Üdülés a Kvarner-öbölben Crikvenica | TravelOrigo
Utazásid: 192
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Üdülés a Kvarner-öbölben Crikvenica

7 napos utazás Horvátországba autóbusszal

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Üdülés a Kvarner-öbölben Crikvenica

7 napos utazás Horvátországba autóbusszal

Utazás: autóbusszal

Utazzon velünk egy csodás, közeli tengerpartra! Nyaralás Horvátországban, a mesés Crikvenicán! A Kvarner-öbölben található egyik legnépszerűbb üdülőhely, Crikvenica, mely enyhe mediterrán éghajlata és tiszta tengere miatt igen kedvelt úti cél. És ne feledjük, hogy Crikvenica egyike a Magyarországhoz legközelebb található tengerpartoknak. Itt szinte minden korosztály megtalálja a számára ideális kikapcsolódást: aprókavicsos-homokos, lassan mélyülő strandok, nyüzsgő belváros, szórakozási és kirándulási lehetőségek egyaránt várják az idelátogatókat. Ajánlatot kérek!

Programhossz: 7 nap / 6 éj

1. nap - ELUTAZÁS, KVARNER-ÖBÖL - CRIKVENICA

Kora reggeli órákban indulás a felszállási helyekről, utazás autóbusszal Horvátországba, útközben rövid pihenőkkel. Szálláshelyünkre a délutáni órákban érkezünk meg. Crikvenica egy hegyes, lejtős területen helyezkedik el és a város hosszan elnyúlik a tengerparton. Mára Crikvenica annyira kiszélesedett, hogy gyakorlatilag összeér északon Dramaljjal, délen pedig Selcével. Itt a Római Birodalom idején egy fontos kereskedelmi út húzódott, a mostani Adria főút nyomvonalán. A rómaiak Ad Turresként jelölték a mostani települést és Szállodánk is innen kapta nevét. Vacsoráig szabadidő. 

2. nap - STRANDOLÁS

 • Üdülés a Kvarner-öbölben-Crikvenica

3. nap - STRANDOLÁS, FAKUTATÍV PROGRAMLEHETŐSÉG: ROVINJ, LIMSKI-FJORD, PULA

Reggelink elfogyasztása után autóbuszunkkal meglátogatjuk a közelben lévő Limski-fjordot, mely 10 km hosszúságban, megközelítőleg 100 méter magas sziklafalakkal övezve kanyarog a szárazföld belseje felé. Rövid fotózkodás után folytatjuk utunkat Baléba, mely a mai napig őrzi századokkal ezelőtti hangulatát. Ezt követően tovább haladunk Rovinj városa felé, melynek épületei hűen tükrözik a velencei uralom stílusjegyeit. Rovinj Horvátország különleges ékszerdoboza. A tengerbe nyúló földnyelven épült város legmagasabb pontja ad otthont Szent Eufémia templomának, mely a város védőszentjének szarkofágját őrzi, s melynek harangtornya a velencei Campanile mintájára készült. Miután kigyönyörködtük magunkat a fenséges kilátásban, folytatjuk utunkat Pula városa felé. A város már a római korban nagyon fontos helyszín volt, és jelentőségét az Osztrák Magyar Monarchia idejére csak növelte, hiszen haditengerészeti bázis működött itt. A hajdan volt amfiteátrum pedig sétánk egyik meghatározó állomása lesz.

4. nap - STRANDOLÁS, FAKULTATIV KIRÁNDULÁS: OPATIJA

Opatijába kirándulunk, amely már az Osztrák-Magyar Monarchia idején a nemesség és Ferenc József császár által kedvelt tengerparti üdülőhely volt. Kellemes sétát tehetünk a Lungomare sétányon, Abbázia elegáns villái és szállodái árnyékában, strandolhatunk a kristálytiszta Slatina strand partján és megpihenhetünk az egykori botanikus kert fái alatt. Strandolásra, napozásra is lehetőséget ad a délután, majd vacsora előtt visszatérünk a szállodánkhoz.

5. nap - STRANDOLÁS, FAKULTATIV KIRÁNDULÁS: KRK-SZIGET

Reggeli után részvételi lehetőség fakultatív programunkon, amely igazán színessé teheti horvátországi nyaralásunkat. Első állomásunk Krk városa, mely ma is a sziget legjelentősebb városa. Az óváros középkori jellegével még ma is egy erődítmény, amelyet teljesen körbevesznek a város vastag falai, megmaradtak városkapui és a XII. századi Frangepán erőd masszív tornyai. A város kővel burkolt utcái és terei egyik ámulatból a másikba ejtik az embert. Több érdekesség is megtekinthető; a Frangepán erőd maradványai mellett a Mária mennybevitelének szentelt katedrális. Városnézésünk során a hangulatos kikötőbe is ellátogatunk, nézelődünk a számos bolt kirakata előtt és megpihenhetünk valamelyik bájos étterem teraszán, egy kávé társaságában. Továbbutazunk a sziget déli csücskében elhelyezkedő Baskára, mely festői strandjával és mesés óvárosával kényeztet, ahol a bazársor, tengerparti sétány, éttermek, cukrászdák, kávézók kínálatában dúskálhatunk. Érdekes program lehet az akvárium megtekintése is, ahol megismerkedhetünk az Adria vízi élőlényeivel is. A strandot sem érdemes kihagyni: a 2 km hosszú aprókavicsos, lassan mélyülő part frissítő fürdéssel kecsegtet és sokak szerint a legszebb part a szigeten. Aki kevésbé nyüzsgő helyeken sétálna inkább, Baska óvárosa hangulatos apró részleteket rejt. Baska után Vrbnik-et fedezzük fel, ahol elsőként a dombtetőn épült, csendes középkori óvárost járjuk be és végigmegyünk a világ legszűkebb utcáján is, mely 40 cm-es szélességével a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült. Aki szeretne, annak javasoljuk kiegészítő fakultatív programunkat, ahol a híres NADA pincészetbe látogatunk. 3 féle pálinkát, majd 3 féle bort kóstolhatunk, hozzá helyi sajtot, ízletes sonkát ehetünk. Élményekkel teli nap után, vacsorára térünk vissza szálláshelyünkre.

6. nap - STRANDOLÁS

7. nap - HAZAUTAZÁS, TRAKOSTYÁN

Reggeli után hazautazás. Lassan véget ér a horvátországi nyaralás, de útközben  még megállunk a szlovén határ közelében található romantikus Trakoscani várkastélynál, mely pontosan olyan, mint egy mesebeli vár: magas falak, kastélytorony, felvonóhíd, s mindezek lábánál egy tó is található, ahol kellemes sétát tehetünk.


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!
Egyéb tudnivaló

Hotel Ad Turres & Ad Turres Resort***
Az üdülőközpont dombioldalon, fenyőerdővel körülvéve, gazdag mediterrán növényzettel borított területen helyezkedik el, kb. 3 km-re Crikvenica központjától, 400 méterre a tengerparttól.


A belépők a buszon fizetendők. A *-gal megjelölt tételek kötelezően fizetendők.

FONTOS:

Utazás előtt kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák, például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


Az ár tartalmazza:
 • autóbuszos utazást
 • 6 éjszaka szállást 3*-os szállodában
 • Félpanziós ellátást büférendszerben korlátlan italfogyasztással
 • Magyar nyelvű csoportkísérőt


Az ár nem tartalmazza:
 • Egyágyas felár : 32.000 Ft
 • Ülőhelyválasztási felár: 3.000 Ft/fő
 • Gyerekkedvezmény pótágyon 12 éves korig: 40 %, 2.gyerek pótágyon 12 éves korig 20 %,
 • Fakultatív Rovinj-Limski-fjord-Pula: 35 EUR/ fő+belépők
 • Fakultatív Krk-sziget 35 EUR/fő, bor, sonka és sajtkóstoló: 20 € / fő
 • Fakultatív : Opatija 20 EUR/fő
 • Utasbiztosítás 
 • Idegenforgalmi adó 2 EUR/fő/éj


FONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Üdülés a Kvarner-öbölben Crikvenica

 • Üdülés a Kvarner-öbölben Crikvenica - kép 1
 • Üdülés a Kvarner-öbölben Crikvenica - kép 2
 • Üdülés a Kvarner-öbölben Crikvenica - kép 3
 • Üdülés a Kvarner-öbölben Crikvenica - kép 4
 • Üdülés a Kvarner-öbölben Crikvenica - kép 5
 • Üdülés a Kvarner-öbölben Crikvenica - kép 6
 • Üdülés a Kvarner-öbölben Crikvenica - kép 7
 • Üdülés a Kvarner-öbölben Crikvenica - kép 8
 • Üdülés a Kvarner-öbölben Crikvenica - kép 9
 • Üdülés a Kvarner-öbölben Crikvenica - kép 10
 • Üdülés a Kvarner-öbölben Crikvenica - kép 11
 • Üdülés a Kvarner-öbölben Crikvenica - kép 12
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás