Nyaralás Crikvenicán | TravelOrigo
Utazásid: 221
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Nyaralás Crikvenicán

1 hetes nyaralás a Kvarner-öböl egyik legszebb partszakaszán

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Nyaralás Crikvenicán

1 hetes nyaralás a Kvarner-öböl egyik legszebb partszakaszán

Utazás: autóbusszal

Horvátországi nyaralás busszal, kényelmesen. Nyaraljon velünk Horvátországban! Gyönyörő tengerpart, romantikus öblök, városok várják! A Kvarner-öbölben található az egyik legnépszerűbb horvát üdülőhely, Crikvenica, mely enyhe mediterrán éghajlata és tiszta tengere okán igen kedvelt uticél. Itt szinte minden korosztály megtalálja a neki való kikapcsolódást: aprókavicsos-homokos, lassan mélyülő strandok, nyüzsgő belváros, szórakozási és kirándulási lehetőségek.Ajánlatot kérek!

Programhossz: 8 nap / 7 éj

1. nap - ELUTAZÁS, KVARNER-ÖBÖL , CRIKVENICA

Kora reggeli órákban indulás a felszállási helyekről, utazás Horvátországba, útközben rövid pihenőkkel. Szálláshelyünkre a délutáni órákban érkezünk. Crikvenica egy hegyes, lejtős területen helyezkedik el. A város hosszan elnyúlik a tengerparton. Mára Crikvenica annyira kiszélesedett, hogy gyakorlatilag összeér északon Dramaljjal, délen pedig Selcével. Római Birodalom idején egy fontos kereskedelmi út húzódott, a jelenlegi Adria főút nyomvonalán, rómaiak Ad Turresként jelölték a mostani települést. Szállodánk is innen kapta nevét. Vacsoráig szabadidő. 

2. nap - STRANDOLÁS

3. nap - STRANDOLÁS, FAKUTATÍV PROGRAMLEHETŐSÉG: ROVINJ, LIMSKI-FJORD, PULA

Reggelink elfogyasztása után autóbuszunkkal meglátogatjuk a közelben lévő Limski-fjordot, mely 10 km hosszúságban, megközelítőleg 100 méter magas sziklafalakkal övezve kanyarog a szárazföld belseje felé. Rövid fotózkodás után folytatjuk utunkat Baléba, mely a mai napig őrzi századokkal ezelőtti hangulatát. Ezt követően tovább haladunk Rovinj városa felé, melynek épületei hűen tükrözik a velencei uralom stílusjegyeit. A tengerbe nyúló földnyelven épült város legmagasabb pontja ad otthont Szent Eufémia templomának, mely a város védőszentjének szarkofágját őrzi, s melynek harangtornya a velencei Campanile mintájára készült.


Miután kigyönyörködtük magunkat a fenséges kilátásban, folytatjuk utunkat Pula városa felé, ahol szintén rendkívül sok látnivaló vár minket. A város már a római korban nagyon fontos helyszín volt, és jelentőségét az Osztrák Magyar Monarchia idejére csak növelte, hiszen haditengerészeti bázis működött itt. A hajdan volt amfiteátrum sétánk egyik meghatározó állomása lesz.


Egész napos kirándulás után visszautazunk szálláshelyünkre.

4. nap - STRANDOLÁS, FAKULTATIV HAJÓKIRÁNDULÁS

Egész napos hajókirándulást kinálunk azon utasaink részére, akik nem a strandolást választják. Hajónk Crikvenicából indul és Krk-sziget-i Vrbnikbe érkezik. A városka valóságos gyöngyszem, elragadó hangulatú utcái, mesés építményei és nyugodt strandjai teszik ismertté: itt található ugyanis a világ legszűkebb utcája is, amelyre sok turista kíváncsi a szigeten. Kisvonattal jutunk fel a hatalmas sziklákra épült városba, ahol rövid sétát teszünk, majd hajóval továbbmegyünk a híres RISIKA strandra, mely a sziget az egyik legnépszerübb. Strandulás után visszahajózunk Crikvenicába. Ebéd egy régi hagyományos „konoba/étteremben” lesz. 

5. nap - STRANDOLÁS, FAKULTATIV KIRÁNDULÁS: KRK-SZIGET

Reggeli után részvételi lehetőség fakultatív programunkon, melynek első állomása Krk városa, mely ma is a sziget legjelentősebb városa. Az óváros középkori jellegével még ma is egy erődítmény, amelyet teljesen körbevesznek a város vastag falai, megmaradtak városkapui és a XII: századi Frangepán erőd masszív tornyai. A város kővel burkolt utcái és terei egyik ámulatból a másikba ejtik az embert: több érdekesség is megtekinthető, a Frangepán erőd maradványai mellett a Mária mennybevitelének szentelt katedrális. Városnézésünk során a hangulatos kikötőbe is ellátogatunk, nézelődünk a számos bolt kirakata előtt és megpihenhetünk valamelyik bájos étterem teraszán, egy kávé társaságában. 


Továbbutazunk a sziget déli csücskében elhelyezkedő Baskára, mely festői strandjával és mesés óvárosával kényeztet, ahol a bazársor, tengerparti sétány, éttermek, cukrászdák, kávézók kínálatában dúskálhatunk. Érdekes program lehet az akvárium megtekintése is, ahol megismerkedhetünk az Adria vízi élőlényeivel is. A strandot sem érdemes kihagyni: a 2 km hosszú aprókavicsos, lassan mélyülő part frissítő fürdéssel kecsegtet és sokak szerint a legszebb part a szigeten. Aki kevésbé nyüzsgő helyeken sétálna inkább, Baska óvárosa hangulatos apró részleteket rejt. 


Baska után Vrbnik-et fedezzük fel, ahol elsőként a dombtetőn épült, csendes középkori óvárost járjuk be és végigmegyünk a világ legszűkebb utcáján is, mely 40 cm-es szélességével a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült. Aki szeretne, annak javasoljuk kiegészítő fakultatív programunkat, ahol a híres NADA pincészetbe látogatunk. 3 féle pálinkát, majd 3 féle bort kóstolhatunk, hozzá helyi sajtot, ízletes sonkát ehetünk.


Élményekkel teli nap után, vacsorára térünk vissza szálláshelyünkre.

6. nap - STRANDOLÁS, FAKULTATIV KIRÁNDULÁS: OPATIJA

Kellemes kirándulást teszünk Opatijába, a Monarchia nemessége és Ferenc József császár által kedvelt tengerparti üdülőhelyre, ahol kellemes sétát tehetünk a Lungomare sétányon, Abbázia elegáns villái és szállodái árnyékában, strandolhatunk a kristálytiszta Slatina strandján és megpihenhetünk az egykori botanikus kert fái alatt. Strandolásra, napozásra is lehetőséget ad a délután, majd vacsora előtt visszatérünk a szállodánkhoz.

7. nap - STRANDOLÁS

8. nap - HAZAUTAZÁS, TRAKOSTYÁN

Reggeli után hazautazás útközben megállunk a szlovén határ közelében található romantikus Trakostyán várkastélynál, mely pontosan olyan, mint egy mesebeli vár: magas falak, kastélytorony, felvonóhíd, s mindezek lábánál egy tó is található, ahol kellemes sétát tehetünk. 


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!
Egyéb tudnivaló

Szállás: Holiday Resort Ad Turres***


Az ár tartalmazza:
 • autóbuszos utazást
 • 7 éjszaka szállást 3*-os szálláshelyen
 • Félpanziós ellátást büférendszerben korlátlan italfogyasztással
 • Magyar nyelvű csoportkísérőt
 • utas- és útlemondási biztosítást


Az ár nem tartalmazza:
 • Egyágyas felár : 32.000 Ft
 • Ülőhelyválasztási felár: 3.000 Ft/fő
 • Gyerekár pótágyon 12 éves korig: 48.000 Ft
 • Fakultatív Rovinj-Limski-fjord-Pula: 35 EUR/ fő+belépők
 • Fakultatív Krk-sziget 35 EUR/fő
 • Fakultatív sajt- és borkostoló 20 EUR/fő
 • Fakultatív hajókirándulás ebéddel 45 EUR/fő
 • Fakultatív Opatija 20 EUR/fő
 • Idegenforgalmi adó 2 EUR/fő/éj


FONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Nyaralás Crikvenicán

 • Nyaralás Crikvenicán
 • Nyaralás Crikvenicán
 • Nyaralás Crikvenicán
 • Nyaralás Crikvenicán
 • Nyaralás Crikvenicán
 • Nyaralás Crikvenicán
 • Nyaralás Crikvenicán
 • Nyaralás Crikvenicán
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás