Velencei Karnevál - 3 nap 2 éj szállással | TravelOrigo
Utazásid: 28
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Velencei Karnevál - 3 nap 2 éj szállással

3 nap 2 éjszakás buszos utazás a 2024-es Velencei Karneválra

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Velencei Karnevál - 3 nap 2 éj szállással

3 nap 2 éjszakás buszos utazás a 2024-es Velencei Karneválra

Utazás: autóbusszal
Utazás busszal a velencei karneválra. Induljunk útnak Velencébe busszal! Ha már besokalltál a téltől, vedd az irányt a TravelOrigoval a tavasz felé, méghozzá kényelmesen, busszal! Február közepén Velencében már sokszor elég a kiskabát vagy a pulcsi is, hiszen az idő már egészen tavasziasnak mutatkozik, a napsugarak ereje már érezhető. Ezzel együtt a város is pezseg, egyre inkább maga mögé szorítva a telet, karneváli színekbe és hangulatba borítva minden utcát és teret. Búcsúztassuk együtt a telet és köszöntsük a közelgő tavaszt a Velencei Karneválon!

Ajánlatot kérek!

Programhossz: 3 nap / 2 éj

1. nap - Trieszt

Pénteken a hajnali órákban találkozunk a TravelOrigo autóbuszainál az előre kiválasztott helyen és időpontban. Innen kezdjük meg velencei utazásunkat, kisebb egészségügyi pihenők után pedig az első komolyabb állomásunk az észak-olaszországi közkedvelt kikötőváros, Trieszt lesz.

Még azelőtt csodálatos panoráma fogad minket, hogy Trieszt városába érkeznénk, mivel a hegyek felől, szerpentineken ereszkedünk alá. A fő érdekesség a kikötőtől busszal mintegy 15 percre található Miramare-kastély.

Kastélytúra: csoportosan megtekinthetjük belülről is Miksa herceg egykori tengerparti rezidenciáját. A kastély termei korhűen restauráltak, kihagyhatatlan élmény azok számára, akik szeretik a pazar építészetet, fenséges bútorokat és a gyönyörű részletességgel kidolgozott tereket.

Akinek kedve tartja - vagy kihagyta a túrát - a kastély megtekintését követően jut még ideje arra, hogy maga fedezze fel a park meseszép növényvilágát, tavait, szobrait.

Trieszti kiruccanásunkat követően meg sem állunk Jesoló környékéig, ahol elfoglaljuk szállásunkat.


2. nap - Velencei karnevál, Szigettúra

Reggelink elfogyasztása után útnak indulunk Punta Sabbiani kikötője felé, ahonnan behajózunk Velencébe. Mielőtt belevetnéd magad a karnevál sűrűjébe, lehetőséged lesz részt venni fakultatív szigettúránkon vagy gondolázhatsz egyet a lagúnák szerteágazó tengerében.

FAKULTATÍV PROGRAMLEHETŐSÉGEK:

Szigettúra: Ha érdekli a Velencét körülvevő szigetek világa, csatlakozzon szigettúra programunkhoz! Első állomásunk a csipkéjéről és színes házairól híres Burano lesz - az aprócska szigetet mindenképpen érdemes ezek miatt körbejárni, de sort keríthetünk egy finom olasz kávéra is az egyik hangulatos öbölben.

Ezt követően a XIII. század óta a velencei üveggyártás központjaként ismert Murano szigetét járjuk be. Az egyik üvegműhelyben a mester előttünk készíti el csodás portékáját: elképesztő élmény látni, hogy a folyékony izzó anyagból miként formálódik percek alatt csodálatos üvegtárgy.

Gondolázás: Élvezze a velencei riók által teremtett romantikus hangulatot, miközben gondolierek dúdolják mély tónusú éneküket. Evezőjükkel és gyakran lábukat a falnak vetve irányítják a 11 méter hosszúságú díszes csónakot - az egész egyben teljesen egyedülálló élmény, így mindenképpen javasoljuk, hogy próbálja ki!

Ki előbb, ki később érkezik meg Velencébe: a mesés hangulatú, vízre épült város tágas tereivel, óriási palotáival, megszámlálhatatlan hídjával és csaknem 200 templomával vár minket! Ráadásként a karnevál utánozhatatlan hangulata végigkísér a városban tartózkodásunk alatt: Merüljön el az események kavalkádjában, vesszen el egy kicsit a maskarások táncában, gondolázzon, alkudozzon az olaszokkal, egyen finom olasz ételeket, készítsen rengeteget fényképet, pörögjön fel egy erős olasz kávétól és érezze magát fergetegesen jól!

Az élménydús nap után visszahajózunk a kikötőbe, ahonnan ismét Jesolo felé vesszük az irányt.


3. nap - Hazautazás Olaszországból

A vasárnap is megannyi érdekes látnivalóval kecsegtet!

Reggeli után búcsút intünk kis panziónknak és Jesolonak, majd a Postojnai-cseppkőbarlang felé indulunk. Szlovénia leghosszabb ismert karsztvidéki barlangja 21 km-en át nyújtózik, melynek látogatható részét mi is megnézzük! Kisvasúttal jutunk el a barlang gyomrába, ahol sétát teszünk a fenséges barlangteremben és meghallgatjuk a leghasznosabb információkat.

A felszínre érkezés után elbuszozunk a közelben fekvő Prejdama várához, minek érdekessége, hogy egy sziklafalba épült és egyik épületszárnya benyúl a mögötte fekvő barlangba. Ezután Magyarország felé vesszük az irányt, de a sok séta után először is pótoljuk az energiaraktárainkat és betérünk a Trojaneba, ahol feltankolunk a helyi óriásfánkokból, majd indulunk is tovább és meg sem állunk egészen hazáig!A programváltoztatás jogát fenttartjuk!
Egyéb tudnivaló
Választható felszállásihelyek és időpontok
 • Budapest - BOK Sportcsarnok (1146, Dózsa György út 1) - volt SYMA 05:40
 • Buda - Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds 06:10
 • Székesfehérvár - Székesfehérvár M7 Shell benzinkút 06:50
 • Siófok - OMV SPAR Express (Vak Bottyán utca 1.) 07:20
 • Balatonlelle - MOL Marché benzinkút (M7 autópálya 137 km) 07:55
 • Nagykanizsa - Régi 7-es főút MOL benzinkút (Garay u. 15.) 08:50

  Debreceni vonalon felár: 10.000 Ft/fő
 • Debrecen - (Tesco Extra parkoló (Kishegyesi út 1-11.) 01:10 
 • Miskolc - Centrum Bevásárlóközpont parkolója 02:50 
 • Eger - Mátyás király úti MOL benzinkút 03:50 
 • Gyöngyös - TESCO parkoló 04:50
 • Hatvan - TESCO parkoló (Bibó István út 1.) 05:10 

  Szegedi vonalon felár: 6000 Ft/fő
 • Szeged - Tesco Extra parkolója (Rókusi krt. 42-46) 03:20  
 • Kecskemét - AUCHAN parkoló (Dunaföldvári út 2.) 04:30 
 • Inárcs - M5 autópálya, Inárcsi pihenőhely (Vénusz Panzió) 05:30 

Az ár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • 2 éj szállás középkategóriás szálláson Jesolo vagy környékén
 • Reggelis ellátás
 • Csoportkísérő idegenvezetőAz ár nem tartalmazza:
 • Egyágyas felár: 28.000 Ft
 • Üléshely választási felár: 3.000 Ft/fő
 • Hajójegy Velencébe retúr (kötelező): 35 EUR/fő*
 • Behajtási illeték + parkolás + városi belépő: 15 EUR/fő*
 • Idegenforgalmi adó (kötelező): 8 EUR/fő*
 • Fakultatív Murano-Burano szigettúra: 25 EUR/fő
 • Fakultatív gondolázás: 30 EUR/fő
 • Fakultatív Postojnai barlang: 36 EUR/fő + 4 EUR/fő audioguide
 • Fakultatív Miramare kastély: 13 EUR/fő, Diák 4 EUR/fő
 • Fakultatív vacsora a szálláson: 50 EUR/fő (kérjük előre jelezni)
 • Utasbiztosítás 


FONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Előleg:
Az előleg az utazást megelőző 40-ik napig a teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 40 napon belüli indulási időpont foglalása esetén már csak a teljes részvételi díj megfizetése mellett van lehetősége utazást foglalni.


Hátralék:
A hátralék az utazás teljes részvételi díjának 60%-a, mely legkésőbb az utazást megelőző 30-40-nappal fizetendő.
Fakultatív programok
Burano - Murano szigettúra

Szigettúra (Murano és Burano) - Itt kell előre jelezni!

Olaszország, Velence

Külön hajóval kezdjük meg fakultatív szigettúránkat. A hajón idegenvezetőnk mutatja be Velence híres lagúnavilágát, valamint az érintett szigeteket. Első kiszállásunk Burano szigetén lesz, ahol a csipkéjéről és színes házairól híres szigeten lesz időnk gyönyörködni a kézzel vert buránói csipkékben, esetleg megreggelizni egy hangulatos öbölben. Majd áthajózunk Murano szigetére, ahol egy üvegműhelyben a szemünk láttára készíti el az üvegmester becses portékáját. Nagyon nagy élmény látni, hogy a nagy múltú muránói üveg egy izzón folyó anyagból miként formálódik percek alatt csodálatos kehellyé, vagy figurává. Az üvegműhelyben sok érdekességet hallhatunk az üvegkészítés fortélyairól, Muránó jellegzetességéről. Utunkat a tengeren hajózva folytatjuk. Szigettúránk végeztével kora délután kikötünk Velencében, a Szent Márk tér közelében.

25 EUR/fő   

Olaszország - Trieszt Miramare kastély

Trieszt - Miramare kastély látogatás egyénileg

Olaszország, Trieszt

A Miramare egy hangulatos isztriai fehér márvány épület, mely a Habsburg időkből maradt fenn. A kastélyt Habsburg Miksa és felesége Sarolta belga hercegnő építette a belvárostól alig néhány kilométernyi távolságra a Trieszti-öbölben.  A 19. századi romantikus kastély sok mindent átélt, éveken át nyaralt az osztrák riviérán a Habsburg hercegi pár, itt fogadta Miksa 1864 április 10-én a mexikói küldöttséget, amely felkérte őt országuk császárává. Erzsébet királyné, Sissi is több alkalommal tett látogatást a Miramare kastélyban.  A kastélyban jelenleg múzeum működik, minden szoba az eredeti 19. század közepéből származó díszekkel, tárgyakkal, bútorokkal van berendezve. A terjedelmes, 22 hektáros tengerparti parkot maga Miksa főherceg tervezte. A kopár kőszirtet, amelyre épült, számos trópusi növénnyel telepítették be.

13 EUR/felnőtt   10 EUR/gyermek   

Gondolázás Velencében

Gondolázás Velencében

Olaszország, Velence

Mielőtt a hidakat megépítették, a gondola nélkülözhetetlen közlekedési és szállítási eszköz volt Velencében. Velence legjellegzetesebb legegyedibb közlekedési eszközét ma már csak kizárólag a turisták használják. Semmilyen más módon nem lehet ennyire ráérezni Velence lényegére, hangulatára. Velencében 12 gondolaállomás (imbarcadero) található. A legnagyobb a Szent Márk téren, de Akadémia hid lábánál, Rialtó hídnál, az vasútállomásnál, és a Piazzale Románál is beülhetünk egy gondolába. A gondolások általában ugyan azon a helyen állomásoznak egész életükben.
Minimális létszám 5 fő! Időtartam: kb 30-35 perc Nem privát túra. A hajóban 6 utas ül egy időben, és a gondolákat 6 főnként tudjuk indítani.
Ár: EUR 30 /fő Gyermekeknek nincs külön tarifa, felnőtt áron utazhatnak .
6 éves kor alatt is minden gyermeknek ülnie kell a hajóban külön ülésen. Privát gondolázásra is van lehetőség, kérem érdeklődjön irodánkban!

30 EUR/fő   

Postojnai cseppkőbarlang

Szlovénia, Postojna

Az audio guideért a helyszínen további 3,5 EUR fizetendő fejenként!

36 EUR/felnőtt   

Velencei Karnevál - 3 nap 2 éj szállással

 • Velencei Karnevál - Miramare kastély
 • Velencei Karnevál - Miramare kastély
 • Velencei Karnevál - Miramare kastély
 • Velencei Karnevál - Miramare kastély
 • Velencei Karnevál - Murano, Burano
 • Velencei Karnevál - Murano, Burano
 • Velencei Karnevál - Murano, Burano
 • Velencei Karnevál - Murano, Burano
 • Velencei Karnevál - Murano, Burano
 • Velencei Karnevál - Murano, Burano
 • Velencei Karnevál - Murano, Burano
 • Velencei Karnevál - Murano, Burano
 • Velencei Karnevál
 • Velencei Karnevál
 • Velencei Karnevál
 • Velencei Karnevál
 • Velencei Karnevál
 • Velencei Karnevál
 • Velencei Karnevál
 • Velencei Karnevál
 • Velencei Karnevál
 • Velencei Karnevál
 • Velencei Karnevál
 • Velencei Karnevál
 • Velencei Karnevál
 • Velencei Karnevál
 • Velencei Karnevál
 • Velencei Karnevál
 • Velencei Karnevál
 • Velencei Karnevál
 • Velencei Karnevál - Burano
 • Velencei Karnevál - Burano
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás