Isztriai körutazás | TravelOrigo
Utazásid: 208
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Isztriai körutazás

5 napos buszos körutazás az Isztrián és a Kvarner öbölben

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Isztriai körutazás

5 napos buszos körutazás az Isztrián és a Kvarner öbölben

Utazás: autóbusszal

Többnapos buszos körutazás az Isztriai-félszigeten. Töltsön velünk pár napot tavasszal a közeli Isztriai-félszigeten! Horvátország egyik legcsodálatosabb része az Isztriai-félsziget: háromszög alakú formája, hangulatos tengerparti kisvárosai a régmúlt idők változatos történelmi látnivalóit és kincseit őrzik. Bizánc, a Római Birodalom és az Osztrák Magyar Monarchia korából származó emlékek elfeledett tárháza tárul elénk, ha ezt a csodás félszigetet választjuk utazásunk színhelyéül. A sziget belső részén inkább a hegyvidéki hangulat az uralkodó, míg a part közelében egymást érik a színtiszta vizű strandok, megannyi kikapcsolódási lehetőséget kínálva az idelátogatóknak.Ajánlatot kérek!

Programhossz: 5 nap / 4 éj

1. nap - ELUTAZÁS , RIJEKA, OPATIJA

Megkezdjük buszos utazásunkat Horvátországba a kora reggeli órákban, a foglaláskor egyeztetett helyszínről és időpontban. Első megállónk Rijeka lesz, a hajdan magyar fennhatóság alá tartozó színpompás kikötőváros kedves kis utcácskáit barangoljuk be. Egy kellemes sétát teszünk a Korzón, majd rövid szabadprogram után továbbindulunk Opatijába. Szállásunk elfoglalása után egy kellemes sétát teszünk a Lungomare sétányon, ahol maga Ferenc József és az Osztrák-Magyar Monarchia nemesei is örömmel töltötték idejüket. Meglátogatjuk az egykori botanikus kertet, melyet mostanra látogatható közparkká alakítottak, és megcsodálhatjuk a Monarchia korát idéző építészeti remekeket, valamint a kristálytiszta vízű tengerpartok és kikötők forgatagát. Vacsora és szállás Opatijában. 

2. nap - POREC, BELSŐ-ISZTRIA

Utasaink eldönthetik, hogy a helyi strandok valamelyikén töltik a napot, vagy velünk tartanak az Isztirai-félsziget páratlan kulturális kincseinek feltérképezésén.

Fakultatív program: Első állomásunk Porec óvárosa, ahol megtekintjük a leírhatatlan szépségű, bizánci mozaikokkal díszített Euphrasius bazilikát, melyet méltán választottak meg az UNESCO világörökség részévé. A város letűnt korokat idéző utcácskáin barangolva, úgy érezhetjük, mintha visszatérnénk a római birodalom korába. Amint kigyönyörködtük magunkat, egy helyi kisbusszal tovább indulunk Motovun erődvárosába. A város falai a Mirina folyó völgyében haladó kereskedelmi útvonalat voltak hivatott védeni, és a mai napig állnak, sőt a falakon sétálva lélegzetelállító látványban lehet részünk. Ha rajongunk a kulináris élvezetekért, itt megkóstolhatunk egy igazi különlegességet a szarvasgombás étkek sorából, de ha szeretnénk hazavinni belőlük, azt is megtehetjük, mert a helyiek számtalan különféle módon készítik el ezt a finomságot.

Az ízletes falatok után folytatjuk utunkat Hum városa felé, amit a világ legkisebb városaként jegyeznek, nem is csoda hiszen alig 20 fő lakja. A város felé kanyarogva az ősi horvát glagloita írással díszített emlékműveket figyelhetünk meg. A városkába érve olyan érzésünk lehet, mintha besétálnánk egy középkori film díszletei közé.

3. nap - ROVINJ, LIMSKI-FJORD, PULA

Ez alkalommal is van lehetőségünk választani a fakultatív autóbuszos kirándulás és a tengerparti pihenés között. Reggelink elfogyasztása után autóbuszunkkal meglátogatjuk a közelben lévő Limski-fjordot, mely 10 km hosszúságban, megközelítőleg 100 méter magas sziklafalakkal övezve kanyarog a szárazföld belseje felé. Rövid fotózkodás után folytatjuk utunkat Baléba, mely a mai napig őrzi századokkal ezelőtti hangulatát. Ezt követően tovább haladunk Rovinj városa felé, melynek épületei hűen tükrözik a velencei uralom stílusjegyeit. A tengerbe nyúló földnyelven épült város legmagasabb pontja ad otthont Szent Eufémia templomának, mely a város védőszentjének szarkofágját őrzi, s melynek harangtornya a velencei Campanile mintájára készült.

Miután kigyönyörködtük magunkat a fenséges kilátásban, folytatjuk utunkat Pula városa felé. A város már a római korban nagyon fontos helyszín volt, és jelentőségét az Osztrák Magyar Monarchia idejére csak növelte, hiszen haditengerészeti bázis működött itt. A hajdan volt amfiteátrum sétánk egyik meghatározó állomása lesz.

4. nap - FAKULTATIV KIRÁNDULÁS: KRK-SZIGET

Reggeli után részvételi lehetőség fakultatív programunkon, melynek első állomása Krk városa, mely ma is a sziget legjelentősebb városa. Az óváros középkori jellegével még ma is egy erődítmény, amelyet teljesen körbevesznek a város vastag falai, megmaradtak városkapui és a XII: századi Frangepán erőd masszív tornyai. A város kővel burkolt utcái és terei egyik ámulatból a másikba ejtik az embert: több érdekesség is megtekinthető, a Frangepán erőd maradványai mellett a Mária mennybevitelének szentelt katedrális. Városnézésünk során a hangulatos kikötőbe is ellátogatunk, nézelődünk a számos bolt kirakata előtt és megpihenhetünk valamelyik bájos étterem teraszán, egy kávé társaságában.

Továbbutazunk Vrbnik-be, ahol elsőként a dombtetőn épült, csendes középkori óvárost járjuk be és végigmegyünk a világ legszűkebb utcáján is, mely 40 cm-es szélességével a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült. Aki szeretne, annak javasoljuk kiegészítő fakultatív programunkat, ahol a híres NADA pincészetbe látogatunk. 3 féle pálinkát, majd 3 féle bort kóstolhatunk, hozzá helyi sajtot, ízletes sonkát ehetünk.

Élményekkel teli nap után, vacsorára térünk vissza szálláshelyünkre.

5. nap - HAZAUTAZÁS, VARASD

Kiadós reggelink után megkezdjük utunkat Magyarország felé, azonban egy állomást még tartalmaz utazásunk, hazafelé útba ejtünk Horvátország legszebb barokk városát, Varasdot. Gyalogos városnézés keretében ismerkedünk a macskaköves utácskákon, házak színezése is vidám, romantikus, sétára csábító hangulatot ad. Kívülről megtekintjük a város jelképét, az Erdődy-várat. A tornyok városának is hívott Varasdon hét templom tornyát is megszámolhatjuk, ehhez jön még a városháza jellegzetes tornya is. Szabadidő, majd indulunk Magyarország irányába. Érkezésünk az esti órákban várható.


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!
Egyéb tudnivaló

A szállásról: Opatija - Hotel KRISTAL 3* szálloda

Az elhelyezésről: Kétágyas, saját fürdőszobás szobákban. Egy és háromágyas szobák igényelhetőek

Az ellátásról: Félpanzió büférendszerben


Az ár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • Csoportkísérő idegenvezető
 • 4 éj szállást Opatijában, Hotel KRISTAL***
 • félpanziós ellátás büfé rendszerben
 • Útlemondási -és utasbiztosítás 


Az ár nem tartalmazza:
 • Egyágyas felár: 34.600 Ft
 • Ülőhelyválasztási felár: 3.000 Ft/fő
 • idegenforgalmi adó 8 Eur/fő*
 • Gyerekkedvezmény: 12 éves korig pótágyon 30 %
 • Fakultatív Belső-Isztria program: 30 EUR/fő + belépők
 • Fakultatív Rovinj-Limski-fjord-Pula program: 30 EUR/fő + belépők
 • Fakultatív Krk-sziget 35 EUR/fő

 • Pulai Arena (amfiteátrum): 10 Euro/fő
 • Motovun kisbusz: 5 Euro/fő
 • Motovun erődfal: 5 Euro/fő
 • Euphrasius bazilika (Porec): 10 Euro/főFONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Isztriai körutazás

 • Isztriai körutazás
 • Isztriai körutazás
 • Isztriai körutazás
 • Isztriai körutazás
 • Isztriai körutazás
 • Isztriai körutazás
 • Isztriai körutazás
 • Isztriai körutazás
 • Isztriai körutazás
 • Isztriai körutazás
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás