Isztriai körút tengerparti nyaralással | TravelOrigo

Isztriai körút tengerparti nyaralással

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Isztriai körút tengerparti nyaralással

Utazás: autóbusszal
 Az Isztriai-félsziget Horvátországon belül is külön világ. A háromszög formájú félsziget változatos történelme nyomán tengerparti városai kristálytiszta vizű strandjaik mellett a Római Birodalom, Bizánc, Velence és az Osztrák-Magyar Monarchia emlékeinek őrzői, míg Isztria belső tájain a karsztos formák, lenyűgöző hegyvidékek, dombok, völgyek, erődített városok és elragadó falvak kápráztatják el az ide látogatókat.


Utazás hossza: 4 nap / 3 éj

Isztriai körút tengerparti nyaralással Programleírás

1. nap - Opatija

Kora reggeli indulást követően megkezdjük utazásunkat Horvátországba, az Isztriai félsziget irányába. Utazásunkat rövid pihenőkkel szakítjuk meg, és kora délután érkezünk meg a Kvarner-öböl partjára. Első állomásunk Opatija, az egykori Abbázia, ahol egykor az Osztrák-Magyar Monarchia nemessége és maga Ferenc József császár is szívesen töltötte az időt. Kellemes sétát teszünk a híres Lungomare sétányon, gyönyörködünk a Monarchia hangulatát idéző épületekben és a kristálytiszta tengerben és az egykori botanikus kertben, ami ma közpark. Opatijai programunk után továbbutazunk az Isztriai félszigetre, és délután elfoglaljuk szállásunkat. Érkezés után még csobbanhatunk egyet a tengerben, mielőtt elfogyasztjuk vacsoránkat a szálloda éttermében.

2. nap - Porec, Belső-Isztria

Választhatunk az egész napos strandolás és az Isztriai-félsziget egyedülálló kulturális értékeinek felfedezése között. (Fakultatív program) Programunk első állomása Porec óvárosa lesz, ahol kihagyhatatlan látnivaló az UNESCO világörökség részét képező Euphrasius bazilika, melynek bizánci stílusú mozaikjai ma is elkápráztatják a látogatókat. A város ódon utcáin sétálva a római kortól kezdve láthatunk emlékeket. Porec után Belső-Isztria felfedezésére indulunk. Következő állomásunk a középkori erődváros, Motovun lesz, ahová helyi kisbusszal jutunk fel. A várost körülvevő falak egykor a Mirna folyó völgyében haladó kereskedőutat védték és épségben átvészelték az évszázadokat. A falakon sétálva gyönyörködhetünk Isztria természeti szépségeiben. Ebédre akár a környéken termő szarvasgombából készült ételt is elfogyaszthatunk, vagy vásárolhatunk az értékes gombából készült helyi termékek közül. Következő helyszínünk, a világ legkisebb városaként számon tartott Hum meglátogatása igazán különleges élmény. A hegyi úton a város felé kanyarogva a régi horvát glagloita írás betűinek emlékműveit láthatjuk, az alig 20 fős lakosságú városkában pedig olyan érzésünk lehet, mintha évszázadokkal ezelőtt megállt volna az idő. Napunk utolsó állomásaként Pazin várához utazunk, ahová Verne Gyula Sándor Mátyás című regényének helyszínét tette. Itt rövid fotószünetet tartunk, majd élményekkel gazdagon térünk vissza a szállodánkba az esti órákban.

3. nap - Bale, Rovinj, Limski-fjord, Pula

Ismét választhatunk egy gazdag autóbuszos kirándulás vagy a tengerparti kikapcsolódás között. (Fakultatív program) Bale, Rovinj, Limski-fjord, Pula Reggeli után autóbuszunkkal a közeli Limski-fjordhoz utazunk, mely 10 km hosszan, közel 100 m magas sziklafallal körülvéve nyúlik be a szárazföldbe. Fotószünetünk után továbbutazunk Baléba. Ez az isztriai kisváros máig megőrizte középkori hangulatát. Következő állomásunk Rovinj lesz, ahol a velencei uralom nyomai ma is felfedezhetők a város épületein. A félszigetre épület városban felsétálunk a dombra épült Szent Eufémia templomhoz, mely a város védőszentjének nagy becsben tartott szarkofágját rejti, és melynek harangtornyát a velencei Campanile mintájára építették. A templomtól káprázatos panoráma tárul elénk. Következő állomásunk az Isztriai-félsziget legnagyobb városa, Pula lesz, mely már a római korban jelentős város volt, később pedig az Osztrák-Magyar Monarchia legfontosabb haditengerészeti bázisa lett. Városnéző sétánk kihagyhatatlan állomása lesz az egykori amfiteátrum, az Arena, ami egykor a Római Birodalom 5 legnagyobb arénája közé tartozott, jelenleg pedig horvát is világsztárok koncertjeinek is otthont ad. A városi sétánk során lépten- nyomon római kori és középkori emlékekbe botlunk. Kívülről megtekintjük az egykori Fórumot Augustus templomával és a városházával és Sergius diadalívét is. Programunk végén szabadidő keretében élvezhetik az óváros nyüzsgését, majd elindulunk vissza a szállodánkba.

4. nap - Rijeka

Reggeli után búcsút veszünk az isztriai tájtól. Útközben látogatást teszünk Rijekában (Fiume), ahol az egykori magyar kikötőváros emlékei között sétálhatunk a kikötőben és a Korzón, majd hazaindulunk. Az esti órákban érkezünk haza.


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!
Egyéb tudnivaló

Elhelyezés: Porecben ***-os szálláshelyen - Kétágyas szobákban.

Ellátás:  Félpanzió 

Választható felszállásihelyek és időpontok

Isztriai körút tengerparti nyaralással felszállási lehetőségek

Budapest / 05:00

Buda - Budaörsi út / 05:30

Székesfehérvár / 06:00

Siófok / 06:30

Balatonlelle / 07:00

Nagykanizsa / 08:00


Az ár tartalmazza:
  • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • Csoportkísérő idegenvezető
  • 3 éj szállás középkategóriás szálláson
  • Félpanzió
  • Idegenforgalmi adó
Az ár nem tartalmazza:
 • Egyágyas felár: 12.000 Ft
 • Fakultatív Bale-Rovinj-Limsky-fjord-Pula program: 25 EUR + belépőkFakultatív Belső-Isztria program: 25 EUR + belépők
 • Pulai Arena (amfiteátrum): 10 EUR
 • Motovun kisbusz: 5 EUR
 • Motovun erődfal: 5 EUR
 • Euphrasius bazilika (Porec): 10 EUR
 • Utasbiztosítás

A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak! Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.


Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Isztriai körút tengerparti nyaralással Képek

 • Horvátország utazás - Isztriai körút tengerparti nyaralással - TravelOrigo Utazási Iroda