Észak-Itália gyöngyszemei | TravelOrigo

Észak-Itália gyöngyszemei

4 napos buszos utazás a Velencétől a Garda-tóig

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Észak-Itália gyöngyszemei

4 napos buszos utazás a Velencétől a Garda-tóig

Utazás: autóbusszal


Talán nem is kell hosszan ecsetelni, miért tökéletes úti cél Olaszország egy utazni vágyó számára. Az ország adottságainak és kultúrájának köszönhetően minden megtalálható itt, amiért érdemes lehet elindulni: történelmi emlékek, kulturális kikapcsolódás, gyönyörű építészeti remekek, barátságos városkák és nyüzsgő metropoliszok, remek gasztronómia és egyedülálló természeti szépségek.

Ezen belül is kiemelkedik az észak-olaszországi régió, mely elsőként földrajzi sokszínűségével vonzza látogatóit: a táj Alpesi hegyekkel és napsütötte partvidékekkel egyaránt kecsegtet. A térség városai és tartományai kulináris élvezetek és kulturális értékek sokaságát kínálják, valamint a régió gazdagságának köszönhetően elegáns üzletei bevásárlásra is lehetőséget nyújtanak. Ha egy zseniális bort kóstolna meg, vagy beülne egy világszínvonalú étterembe, esetleg bejárna egy ősi várat, katedrálist vagy templomot - Észak-Olaszország élményekkel teli utazást kínál mindenki számára, aki tartalommal teli kikapcsolódást tervez Itáliában.

Kirándulásunk során Olaszország festői tájain járva a vízen úszó várost, Velencét, a tilalmak városaként is ismert Padovát, a lélegzetelállító Garda-tó partján Sirmione-t és a hősszerelmesek városát, Veronát fogjuk felkeresni.
Utazás hossza: 4 nap / 3 éj

Észak-Itália gyöngyszemei Programleírás

1. nap - Budapest - Olaszország - Trieszt - Jesolo

A foglalás során megjelölt felszállási helyszínről és időpontban indulunk el a TravelOrigo autóbuszaival, a reggeli órákban. Rövid megállókat tartva folyamatosan utazunk Olaszország felé.

Útközben megállunk a Trieszt mellett levő Miramare-kastélynál. A kastély a tragikus sorsú Ferenc Miksa nevével és később Sisi legendájával is szorosan egybefonódott. A kastélyból gyönyörű kilátás tárul elénk a trieszti öbölre és az Adriára. A kastélynál tartunk egy kis szabadidőt, ami alatt sétálhatunk a kastély parkjában vagy egyénileg megtekinthetjük belülről is az épületet, mely ma már múzeumként működik.Továbbutazás San dona’ di Piave környékére, a szállás elfoglalása az esti órákban. Vacsora a szálláson.

2. nap - Olaszország - Velence, Murano, Burano

Megérkezés Punta Sabbioni-ba, ahol hajóra szállunk. Első kiszállásunk Burano szigetén lesz, ahol a csipkéjéről és színes házairól híres szigeten lesz időnk gyönyörködni a kézzel vert buranói csipkékben, esetleg megreggelizni egy hangulatos öbölben.

Majd áthajózunk Murano szigetére, ahol egy üvegműhelyben a szemünk láttára készíti el az üvegmester becses portékáját. Nagyon nagy élmény látni, hogy a nagy múltú muránói üveg egy izzón folyó anyagból miként formálódik percek alatt csodálatos kehellyé, vagy figurává. Az üvegműhelyben sok érdekességet hallhatunk az üvegkészítés fortélyairól, Murano jellegzetességéről.

Utunkat a tengeren hajózva folytatjuk. Szigettúránk végeztével kora délután kikötünk Velencében, a Szent Márk tér közelében. Innentől mindenki szabadon használhatja fel az idejét, vagy részt vehet további fakultatív programjainkon.

Igény szerint lehetőség van Velence különleges világában gondolázni (25 EUR/fő).

Este visszahajózunk a buszhoz, majd visszatérünk a szállásra, vacsora.

Figyelem: Pünkösdkor induló utazáskor lehetőségünk lesz megnézni a pünkösdi hajósfelvonulást a Canal Grande-n. A Vogalonga idején több ezer kisebb-nagyobb hajó, csónak vonul fel Velencében.

3. nap - Olaszország - Verona - Sirmione (fakultatív program: 35 EUR / fő)

Reggelit követően szabadprogram vagy irány Verona, fakultatív program keretében (35 EUR) a kétségtelenül egyik legszebb olasz város, melyet számos történelmi emlék ellenére Shakespeare híres tragédiája a Rómeó és Júlia tette ismertté. 

Mi is meglátogatjuk a Casa di Giulietta, a Capuleték házát, melynek udvarán Júlia erkélye és szobra látható.

A csodás ősi város történelmi központja 2000-ben felkerült az UNESCO világörökségeket tartalmazó listájára. Régi várak, kastélyok, paloták mentén járunk és megnézzük az Adige folyó feletti híres hídat.

A legismertebb és leglátogatottabb történelmi épület a hatalmas amfiteátrum az 1. évszázadból, az egyik legjobb állapotban fennmaradt római Aréna.

Itt fejezzük be közös sétánkat és kezdetét veszi a rövid szabad nézelődés, kávézás, helyi ételek kóstolása.

Innen Sirmionéba, a Garda tó déli csücskében található hangulatos városkába látogatunk. A hely természeti szépségét és gyógyvizeit már az ókorban felfedezték. A Scaligeri vár őrzi a Garda-tó gyöngyszemének óvárosát, ahol gyalogos sétánkat folytatva felfedezhetjük a zegzugos kis utcákat illetve motorcsónakkal kirándulunk egyet a Garda-tavon. Szabad program vásárlási lehetőség. 

4. nap - Olaszország - Padova - hazaút - Budapest

Reggeli után Padova felé vesszük az irányt, amely Veneto tartomány híres egyetemi városa. A Prato della Valle-n kezdjük a gyalogos városnézést, mely Európa egyik legnagyobb tere, és egyben a város történelméhez kapcsolódó hírességek szobrait felvonultató park is. A város másik építészeti és történelmi érdekessége, a Szent Antal Bazilika megtekintése után elindulunk hazafelé.

Útközben rövid megállót tartunk Trojane-i pihenőhelynél, ahol megkóstolhatjuk az óriásfánkot, mely olyan nagy, hogy alig fér el az ember tenyerében.

A kiindulási helyekre a késő esti órákban érkezünk meg.


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!
Egyéb tudnivaló

Utazás: Felsőkategóriás autóbusszal Felszereltség: légkondícionálás, állítható-bővíthető ülések.

Szállás:  középkategóriás szálloda, kétágyas elhelyezéssel. Egyágyas szoba lekérésre!

06.03-ai időpontnál: HOTEL BOLIVAR***

Ellátás: Az ár a félpanziós ellátást tartalmazza. (reggeli, vacsora)

Velencébe együtt hajózunk be, valamint este együtt hajózunk vissza, így biztosítva, hogy nem téved el senki. Idegenvezetés az autóbuszon és a hajón, majd kötetlen szabadidő a lagúnák városában késő estig.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Választható felszállásihelyek és időpontok

Észak-Itália gyöngyszemei felszállási lehetőségek

 • Budapest / 06:00
 • Buda - Budaörsi út / 06:30
 • Székesfehérvár / 07:00
 • Siófok / 07:30
 • Balatonlelle / 07:55
 • Nagykanizsa / 09:00

Az ár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • Csoportkísérő idegenvezető
 • 3 éj szállás középkategóriás szálláshelyen
 • Félpanziós ellátás (reggeli, vacsora)
 • VOX készülék


Az ár nem tartalmazza:
 • Retúr hajójegy Velencébe Murano-Burano kirándulással (kötelező) 60 EUR/ fő
 • Behajtási illeték + parkolás (kötelező): 10 €/fő
 • Idegenforgalmi adó: (kötelező): 4 EUR/fő/éj
 • Fakultatív Miramare kastély belépő: 10 EUR/fő
 • Fakultatív gondolázás: 30 EUR/fő
 • Fakultatív Verona - Sirmione kirándulás, motorcsónakozással: 35 EUR/ fő
 • Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást
A hajójegyet és az idegenforgalmi adót az idegenvezető szedi össze euróban a buszon.

Igény esetén egyágyas szoba felára:
13.500 Ft/fő

Figyelem! A belépőárak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak!


A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak! Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Előleg:
Az előleg az utazást megelőző 40-ik napig a teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 40 napon belüli indulási időpont foglalása esetén már csak a teljes részvételi díj megfizetése mellett van lehetősége utazást foglalni


Hátralék:
A hátralék az utazás teljes részvételi díjának 60%-a, mely legkésőbb az utazást megelőző 30-40-nappal fizetendő.
Fakultatív programok
Olaszország - Trieszt Miramare kastély

Trieszt - Miramare kastély látogatás egyénileg

Olaszország, Trieszt

A Miramare egy hangulatos isztriai fehér márvány épület, mely a Habsburg időkből maradt fenn. A kastélyt Habsburg Miksa és felesége Sarolta belga hercegnő építette a belvárostól alig néhány kilométernyi távolságra a Trieszti-öbölben.

12 EUR/felnőtt   8 EUR/gyermek   

BŐVEBBEN
Gondolázás Velencében

Gondolázás Velencében

Olaszország, Velence

Velence legjellegzetesebb legegyedibb közlekedési eszközét ma már csak kizárólag a turisták használják. Semmilyen más módon nem lehet ennyire ráérezni Velence lényegére, hangulatára. Velencében 12 gondolaállomás (imbarcadero) található.

30 EUR/fő   

BŐVEBBEN

Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Észak-Itália gyöngyszemei Képek

 • Olaszország utazás - Észak-Itália gyöngyszemei - TravelOrigo Utazási Iroda