Pünkösdi kiruccanás Krk szigetre | TravelOrigo

Pünkösdi kiruccanás Krk szigetre

4 napos utazás pünkösdkor Horvátországba

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Pünkösdi kiruccanás Krk szigetre

4 napos utazás pünkösdkor Horvátországba

Utazás: autóbusszal


Fedezze fel Horvátország egyik legszebb és legnépszerűbb szigetét, Krk-t! Pünkösdi utazásunk alatt bőven lesz idő pihenésre, bátrabbaknak strandolásra, de barangolhat a történelem színezte városok utcáin, mindezt a horvát gasztronómia és vendéglátás remekeivel fűszerezve. Kell még több hozzávaló egy tartalmas kikapcsolódáshoz?
Utazás hossza: 4 nap / 3 éj

Pünkösdi kiruccanás Krk szigetre Programleírás

1. nap - KRK-SZIGET

A kora reggeli órákban találkozunk a foglaláskor megjelölt felszállási helyen és időpontban, majd elindulunk Horvátország felé. Rövid pihenőket tartunk útközben,kora délutáni órákban érkezünk meg a Kvarner-öböl pompás partjára. Elsőnek Opatijában szállunk ki, hogy egy kellemes sétát tegyünk a Lungomare sétányon, ahol maga Ferenc József és az Osztrák-Magyar Monarchia nemesei is örömmel töltötték idejüket. Meglátogatjuk a néhai botanikus kertet, melyet mostanra mindenki által látogatható közparkká alakítottak, legeltetjük szemünket a Monarchia korát idéző építészeti remekeken, megcsodáljuk a kristálytiszta vízű tengerpartok és kikötők forgatagát. A város bebarangolása után folytatjuk utunkat Krk-szigetére, ahol egyből elfoglaljuk szálláshelyünket. A tengerpart már délután tökéletes helyszínt biztosít a pihenéshez.

2. nap - FULFINUM, KRK VÁROS, KOSLJUN, VRBNIK

Szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás lehetőség:

Fakultatív Szigettúra Krk-szigeten:
A napot az Omisalj melletti csendes öbölben elhelyezkedő Fulfinum ókori város maradványainak megtekintésével kezdjük. A római korban a sziget egyik legjelentősebb városából mára már kevés maradt meg, ellentétben a másik, szintén már az ókorban állt várossal, Krk-kel, mely ma is a sziget legjelentősebb városa és programunk következő állomása. Krk óvárosa középkori jellegével még ma is egy erődítmény, amelyet teljesen körbevesznek a város vastag falai, megmaradtak városkapui és a XII: századi Frangepán erőd masszív tornyai. A város kővel burkolt utcái és terei egyik ámulatból a másikba ejtik az embert: több érdekesség is megtekinthető, a Frangepán erőd maradványai mellett a Mária mennybevitelének szentelt katedrális. Városnézésünk során a hangulatos kikötőbe is ellátogatunk, nézelődünk a számos bolt kirakata előtt és megpihenhetünk valamelyik bájos étterem teraszán, egy kávé társaságában.

Krk után Kosljun kicsiny kolostorszigetére látogatunk, melyet ma is az itt lakó ferences szerzetesek gondoznak. A szigetet Punattól néhány perces hajóúttal érjük el. Miután kikötöttünk, a kolostor és a templom épülete mellett a szerzetesek féltve őrzött, évszázadok alatt összegyűjtött emlékeit tekinthetjük meg a természettudományi, néprajzi és régészeti kiállításokon. A sziget árnyas fái alatt és a kolostori kertek körül tehetünk egy kellemes kis sétát, mielőtt visszahajózunk az autóbuszhoz. (Az oda-vissza hajózás és a múzeumi belépő árát a fakultatív program díja tartalmazza.)

Továbbutazunk Vrbnik-be, ahol elsőként a dombtetőn épült, csendes középkori óvárost járjuk be és végigmegyünk a világ legszűkebb utcáján is, mely 40 cm-es szélességével a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült. Felkeressük a város egyik tradícionális pincészetét, ahol 3 féle pálinkát, majd 3 féle bort kóstolhatunk, hozzá helyi juhsajtot, ízletes sonkát fogyaszthatunk. (A fakultatív program díja tartalmazza a kóstolóprogram árát is).

Élményekkel teli nap után, vacsorára térünk vissza szálláshelyünkre.

3. nap - ROVINJ, BALE, PULA

Ismét választhatunk a pihenés vagy fakultatív egész napos kirándulás között.

Reggelink elfogyasztása után autóbuszunkkal az Isztriai-félsziget felfedezésére indulunk. A régió Horvátországon belül is külön világnak számít, a történelem évszázadai alatt többször cserélt gazdát, így az itteni városokban bizánci, velencei hatások és az Osztrák-Magyar Monarchia kora is megelevenedik. Első állomásunk Rovinj városa lesz, melynek épületei hűen tükrözik a velencei uralom stílusjegyeit. A tengerbe nyúló földnyelven épült város legmagasabb pontja ad otthont Szent Eufémia templomának, mely a város védőszentjének szarkofágját őrzi, s melynek harangtornya a velencei Campanile mintájára készült. Ezt követően tovább haladunk Baléba, mely a mai napig őrzi századokkal ezelőtti hangulatát.

Miután kigyönyörködtük magunkat a fenséges kilátásban, folytatjuk utunkat Pula városa felé. A város már a római korban nagyon fontos helyszín volt, és jelentőségét az Osztrák Magyar Monarchia idejére csak növelte, hiszen haditengerészeti bázis működött itt. A hajdan volt amfiteátrum sétánk egyik meghatározó állomása lesz.A program után vidáman térünk vissza a szálláshelyre.

4. nap - Hazautazás

Kiadós reggelink után megkezdjük utunkat Magyarország felé, hazafelé útba ejtjük Rijekát, a hajdan magyar fennhatóság alá tartozó színpompás kikötőváros kedves kis utcácskáit barangoljuk be. Egy kellemes sétát teszünk a Korzón,és csak ezt követően indulunk el Magyarország irányába. Érkezés a felszállási helyre a késő esti órákban.


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!
Egyéb tudnivaló

Szálloda Hotel Drazica 3* - Krk város vagy hasonló kategóriájú szálloda


Az ár tartalmazza:
 • A buszos utazást
 • 3 éjszaka szállást 3*-os szállodában 
 • Félpanzió büférendszerben, ásványvíz, üditő és melegitalok korlátlan fogyasztása
 • Magyar nyelvű csoportkísérőt
 • Idegenforgalmi adót


Az ár nem tartalmazza:
 • Egyágyas felár: 13.000 Ft/fő
 • Fakultatív Krk - szigettúra hajókirándulással és borkostolóval: 40 EUR/ fő, Gyerek 14 éves korig 30 EUR/fő
 • Fakultatív kirándulás Rovinj-Bale-Pula 30 EUR/fő
 • Utasbiztosítás 1.320 Ft/fő
 • Ülőhelyválasztási felár: 3.000 Ft/fő
 • Gyerekkedvezmény 14 korig pótágyon 7.000 Ft/fő

A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak! Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.


Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Pünkösdi kiruccanás Krk szigetre Képek

 • Horvátország utazás - Pünkösdi kiruccanás Krk szigetre - TravelOrigo Utazási Iroda