyeit. A tengerbe nyúló földnyelven épült város legmagasabb pontja ad otthont Szent Eufémia templomának, mely a város védőszentjének szarkofágját őrzi, s melynek harangtornya a velencei Campanile mintájára készült. Folytatjuk utunkat Pula városa felé. A város már a római korban nagyon fontos helyszín volt, és jelentőségét az Osztrák Magyar Monarchia idejére csak növelte, hiszen haditengerészeti bázis működött itt. A hajdan volt amfiteátrum sétánk egyik meghatározó állomása lesz.

4. nap - TRAKOSTYÁN

Véget ér őszi pihenésünk. Kiadós reggelink után elköszönünk az isztriai vidéktől, és megkezdjük utunkat Magyarország felé, hazafelé megtekintjük a szlovén határ közelében található romantikus Trakostyáni várkastélyt, mely egy kúp formájú dombra épült, gazdag növényzetű park és egy tó veszi körül. Magas falaival, csipkés tornyaival és felvonóhídjával egy mesebeli kastély épülete vár itt ránk. Érkezésünk az esti órákban várható.


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!
Egyéb tudnivaló

FONTOS:

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák, például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

* kötelezően fizetendő

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.


Az ár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • Csoportkísérő idegenvezető
 • 3 éj szállást Opatijában, Hotel Istra***
 • félpanziós ellátás büfé rendszerben
 • Utas- és útlemondási biztosítás


Az ár nem tartalmazza:
 • Egyágyas felár: 26.000 Ft
 • Ülőhelyválasztási felár: 3.000 Ft/fő
 • Gyerekkedvezmény: 12 éves korig pótágyon 30 %
 • Fakultatív Belső-Isztria program: 30 EUR/fő + belépők
 • Fakultatív Bale-Rovinj-Limski-fjord-Pula program: 30 EUR/fő + belépők
 • Pulai Arena (amfiteátrum): 10 Euro/fő
 • Motovun kisbusz: 5 Euro/fő
 • Motovun erődfal: 5 Euro/fő
 • Euphrasius bazilika (Porec): 10 Euro/fő
 • idegenforgalmi adó 6 euro/fő*
 • Trakostyán vára 5 Euro/fő

A belépők és fakultatív programok a buszon fizetendők. FONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Ősz az Isztrián

 • Ősz az Isztrián
 • Ősz az Isztrián -amfiteátrum
 • Ősz az Isztrián
 • Ősz az Isztrián
 • Ősz az Isztrián
 • Ősz az Isztrián
 • Ősz az Isztrián
 • Ősz az Isztrián
 • Ősz az Isztrián
 • Ősz az Isztrián
 • Ősz az Isztrián
 • Ősz az Isztrián
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás