Advent a Magas-Tátrában | TravelOrigo
Utazásid: 227
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Advent a Magas-Tátrában

4 napos utazás Lengyelországba

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Advent a Magas-Tátrában

4 napos utazás Lengyelországba

Utazás: autóbusszal

A Magas-Tátra sokak által kedvelt célpont az aktív pihenéshez. A világ legkisebb területű magashegysége, amivel két ország is büszkélkedhet. Északi része Lengyelországban, déli része pedig Szlovákiába található. Ez a földrajzilag egységes terület sokak számára nyújt kikapcsolódást és feltöltődést az év minden napján. Aki szereti a természetet és a kirándulásokat, annak igazi kincsesbánya a Magas-Tátra. Ha tél, akkor síelés, szánkózás, de minden esetre jó levegő.

Adventi időszakban ezt a látványt még színesebbé, meghittebbé teszik a színek, a díszek és maga a hangulat.Ajánlatot kérek!

Programhossz: 4 nap / 3 éj

1. nap - Zakopane

Indulás 06:00 órakor Budapestről, a BOK csarnok elöl. Rövid megállókkal, a kora délutáni órákban elérkezünk Zakopaneba, Lengyelország téli fővárosába, és egyben az ország legmagasabban fekvő városába. A nap további részében lesz lehetőségünk lovasszánozára/lovaskocsizásra, illetve elmerülni a vásári forgatagban. A vacsora lefogyasztása után, aki még nem eléggé fáradt, még mindig sétálhat nézegethet az adventi vásárban, ami a városközpontban lévő főutcán és a piacon található.

2. nap - KASPAROWY CSÚCS, ZAKOPANE

Reggeli után buszunkkal Koscielisko településre utazunk, ahol egy rövid séta után eljutunk a felvonóhoz, amivel feljutunk az 1987m magas Gáspár-csúcsra (Kasprowy wierch).

A látvány gyönyörű, a levegő tökéletesen tiszta. A kirándulás után visszatérünk Zakopane városába, hogy még egy kicsit jobban megismerhessük a várost. Lehetőség lesz egy igazi gorál ebéd elfogyasztására. Aki szeretne, részt vehet egy rövid városnézésen, illetve siklóval feljuthat a város fölé emelkedő hegyre, a Gubalowkára.

Fakultatív programlehetőség: Sajt workshop - Kóstolj, Ismerd meg és Készíts!

A sajt workshop programunk keretében olyan sajtkészítőt keresünk fel Zakopanétól pár kilométerre, ahol nem csak egy rövid bemutatót kapunk arról, hogyan is készül a híres góral füstölt sajt, az oscypek, de a csoport tagjai saját sajtjukat is elkészíthetik. A helyszínen sajtok és egyéb helyi termékek (lekvárok, mézek, góral kézműves alkotások) széles választéka is rendelkezésre áll azoknak, akik szeretnének szuvenírt vásárolni.

A kora esti órákban indulunk tovább, a Magas-Tátra déli részére, Szlovákiába.

3. nap - ÓTÁTRAFÜRED, TARAJKA, JÉGKATEDRÁLIS, POPRÁD

Reggeli után Ótátrafüredre indulunk. Ez a település a Magas-Tátra központja (Szlovákiában). Innét siklóval feljutunk a Tarajkára (Hrevienok), ahol megnézhetjük a métán híres Jégkatedrálist. Ezután a túrázást kedvelőknek alkalmuk lesz elgyalogolni a Csontváry Kosztka Tivadar által is megfestett Tarpataki vízeséshez (Obrovsky vodopád), ami kb 3 órás túra.

Akik nem túráznak, nekik a szabadidő alatt lesz lehetőségük, hogy gyalog, vagy siklóval visszamenjenek a település központjába és ebédeljenek, vagy sétáljanak.

Délutáni órákban utazunk Poprádra, ahol a szállásunk lesz. Vacsora után visszamehetünk a városba, ahol igazi karácsonyi hangulat van, adventi vásár, hangversenyt hallgathatnak a templomokban.  

4. nap - CSORBA-TÓ, BESZTERCEBÁNYA

Reggeli után a Csorba-tóhoz indulunk. Sétálunk a tó körül, illetve az aktívabbak a kílátóhoz is felmehetnek. Vásárlás, teázás. Dél körül tovább indulunk.

Hazafelé még megállunk Besztercebányán, ahol az adventi időszakban minden karácsonyi hangulattal és hagyományos, téli ételkülönlegességek illatával telik meg. Kézműves termékek, csillogó díszek és meseszép mézeskalácsok között kereshetik meg a szeretteikhez legjobban illő karácsonyi ajándékot. A kínálatból a mézbor, a forralt bor és a karácsonyi puncs sem hiányzik.

Indulás hazafelé a délutáni órákban, érkezés a felszállási helyszínre késő esti órákban. 


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!

Az ár tartalmazza:
 • Utazás autóbusszal
 • szállás reggelivel , Poprádon félpanzió (reggeli és vacsora)
 • csoportkisérő idegenvezető 
 • utas- és útlemondási biztosítás


Az ár nem tartalmazza:
 • ülőhelyválasztási felár 3000 Ft/fő
 • Egyágyas felár 34.000 Ft/fő
 • Fakultatív 2 vacsora Zakopane-ban 18.000 Ft/fő
 • idegenforgalmi adó 6 EUR/fő*
 • Fakultatív belépőjegy:
 • Gubalowka felvonó (egyénileg) retúr: kb. 40 PLN/fő, 5-26 év között/65 év felett: kb.32 PLN/fő, egyútra kb. F:32 PLN/fő, kedvezményes: 26 PLN/fő
 • Lovasszánozás (vagy lovaskocsizás): 25 EUR/fő
 • sajtkészítés: 15 EUR/fő
 • lanovka a Kasprowy csúcsra retur 35 EUR/fő - csak előjelentkezéssel, helyszínen már nem lehet jelentkezni és lemondani 
 • Felvonóa Tarajkára: oda-vissza: Felnőtt: 15 Euro/fő, 65 éven felüli és diák 13 EUR/fő, gyerek 11 EUR/fő


A belépő és a fakultatív program a buszon fizetendő, de a részvételi szándékát foglaláskor jelezze.

*kötelezően fizetendő FONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Fakultatív programok
Lovasszánozás (kocsikázás) Zakopanéban

Lovasszánozás (kocsikázás) Zakopanéban

Lengyelország, Zakopane

Varázslatos érzés suhanni a szánnal a Zakopane környéki kanyargós ösvényeken, gyönyörködni a Tátrában, a lovak patkóinak ütemes léptét elnyelő hóban és a csengők csinlingelésében. Aki egyszer kipróbálja, annak felejthetetlen élményben lesz része. Az általában kora estébe nyúló 1 órás lovasszánozásokat, fáklyákkal, és grilltűzhely melletti pihenővel, forró teával teszik még emlékezetesebbé. (Részvételi szándékát foglaláskor kérjük jelezze)


Hó hiányában lovaskocsikázás a program!

25 EUR/fő   

Gubalowka retur jegy

Lengyelország, Zakopane

40 PLN/fő   

Sajtkészítés

Lengyelország, Zakopane

15 EUR/fő   

Advent a Magas-Tátrában

 • Advent a Magas-Tátrában - kép 1
 • Advent a Magas-Tátrában - kép 2
 • Advent a Magas-Tátrában - kép 3
 • Advent a Magas-Tátrában - kép 4
 • Advent a Magas-Tátrában - kép 5
 • Advent a Magas-Tátrában - kép 6
 • Advent a Magas-Tátrában - kép 7
 • Advent a Magas-Tátrában - kép 8
 • Advent a Magas-Tátrában - kép 9
 • Advent a Magas-Tátrában - kép 10
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás