Húsvét Velencében / 3 nap 2 éj | TravelOrigo
Utazásid: 200
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Húsvét Velencében / 3 nap 2 éj

3 napos hétvégi buszos utazás Velencébe Húsvétkor

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Húsvét Velencében / 3 nap 2 éj

3 napos hétvégi buszos utazás Velencébe Húsvétkor

Utazás: autóbusszal

Olaszország, Velence busszal, pár napos kiruccanás Észak-Itáliába. Tölts velünk néhány napot Velencében, a húsvéti időszakban! Velence látnivalókban gazdag, megunhatatlan történelmi város, amely minden évszakban gyönyörű. Velencében a party sosem ér véget, gyere velünk húsvéti programunkra, ahol a tömeget elkerülve átélheted az olasz életérzést! Az utat Velence-imádóknak ajánljuk, hisz Velence télen-nyáron csodálatos!Ajánlatot kérek!

Programhossz: 3 nap / 2 éj

Utazás Olaszországba

Indulás a kora reggeli órákban, a kiválasztott indulásnak megfelelő helyszínen és időpontban. Útközben megtekintjük Trieszt mellett a Miramare-kastélyt. A kastély a tragikus sorsú Ferenc Miksa nevével és később Sissi legendájával is szorosan összefonódott. Továbbutazás Jesolóig, a szállás elfoglalása az esti órákban. 

Olaszország - Velence - Fakultatív Murano és Burano szigettúra

Megérkezés Olaszországba, behajózás Velencébe. Mindenki szabadon használhatja fel az idejét, illetve külön hajóval kezdjük meg fakultatív szigettúránkat. A hajón idegenvezetőnk bemutatja Velence híres lagúnavilágát, valamint az érintett szigeteket. Először Burano szigetén szállunk ki, ahol a csipkéjéről és színes házairól híres szigeten lesz időnk gyönyörködni a kézzel vert buranói csipkékben, esetleg megreggelizni egy hangulatos öbölben.

Majd áthajózunk Murano szigetére, ahol egy üvegműhelyben megtekinthetjük, ahogy az üvegmester elkészíti becses portékáját. Nagyon nagy élmény látni, hogy a nagymúltú muránói üveg egy izzón folyó anyagból miként formálódik percek alatt csodálatos kehellyé, vagy figurává. Az üvegműhelyben sok érdekességet hallhatunk az üvegkészítés fortélyairól, Murano jellegzetességéről.

Utunkat a tengeren hajózva folytatjuk. Szigettúránk végeztével kora délután kikötünk Velencében, a Szent Márk tér közelében. Innentől mindenki szabadon használhatja fel az idejét, vagy részt vehet további fakultatív programjainkon.

Igény szerint lehetőség van Velence rióinak különleges világában gondolázni.

A Szent Márk téren és a belvárosban ünnepség, parádé történelmi kosztümökben (álarcosok, pantomimesek, zenészek), az esti órákban zenés, táncos karneváli hangulat vár minket.

Este visszahajózunk a buszhoz, majd visszatérünk a szállásra.

Olaszország - Szlovénia - Postojna - Predjama

Reggeli után elhagyjuk Velence térségét. Hazafelé látogatást tehetünk Postojna csodálatos cseppkőbarlangjában. A postojnai cseppkőbarlang nyújtotta élmény után lehetőségünk lesz megtekinteni a mintegy 20 perc buszozással elérhető Predjama-kastélyt kívülről, amely festői látványként tárul szemünk elé baralngba épített épületszárnyával.Visszaérkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.

A programok sorrendje változhat!


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!

Az ár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • 2 éj szállás középkategóriás szállodában
 • reggelis ellátást
 • Csoportkísérő idegenvezető


Az ár nem tartalmazza:
 • Egyágyas felár 28.000 Ft
 • Idegenforgalmi adó 8 EUR/fő*
 • Retúr hajójegy Velencébe 35 EUR/fő*
 • Behajtási engedély és parkolás 10 EUR/fő*
 • Ülőhely választási felár: 3.000 Ft/fő
 • Fakultatív Murano-Burano szigettúra: 25 EUR/fő
 • Fakultatív gondolázás: 30 EUR/fő
 • Fakultatív vacsora a szálláson (2 alkalom): 50 EUR/fő
 • Miramare kastélykert ingyenes, kastély 12 EUR/fő (egyénileg)
 • Postojnai barlang: 36 EUR/fő + 4 EUR/fő audioguide
 • Utasbiztosítás 
 • 2,5% útlemondási biztosítás, az utasbiztosítás együttes megkötésével érvényes

A belépők a buszon fizetendők.

A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!

*Kőtelezően fizetendő! FONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Fakultatív programok
Burano - Murano szigettúra

Szigettúra (Murano és Burano) - Itt kell előre jelezni!

Olaszország, Velence

Külön hajóval kezdjük meg fakultatív szigettúránkat. A hajón idegenvezetőnk mutatja be Velence híres lagúnavilágát, valamint az érintett szigeteket. Első kiszállásunk Burano szigetén lesz, ahol a csipkéjéről és színes házairól híres szigeten lesz időnk gyönyörködni a kézzel vert buránói csipkékben, esetleg megreggelizni egy hangulatos öbölben. Majd áthajózunk Murano szigetére, ahol egy üvegműhelyben a szemünk láttára készíti el az üvegmester becses portékáját. Nagyon nagy élmény látni, hogy a nagy múltú muránói üveg egy izzón folyó anyagból miként formálódik percek alatt csodálatos kehellyé, vagy figurává. Az üvegműhelyben sok érdekességet hallhatunk az üvegkészítés fortélyairól, Muránó jellegzetességéről. Utunkat a tengeren hajózva folytatjuk. Szigettúránk végeztével kora délután kikötünk Velencében, a Szent Márk tér közelében.

25 EUR/fő   

Olaszország - Trieszt Miramare kastély

Trieszt - Miramare kastély látogatás egyénileg

Olaszország, Trieszt

A Miramare egy hangulatos isztriai fehér márvány épület, mely a Habsburg időkből maradt fenn. A kastélyt Habsburg Miksa és felesége Sarolta belga hercegnő építette a belvárostól alig néhány kilométernyi távolságra a Trieszti-öbölben.  A 19. századi romantikus kastély sok mindent átélt, éveken át nyaralt az osztrák riviérán a Habsburg hercegi pár, itt fogadta Miksa 1864 április 10-én a mexikói küldöttséget, amely felkérte őt országuk császárává. Erzsébet királyné, Sissi is több alkalommal tett látogatást a Miramare kastélyban.  A kastélyban jelenleg múzeum működik, minden szoba az eredeti 19. század közepéből származó díszekkel, tárgyakkal, bútorokkal van berendezve. A terjedelmes, 22 hektáros tengerparti parkot maga Miksa főherceg tervezte. A kopár kőszirtet, amelyre épült, számos trópusi növénnyel telepítették be.

13 EUR/felnőtt   10 EUR/gyermek   

Gondolázás Velencében

Gondolázás Velencében

Olaszország, Velence

Mielőtt a hidakat megépítették, a gondola nélkülözhetetlen közlekedési és szállítási eszköz volt Velencében. Velence legjellegzetesebb legegyedibb közlekedési eszközét ma már csak kizárólag a turisták használják. Semmilyen más módon nem lehet ennyire ráérezni Velence lényegére, hangulatára. Velencében 12 gondolaállomás (imbarcadero) található. A legnagyobb a Szent Márk téren, de Akadémia hid lábánál, Rialtó hídnál, az vasútállomásnál, és a Piazzale Románál is beülhetünk egy gondolába. A gondolások általában ugyan azon a helyen állomásoznak egész életükben.
Minimális létszám 5 fő! Időtartam: kb 30-35 perc Nem privát túra. A hajóban 6 utas ül egy időben, és a gondolákat 6 főnként tudjuk indítani.
Ár: EUR 30 /fő Gyermekeknek nincs külön tarifa, felnőtt áron utazhatnak .
6 éves kor alatt is minden gyermeknek ülnie kell a hajóban külön ülésen. Privát gondolázásra is van lehetőség, kérem érdeklődjön irodánkban!

30 EUR/fő   

Postojnai cseppkőbarlang

Szlovénia, Postojna

Az audio guideért a helyszínen további 3,5 EUR fizetendő fejenként!

36 EUR/felnőtt   

Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás