Bécsi programok advent idején | TravelOrigo
Bécsi programok advent idején - karácsonyi fények

Bécsi programok advent idején

Írta: TravelOrigo | Publikálva: 2023-09-19
Bécsi programok advent idején főkép

A fantasztikus építészeti remekek, történelmi emlékek, múzeumok és programok mellett az adventi vásár hagyománya is híressé vált a lenyűgöző békebeli hangulatot árasztó városban. Az adventi időszakban akár családdal, barátokkal, vagy kettesben romantikázva is érdemes ellátogatni Bécsbe. Bemutatunk néhány érdekes és tartalmas programot, ahol valóban garantált lesz a kikapcsolódás, kicsiknek és nagyoknak egyaránt!


Rövid, ám tartalmas bécsi programok adventkor

Az egy, illetve kétnapos bécsi programok gyakorlatilag minden korosztálynak kedveznek, sőt választhatunk különféle utazási módok közül is, hiszen a bécsi adventi vásárba busszal és vonattal is utazhatunk. Nem is találhatunk jobb programot gyerekekkel: advent bécsben, vonattal garantáltan páratlan élmény!

Bécs és a kultúra elválaszthatatlanok. Ki ne ismerné a Schönbrunni kastélyt? De talán kevesen tudják, hogy adventkor egészen más a hangulata a csodás fényekkel és az adventi vásári kavalkáddal. A kastélyparkon kívül, ezen az utazáson természetesen a vásárt is célba vesszük, ahol mindenki kedvére válogathat a finomságok és a kézműves tárgyak közül.

A bécsi adventi utazások egyik legfelkapottabb célja a karácsony előtti bevásárlás. Aki célzottan szeretne egy bécsi bevásárláson részt venni, annak ajánljuk a Shopping City Süd üzleteit. Itt biztosan megtalálja a megfelelő ajándékot, hiszen a Shopping City Süd üzletek óriási választékkal várják az idelátogatókat. Természetesen ezen a programon is vár minket a gyönyörű bécsi karácsonyi vásár, és az adventi forgatagban kedvünkre válogathatunk a kedvező árú portékák között.

…ha már a nevezetességeknél tartunk

A Hofburg a bécsi Heldenplatz egyik meghatározó épületegyüttese, amely eredetileg az egykori császári palota volt, így ennek megfelelően nemcsak monumentális és pompás, hanem egyben tekintélyt sugárzó épületegyüttesről van szó. A Hofburg hosszú évszázadok óta az osztrák főváros egyik legfontosabb nevezetessége. A helyiek által gyakran csak szimplán Burgnak nevezett Hofburg eredetileg egy középkori vár volt, amelyet a 13. században építettek, és I. Albert király uralkodása óta ez számít a bécsi uralkodói rezidenciának. Az évszázadok során minden egyes király vagy császár épített a Hofburghoz valamit, így 240 ezer négyzetméteres alapterületével ma már lényegében egy külön városként tekinthetünk rá Bécsen belül.

Bécs legnagyobb belvárosi gasztropiaca a Naschmarkt mindent kínál, amire a konyhában szükség lehet: gyümölcs és zöldség, hús és hal, kenyér és sajt. Az áruválasztékkal persze egyetlen szupermarket sem tud versenyezni, bármilyen extrém dolgot keressünk, itt egészen biztosan lehet kapni: például perzsa kaviár, japán sushi és osztriga, valamint a rengeteg, keleti fűszer, amitől a piac illata is teljesen egyedi. Szemezgessünk a standok portékái között, és bátran próbáljuk ki a finomságokat, hiszen Bécs egyetlen másik piacán sincs ekkora választék élelmiszerekből. A Naschmarkton nemcsak az áruválaszték hatalmas, hanem rengeteg étterem is található, a Michelin-csillagos étteremtől kezdve a török gyorséttermen át egészen a talpon álló kolbászosig.


Különleges adventi programok

Nagyszerű kikapcsolódás családoknak, gyerekeknek ilyenkor Bécs, hiszen különleges meglepetéseket és programokat tartogat, és ez méginkább jellemző a karácsonyi szezonra. A Tenger Házában például szó szerint állati élményekben lehet része a kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Itt az egész világból származó édesvízi és tengeri világot fedezhetik fel az érdeklődők. A gyerekeknek biztosan óriási élményt nyújt a Mikulásvonat is. Képzeljenek el egy fantasztikus utazást, ahol már a felszálláskor karácsonyi díszbe öltözött vonat fogadja az utasokat! Az úton kellemes adventi zene szól, krampuszok sürögnek-forognak és ajándékokkal kedveskednek, majd egyszer csak megjelenik a várva várt Mikulás! Akik viszont nem szeretnének hosszan vonatozni, azoknak ajánljuk adventi különvonatunkat, amely csak az általunk előre meghatározott, limitált megállóhelyeken áll meg.


Az édesszájúak is megtalálhatják a számításukat, amennyiben ellátogatnak a bécsi adventi vásárba. Sőt a Heindl Csokoládé Múzeum meglátogatása is kiváló programnak ígérkezik. Itt a gyárlátogatás mellett a Travelorigo Utazási Iroda utasai rendkívül kedvező, nagykereskedelmi áron vásárolhatják meg a legízletesebb csokoládékat a csokigyár mintaboltjában.


Szintén különleges program lehet a Madame Tussauds viaszmúzeum, ahol betekinthetünk a viaszbábuk születésének mozzanataiba, láthatunk számos világsztárt, valamint megismerkedhetünk az osztrák történelem néhány nagy alakjával is.


  • Bécsi programok advent idején-csokigyár
  • Bécsi programok advent idején-adventi fények
  • Bécsi programok advent idején-adventi különlegességek
  • Bécsi programok advent idején-Tenger Háza
  • Bécsi programok advent idején-Hofburg
  • Bécsi programok advent idején-Madame Tussauds
  • Bécsi programok advent idején-adventi fények
Kapcsolódó ajánlatok