Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején | TravelOrigo
Utazásid: 103
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején

3 napos hosszú hétvége Velencében autóbusszal

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején

3 napos hosszú hétvége Velencében autóbusszal

Utazás: autóbusszal
Utazás az ezerarcú Velencébe: várjuk rövid autóbuszos utazásunkon, ahonnan biztosan felejthetetlen emlékekkel tér haza! Töltsön velünk egy hosszú hétvégét Velencében! A Redentore Velence egyik legfontosabb fesztiválja – vallási körmenet, gigantikus tűzijáték és elbűvölő gondola futam teszi igazán felejthetetlenné. A fesztivál különleges templomi rendezvényeket, regattákat, színes felvonulásokat, valamint zenei előadásokat és egy látványos tűzijátékot is kínál.

Ajánlatot kérek!

Programhossz: 3 nap / 2 éj

1. nap - Budapest - Trieszt - Jesolo környéke

Kora reggeli indulás a Travelorigo buszával a választott felszállási helyről. Rövid pihenő Trojane festői alpesi településen, ahol hatalmas fánkok és krémesek között válogathatunk. Itáliába belépve a trieszti öbölben a Miramare kastély parkjában megcsodálhatjuk 3 ország (Olaszország, Szlovénia, Horvátország) tengerpartját is. A gyönyörű kastélyparkban sétálhatunk, kávézhatunk és aki szeretne, a kastélyt belülről is megcsodálhatja. A kora esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején-Miramare kastély
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején-Miramare kastély
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején-Miramare kastély

2. nap - Jesolo - Velence

Reggeli után fürdési, vásárlási lehetőség Lido di Jesolón. Kora délután busszal átmegyünk Punta Sabbioni kikötőjébe, ahonnan a Travelorigo hajójáról láthatjuk a várost védő gátrendszer építkezését, a velencei Lido szigetének tenger felőli majd laguna felőli oldalát, a San Servolo, San Lazzaro, Grazia, San Clemente, Guidecca és San Giorgo szigeteket miközben megismerkedhetnek Velence történelmével is. Szigettúránk alatt megállunk a csipkeverésről és a színes házairól ismert Burano szigeten, majd Muranon betekintünk az üvegfújás mesterségébe.

Velencébe érkezésünket követően közös sétánkon a Riva degli Schiavonit, majd a Szent Márk teret ismerjük meg. A Mercerie kanyargós utcáin eljutunk a Canale Grande-t átívelő Rialto hídig. Ezt követően kipróbálhatják Velence jellegzetes közlekedési eszközét, a gondolát (fakultatív program). Felejthetetlen átélni azt a nyugalmat, ami a kis csatornákon evezve árad az ódon házakból. A gondolából a Canale Grande szép palotái mellett a hangulatos kis vízi utcák sorával is megismerkedhetnek. További bőséges időben idegenvezetőnk tanácsait követve számtalan nevezetességet tekinthetnek meg. Ugyanakkor részt vehetnek a különleges velencei ünnep, a Redentore eseményein. A Redenetore ünnep eredetileg vallásos esemény volt, 1577-től tartották meg egy hatalmas pestisjárvány áldozatainak és a tiszteletükre Palladio által építet templom emlékére. A városból pontonhidat építenek a Guidecca szigeten levő templomhoz. Az ünnepi misét követően virágokkal, lampionokkal díszített hajók töltik meg a Canale Grandét és a Szent Márk öblöt melyek különleges díszkivilágítást kapnak. Késő délután fakultatív vacsora egy hangulatos olasz étteremben. A késő esti órákban (időpontja a rendezvények alakulásától függően változik, kb. 23.00-23:30 óra között) páratlanul látványos tűzijátékra kerül sor a Szent Márk öbölben, melyet a partról élvezhetünk. 

 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején-Velence
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál-Burano idején
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál-Muranoidején
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején-Murano
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején

3. nap - Postojna - Hazautazás

A reggelit követően Szlovénia irányába folytatjuk utunkat, ahol az UNESCO világörökség részét képező, világhírű Postojnai-cseppkőbarlangot látogatjuk meg. A barlang belső részét kisvasúttal érjük el, majd gyalog járjuk be a nyilvánosan látogatható részt. Az öt kilométer hosszú barlangszakaszon a természeti látványosságok egész sorában gyönyörködhetünk: fenséges cseppkőformák, óriási termek és föld alatti járatok várnak arra, hogy felfedezzük őket. Barlangi túránk során magyar nyelvű audio guide (fülhallgatós idegenvezetés) lesz segítségünkre, hogy minden megtudhassunk e természeti csodáról.Alig 10 kilométerre a Postojna barlangrendszertől áll egy világszerte is jól ismert mesebeli Predjamai Barlangvár, melyet valamikor 13.században építettek. A festői szépségű építményt a Forbes a világ 10 leglenyűgözőbb vára közé választotta. A meredeken a sziklafalba épített kastély mintegy 500 méter magas szakadék szélén helyezkedik el mélyen a sziklába vésve, ezzel csodálatos és különleges látványt nyújtva az ide látogatók számára

 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején-Postojna
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején-Postojna
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején-Postojna
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején-Postojna

A programváltoztatás jogát fenttartjuk!

Az ár tartalmazza:
 • utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető
 • 2 éj szállás középkategóriás szállodában
 • reggelis ellátás
 • felsorolt programokat


Az ár nem tartalmazza:
 • Behajtási illeték + parkolás (kötelező): 10 €/fő
 • Hajójegy Murano, Burano szigettúrával (kötelező): 60 EUR / fő
 • Idegenforgalmi adó (kötelező): 8 EUR / fő / 2 éj 
 • Fakultatív gondolázás: 30 EUR/fő
 • Fakultatív vacsora vacsora: 20 EUR/fő
 • Fakultatív Postojnai barlang: 31 EUR/fő + 3 EUR/fő audioguide
 • Fakultatív Miramare kastély: 12 EURFONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Előleg:
Az előleg az utazást megelőző 40-ik napig a teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 40 napon belüli indulási időpont foglalása esetén már csak a teljes részvételi díj megfizetése mellett van lehetősége utazást foglalni


Hátralék:
A hátralék az utazás teljes részvételi díjának 60%-a, mely legkésőbb az utazást megelőző 30-40-nappal fizetendő
Fakultatív programok
Olaszország - Trieszt Miramare kastély

Trieszt - Miramare kastély látogatás egyénileg

Olaszország, Trieszt

A Miramare egy hangulatos isztriai fehér márvány épület, mely a Habsburg időkből maradt fenn. A kastélyt Habsburg Miksa és felesége Sarolta belga hercegnő építette a belvárostól alig néhány kilométernyi távolságra a Trieszti-öbölben.  A 19. századi romantikus kastély sok mindent átélt, éveken át nyaralt az osztrák riviérán a Habsburg hercegi pár, itt fogadta Miksa 1864 április 10-én a mexikói küldöttséget, amely felkérte őt országuk császárává. Erzsébet királyné, Sissi is több alkalommal tett látogatást a Miramare kastélyban.  A kastélyban jelenleg múzeum működik, minden szoba az eredeti 19. század közepéből származó díszekkel, tárgyakkal, bútorokkal van berendezve. A terjedelmes, 22 hektáros tengerparti parkot maga Miksa főherceg tervezte. A kopár kőszirtet, amelyre épült, számos trópusi növénnyel telepítették be.

13 EUR/felnőtt   10 EUR/gyermek   

Gondolázás Velencében

Gondolázás Velencében

Olaszország, Velence

Mielőtt a hidakat megépítették, a gondola nélkülözhetetlen közlekedési és szállítási eszköz volt Velencében. Velence legjellegzetesebb legegyedibb közlekedési eszközét ma már csak kizárólag a turisták használják. Semmilyen más módon nem lehet ennyire ráérezni Velence lényegére, hangulatára. Velencében 12 gondolaállomás (imbarcadero) található. A legnagyobb a Szent Márk téren, de Akadémia hid lábánál, Rialtó hídnál, az vasútállomásnál, és a Piazzale Románál is beülhetünk egy gondolába. A gondolások általában ugyan azon a helyen állomásoznak egész életükben.
Minimális létszám 5 fő! Időtartam: kb 30-35 perc Nem privát túra. A hajóban 6 utas ül egy időben, és a gondolákat 6 főnként tudjuk indítani.
Ár: EUR 30 /fő Gyermekeknek nincs külön tarifa, felnőtt áron utazhatnak .
6 éves kor alatt is minden gyermeknek ülnie kell a hajóban külön ülésen. Privát gondolázásra is van lehetőség, kérem érdeklődjön irodánkban!

30 EUR/fő   

Velencei vacsora egy hangulatos olasz étteremben

Fakultatív vacsora egy olasz étteremben - Itt kell előre jelezni!

Olaszország, Velence

Velence nem más, mint a vékony, ropogós pizzákba, olasz tésztákba, kis szendvicskékbe és narancsszínű Aperol spritzekbe burkolt tökéletes csábítás. Velence gasztronómiája hűen tükrözi népe múltját és jellemét. Az eredeti és ízletes helyi gasztronómia egy nagy nemzetéről mesél, a változatos fogások pedig, amelyekben az ellentétes ízek, az édes és a sós harmonikusan kiegészítik egymást, a tengeri kereskedelem folytán Velencében találkozó különböző kultúrák, a Kelet és a Nyugat, Észak és Dél keveredését juttatják eszünkbe. 3 fogásos tradícionális vacsoránkat egy igazi olasz trattoriában fogyasztjuk el.

25 EUR/fő   

Postojnai cseppkőbarlang

Szlovénia, Postojna

Az audio guideért a helyszínen további 3,5 EUR fizetendő fejenként!

36 EUR/felnőtt   

Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején

 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején - kép 1
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején - kép 2
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején - kép 3
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején - kép 4
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején - kép 5
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején - kép 6
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején - kép 7
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején - kép 8
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején - kép 9
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején - kép 10
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején - kép 11
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején - kép 12
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején - kép 13
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején - kép 14
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején - kép 15
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején - kép 16
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején - kép 17
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején - kép 18
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején - kép 19
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején - kép 20
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején - kép 21
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején - kép 22
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején - kép 23
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején - kép 24
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején - kép 25
 • Velencei hosszú hétvége a Redentore fesztivál idején - kép 26
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás