Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással | TravelOrigo
Utazásid: 116
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással

3 napos szervezett utazás a pünkösdi velencei hajófelvonulásra

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással

3 napos szervezett utazás a pünkösdi velencei hajófelvonulásra

Utazás: autóbusszal

Már több mint negyven éve kerül megrendezésre a csodás Vogalonga Velence városában: a vidám, színes evezős fesztivál célja, hogy felhívja a figyelmet a lagúnavilág szépségeire, és arra, hogy ezt a különleges gyönyörűséget bizony meg kell óvni! Erre az evezős rendezvényre minden évben több ezer résztvevő gyűlik össze, akik mindenféle kézzel hajtott vizijárgányon érkeznek. A Szent Márk tér elől elindulva, megkerülve Burano szigetét az utolsó néhány kilométert a Canal Grande-n evezve teszik meg. Ennél megfelelőbb helyszínt el sem lehet képzelni Európa legnagyobb vízi-karneváljához, a Vogalongához, amely tengernyi egyéb lehetőséget is kínál azoknak, akik szeretnének egy jót kirándulni a lagúnák közt. Tartson velünk pünkösdkor Velencébe és vegyen részt egy fantasztikus viziparádén, miközben felfedezheti a környék csodás látványosságait!Ajánlatot kérek!

Programhossz: 3 nap / 2 éj

1. nap - OLASZORSZÁG

A foglalás során megjelölt felszállási helyszínről és időpontban indulunk el a TravelOrigo autóbuszaival, a reggeli órákban. Rövid megállókat tartva folyamatosan utazunk Olaszország felé. Első megállónk a Trieszthez közeli Duino kastély, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a meredek sziklákkal övezett tengerre és a kastélyt övező gyönyörű tájra. A festői helyszínen magasló épület a Thurm und Taxis család tulajdona, amelynek fantasztikus parkja és kastélyának egy része látogatható. Este érkezés a szállásra.

2. nap - VOGALONGA, SZIGETTÚRA

Megérkezés Itáliába, behajózás Velencébe. Innentől mindenki szabadon használhatja fel az idejét vagy nézheti végig a reggel induló színes hajófelvonulást, hangosan szurkolva a Vogalongán induló különböző csapatoknak.

Délután lehetőség van fakultatív szigettúrán részt venni. A hajón idegenvezetőnk mutatja be Velence híres lagúnavilágát, valamint az érintett szigeteket.Első kiszállásunk Burano szigete, ahol lesz időnk gyönyörködni a színes házakban és a kézzel vert buranói csipkékben, esetleg megreggelizhetünk egy hangulatos öbölben.

Ezt követően áthajózunk Murano szigetére, ahol egy üvegműhelyben a szemünk láttára készíti el az üvegmester becses portékáját. Nagyon nagy élmény látni, hogy a nagy múltú muránói üveg egy izzón folyó anyagból miként formálódik percek alatt csodálatos kehellyé, vagy figurává. Az üvegműhelyben sok érdekességet hallhatunk az üvegkészítés fortélyairól, Murano jellegzetességéről. Szigettúránk végeztével kora délután kikötünk Velencében, a Szent Márk tér közelében.

Este visszahajózunk a buszhoz, majd visszatérünk a szállásra.

 • Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással 1
 • Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással 1
 • Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással 1
 • Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással 1
 • Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással 1
 • Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással 1
 • Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással 1

3. nap - TRIESZT, TROJANE FÁNKVÁSÁR

A reggelit követően kitérőt teszünk Triesztbe. A város sokáig a Habsburg Birodalom része volt, így épületei a Monarchia hangulatát idézik, de ennek ellenére sokuk megőrizte olasz jellegét is. A városnézés során érintjük a fő látnivalókat: Szent Justus Székesegyház, római diadalív, szerb ortodox templom, Piazza Unita S’Italia, Molo Audace, Canal Grande, stb. Hazafelé megállunk Trojane-ben, ahol megkóstolhatjuk a híres pékség ínyecségeit a hatalmas szalagos fánkot és a mennyei krémest. A pékség csodálatos alpesi környezetben fekszik, ahol a teraszon ücsörögve gyönyörű fotókat is készíthetünk a völgyről. Visszaérkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!Az ár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • Csoportkísérő idegenvezető
 • 2 éj szállás
 • reggelis ellátás
Az ár nem tartalmazza:
 • Egyágyas felár: 9.000 Ft
 • Behajtási illeték + parkolás + városi belépő (kötelező): 15 EUR
 • Hajójegy Velencébe retúr (kötelező): 35 EUR
 • Fakultatív vacsora Velencében 25 EUR/fő
 • Fakultatív gondolázás: 30 EUR
 • Idegenforgalmi adó (kötelező): 8 EUR
 • Fakultatív Murano-Burano szigettúra: 25 EUR
 • Fakultatív Duino kastély: 11 EUR/felnőtt , 6 EUR/fő (7-14 éves korig), 8,50 EUR/fő nyugdijas és diák
 • Utasbiztosítás


FONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Fakultatív programok
Burano - Murano szigettúra

Szigettúra (Murano és Burano) - Itt kell előre jelezni!

Olaszország, Velence

Külön hajóval kezdjük meg fakultatív szigettúránkat. A hajón idegenvezetőnk mutatja be Velence híres lagúnavilágát, valamint az érintett szigeteket. Első kiszállásunk Burano szigetén lesz, ahol a csipkéjéről és színes házairól híres szigeten lesz időnk gyönyörködni a kézzel vert buránói csipkékben, esetleg megreggelizni egy hangulatos öbölben. Majd áthajózunk Murano szigetére, ahol egy üvegműhelyben a szemünk láttára készíti el az üvegmester becses portékáját. Nagyon nagy élmény látni, hogy a nagy múltú muránói üveg egy izzón folyó anyagból miként formálódik percek alatt csodálatos kehellyé, vagy figurává. Az üvegműhelyben sok érdekességet hallhatunk az üvegkészítés fortélyairól, Muránó jellegzetességéről. Utunkat a tengeren hajózva folytatjuk. Szigettúránk végeztével kora délután kikötünk Velencében, a Szent Márk tér közelében.

25 EUR/fő   

Gondolázás Velencében

Gondolázás Velencében

Olaszország, Velence

Mielőtt a hidakat megépítették, a gondola nélkülözhetetlen közlekedési és szállítási eszköz volt Velencében. Velence legjellegzetesebb legegyedibb közlekedési eszközét ma már csak kizárólag a turisták használják. Semmilyen más módon nem lehet ennyire ráérezni Velence lényegére, hangulatára. Velencében 12 gondolaállomás (imbarcadero) található. A legnagyobb a Szent Márk téren, de Akadémia hid lábánál, Rialtó hídnál, az vasútállomásnál, és a Piazzale Románál is beülhetünk egy gondolába. A gondolások általában ugyan azon a helyen állomásoznak egész életükben.
Minimális létszám 5 fő! Időtartam: kb 30-35 perc Nem privát túra. A hajóban 6 utas ül egy időben, és a gondolákat 6 főnként tudjuk indítani.
Ár: EUR 30 /fő Gyermekeknek nincs külön tarifa, felnőtt áron utazhatnak .
6 éves kor alatt is minden gyermeknek ülnie kell a hajóban külön ülésen. Privát gondolázásra is van lehetőség, kérem érdeklődjön irodánkban!

30 EUR/fő   

Velencei vacsora egy hangulatos olasz étteremben

Fakultatív vacsora egy olasz étteremben - Itt kell előre jelezni!

Olaszország, Velence

Velence nem más, mint a vékony, ropogós pizzákba, olasz tésztákba, kis szendvicskékbe és narancsszínű Aperol spritzekbe burkolt tökéletes csábítás. Velence gasztronómiája hűen tükrözi népe múltját és jellemét. Az eredeti és ízletes helyi gasztronómia egy nagy nemzetéről mesél, a változatos fogások pedig, amelyekben az ellentétes ízek, az édes és a sós harmonikusan kiegészítik egymást, a tengeri kereskedelem folytán Velencében találkozó különböző kultúrák, a Kelet és a Nyugat, Észak és Dél keveredését juttatják eszünkbe. 3 fogásos tradícionális vacsoránkat egy igazi olasz trattoriában fogyasztjuk el.

25 EUR/fő   

Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással

 • Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással - kép 1
 • Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással - kép 2
 • Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással - kép 3
 • Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással - kép 4
 • Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással - kép 5
 • Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással - kép 6
 • Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással - kép 7
 • Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással - kép 8
 • Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással - kép 9
 • Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással - kép 10
 • Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással - kép 11
 • Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással - kép 12
 • Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással - kép 13
 • Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással - kép 14
 • Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással - kép 15
 • Pünkösdi hétvége Velencében - Vogalonga hajófelvonulással - kép 16
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás