A Tátra természeti kincsei | TravelOrigo
Utazásid: 151
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

A Tátra természeti kincsei

1 napos természetjárás Szlovákiában

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

A Tátra természeti kincsei

1 napos természetjárás Szlovákiában

Utazás: autóbusszal

Ez a kirándulásunk kristálytiszta vizű tátrai tavakkal ismertet meg bennünket. A világon a legkisebb magashegység csúcsainak látványát, a friss, erdei levegőt, a nyugalmat és a természet közelségét élvezhetjük itt.Ajánlatot kérek!

Programhossz: 1 nap

1. nap - Budapest - Szlovákia, Tátra - Budapest

Indulás korán reggel a megadott felszállási helyekről, 3-4 óránként pihenőkkel folyamatos utazás Magas-Tátrába, mely Szlovákia elsőszámú kirándulóhelye.  Csorba-tó település parkolójától kezdődik a túra a Poprádi-tóhoz, mely oda-vissza kb.11,5 km, kb.300 méter szintkülönbséggel. Először hatalmas fenyveserdőben, egy keskeny erdei ösvényen haladva fokozatosan emelkedéssel érünk el egy nyeregbe, ahol hirtelen kitárul előttünk a völgy, s megpillantjuk a Menguszfalvi-völgyet övező impozáns, hófödte csúcsok lenyűgöző világát. Itt a meredek hegyoldal lavinaveszélyes részeit elkerülő zöld jelzésű ösvényre térünk át, mely ismét fenyvesek sűrűjében hullámzik, míg elérünk a Poprádi-tó partjára (1500 méter). Innen előbb rövid kitérőt tehetünk még a közeli Szimbólikus temetőbe, majd a Poprádi-tavi menedékházba betérve pihenés, egy erőt adó ital következhet. Végül a már megismert útvonalon visszatúrázunk a Csorba-tóhoz.Hazautazás a délutáni órákban, útközben elhaladunk a gyönyörű Liptói víztározó mellett.

Érkezés Budapestre várhatóan a késő esti órákban.

A túrához hegymászótudásra nincs szükség, ám túrázási tapasztalatot, sportos erőnlétet, jó kondíciót feltételez.  

Átlagos középhegységi időjárásra kell számítanunk. Nyáron is bármikor előfordulhat eső vagy hirtelen zápor, ezért különösen fontos a vízálló ruházat. Napközben 15-25 fok közötti hőmérséklet várható, ami természetesen a tengerszint feletti magasság, aktuális időjárási frontok függvényében változhat. Kis hátizsák (mindazon felszereléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk), lehetőleg vízálló túrabakancs, kamásli, túraöltözet, jó esőruha, meleg ruha, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fejfedő ajánlott. 
A gyengébb térdízületek kímélése érdekében jó hasznát vehetik egy sport térdvédőnek vagy fáslinak, valamint a túrabotnak!


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!
Választható felszállásihelyek és időpontok
 • Budapest - BOK (volt SYMA) csarnok elől, Dózsa György út 1. / 05:00
 • Dunakeszi - Fót TESCO Hipermarket parkoló, Fóti út 120. / 05:30
 • Vác - Autóbusz állomás, Szent István tér / 06:00

Az ár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • Csoportkísérő idegenvezetőAz ár nem tartalmazza:

 • Utasbiztosítást (ajánlott)


A belépő a buszon fizetendő. FONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

A Tátra természeti kincsei

 • A Tátra természeti kincsei - kép 1
 • A Tátra természeti kincsei - kép 2
 • A Tátra természeti kincsei - kép 3
 • A Tátra természeti kincsei - kép 4
 • A Tátra természeti kincsei - kép 5
 • A Tátra természeti kincsei - kép 6
 • A Tátra természeti kincsei - kép 7
 • A Tátra természeti kincsei - kép 8
 • A Tátra természeti kincsei - kép 9
 • A Tátra természeti kincsei - kép 10
 • A Tátra természeti kincsei - kép 11
 • A Tátra természeti kincsei - kép 12
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás