Húsvét Bécsben | TravelOrigo
Húsvét Bécsben - húsvéti vásárok

Húsvét Bécsben

Írta: TravelOrigo | Publikálva: 2024-01-26
Húsvét Bécsben főkép

A közelünkben lévő Bécs tavasszal is rengeteg különleges programmal és látnivalóval várja az odalátogatókat. Meglepő, de nemcsak az adventi vásárok nyújtják a legjobb kikapcsolódást, ugyanis Bécs híres a húsvéti vásárairól is! Amint beköszönt a tavasz, irány a békebeli osztrák főváros!

Tojáskereséssel egybekötött húsvéti program

Csodás tavaszt idéző húsvéti díszekkel, varázslatos, egyedi díszítésű tojásokkal, gasztronómiai ínyencségekkel és több zenei programmal is várja Bécs március és április folyamán is a húsvéti vásárok látogatóit. Természetesen még a legfiatalabbakról sem feledkeztek meg: a kicsiknek is számos szórakozási lehetőséget, programot kínálnak.

A húsvéthoz ugyanúgy hozzátartozik a csokoládé, mint más ünnepeinkhez, így jó, ha első utunk Ausztria egyik híres csokigyárába vezet. Itt a csokoládégyártás folyamatainak megismerésén kívül a gyár mintaboltjából a látogatók kedvezményes áron vásárolhatnak ízletes csokoládékat.

Ha már Bécs, akkor örökzöld program a Schönbrunni kastély meglátogatása. A kastély előtt évről-évre megrendezésre kerülő, hagyományos húsvéti vásár kihagyhatatlan. A schönbrunni kastély Ausztria egyik legismertebb műemléke és turisztikai látványossága egyben: a kastélyt évente másfél millió látogató keresi fel, a hatalmas és lenyűgöző császári palota parkját pedig több milliónyian tekintik meg. Itt a türelmes turistáknak mókus etetésre is nyílhat lehetősége! Húsvét idején ebben a vitatathatatlanul csodás környezetben nagyságrendileg 60 kiállító szórakoztatja a látogatókat. A változatos kulináris élvezetek mellett szemrevaló húsvéti díszeket és osztrák kézműves termékeket kínálnak. Miközben a gyermekek figyelmét a húsvéti csokorkötés, a marcipánnyúl készítő műhely és a Gyermekmúzeum köti le, a felnőttek nyugodtan élvezhetik a színvonalas jazz zenével kísért vásári forgatagot.

Miután mindenki kellőképpen kinézelődte magát és még vásárolt is, kezdődhet a TravelOrigo által szervezett elmaradhatatlan tojáskeresés! Utazási irodánk által szervezett családi játék alatt kiderül, kik lesznek a legügyesebb tojásvadászok, akik természetesen értékes ajándékokkal térhetnek majd haza.

Húsvéti vásárok Bécs belvárosában

A vásározás Bécsben ősrégi szokás, így a schönbrunni kastélyon kívül Bécs belvárosában is számtalan piac, vásár várja az érdeklődőket ebben az időszakban. A húsvétozás különösen szívet melengető hagyomány Bécsben. Művészi kivitelezésű tojások, díszek, ínyencségek, sok-sok meglepetés a kicsiknek, valamint városszerte több száz stand várja az ünnepre érkezőket.

Még szinte le sem bontották a karácsonyi standokat, máris építik az újakat. A bécsi húsvéti vásárok majdnem olyan népszerűek, mint karácsonyi társaik. Évek óta lelkesen készülnek a helyiek, hogy méltó keretek közt ünnepeljék meg ezt a vallási ünnepet.

A Freyungon, az óváros egyik varázslatos régi terén megrendezésre kerülő húsvéti vásáron, az Altwiener Ostermarkton Európa legnagyobb tojáshegye tornyosul: csaknem 40 ezer díszített húsvéti tojás magasodik itt a húsvét tiszteletére. A gyermekek húsvéti barkácsműhelyben foglalatoskodhatnak, ezen kívül pedig megannyi húsvéti ínyencséget fedezhetünk itt fel, a sült báránytól a húsvéti kalácsig, majd a kézműipari és virágkötészeti termékek között válogathatunk kedvünkre.

Az Am Hof téri kézműipari vásár művészi díszítésű tojásokkal, virágkölteményekkel és szemet gyönyörködtető iparművészeti termékekkel várja a látogatókat.

A több mint 250 éves Práter idén is rengeteg programmal várja a gyerekeket és a felnőtteket. Húsvét vasárnapján sok meglepetéssel készülnek, lesz tojásfestés, bábozás, kreatív játék és számtalan más érdekesség. Izgalmakban nem lesz hiány a szervezők ígérete szerint.

A Kalvarienbergfesten művészeti workshopok keretén belül saját kreativitásunkat is kipróbálhatjuk, melyet az élőzene és a gyerekprogramok csak még tovább színesítenek. A Franz Jonas Platzon található húsvéti vásárban 8:30 és 21 óra között lehet végigböngészni a vásári kínálatot, vagy csak simán ráhangolódni a húsvét ünnepi hangulatára.

A Blumengärten Hirschtettenben (22. kerület, Quadestrasse) ilyenkor már nyílik a tulipán és a nárcisz, sőt valahol a bokrok között megbúvik a nyuszi is, tojásokat rejtegetve. Kicsiket és nagyokat is vár Bécs egyik legszebb tematikus kertje, kicsinosítva, felvirágozva a húsvét tiszteletére. A kulináris élvezetek mellett, a gyerekeknek számtalan programmal kedveskednek, ahol kiélhetik kreativitásukat.

Klasszikus bécsi látnivalók

A hagyományos vásárokon kívül, persze megtekinthetjük Bécs további nevezetességeit is: keresztül sétálhatunk a Mária Terézia téren, majd elkalandozhatunk az Opera épülete felé és megcsodáljuk a Ring híres boltjait. A Burggarten a Mozart szoborral és a pillangó- és pálmaházzal egyedülálló élményt nyújt, mely után az Albertinába is érdemes betérni. Ezután jöhet a Michaeler Platz, a Hofburg, a Helden Platz és a Volksgarten, végül a Burgtheaterrel, a Parlamenttel és Városházával zárhatjuk városi túránkat.


  • Húsvét Bécsben - vásárok
  • Húsvét Bécsben - tojásdíszek
  • Húsvét Bécsben - városnézés
  • Húsvét Bécsben - Opera
  • Húsvét Bécsben - óriás tojás
  • Húsvét Bécsben - tojáskeresés
  • Húsvét Bécsben
Kapcsolódó ajánlatok