Szlovén csillagtúra | TravelOrigo
Utazásid: 180
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Szlovén csillagtúra

3 nap 2 éjszakás autóbuszos utazás Szlovénia legszebb látnivalóival

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Szlovén csillagtúra

3 nap 2 éjszakás autóbuszos utazás Szlovénia legszebb látnivalóival

Utazás: autóbusszal

Szlovénia tökéletes helyszín egy rövid hétvégi kikapcsolódáshoz. Pazar szépségű tájak, smaragdzöld tavak, titokzatos barlangok, történelmi és kulturális látnivalók, melyek rabul ejtik az idelátogató turistákat.Ajánlatot kérek!

Programhossz: 3 nap / 2 éj

1. nap - LENDVA - MARIBOR - POHORJE LOMBKORONA TANÖSVÉNY

Indulás a megadott felszállási helyről a kora reggeli órákban Szlovéniába. Első megállónk Lendva, ahol rövid séta keretében megnézzük a várkastélyt, amely jelenleg múzeumként, illetve galériaként működik. Gazdag gyűjteménye sok érdekességet tartogat az idelátogatóknak. Következő célpontunk a XVIII. században épült Szt. Katalin-plébániatemplom. Ne hagyjuk ki az evangélikus templom, a zsinagóga, és a Szentháromság-kápolna megtekintését sem és a város büszkeségét, a Makovecz Imre által tervezett modern Kultúrházat. Folytatva utunkat Szlovénia második legnagyobb városába, Mariborba érkezünk, mely egyetemi város, katolikus érseki székhely. Rengeteg látnivaló fogad minket Pestis-oszlop, Szt. Lajos-templom, Városháza, Keresztelő Szent János katedrális, Egyetemi könyvtár, a Postapalota. Maribor híres borairól, itt található a világ legöregebb, még ma is termő szőlőtőkéje, melyet egy ház falára futtattak fel. Városnézés és rövid szabadidő után továbbutazunk Rogla hegyen található 1 km hosszú Pohorje lombkorona sétányhoz, melynek különlegessége, hogy egy kör alakú, 37 m magas panoráma kilátó is tartozik hozzá. Ide egy több szintes csigalépcsőn lehet feljutni, vagy körbe is lehet sétálni. Miután kinyörkögtünk magunkat a gyönyörű tájban indulunk szálláshelyünkre.

2. nap - SKOCJANI BARLANG - KOPER

Reggeli után egy természeti csoda , az olasz határ közelében fekvő vadromantikus Škocjani barlanghoz (UNESCO világörökség) megtekintésére indulunk. A barlang egyedülállósága, a gazdag cseppkőalakzatok mellett, az irdatlan földalatti kanyon, melynek alján a bővizű Reka-folyó zubog.
Páratlan élmény, a sziklafalba vájt úton, több tucat méterrel a mélyben rohanó folyó felett sétálni, a lélegzetelállító függőhídon átkelni, a gigantikus csarnok látványa megigéző. A barlangból kifelé vezető sétaút a Velika Dolina hatalmas sziklakatlanjában, a kilátás a sziklafal széléről pedig már csak hab a tortán.

A terület adottságai miatt melegebb öltözet és stabil, lábat tartó cipő, túracipő vagy sportcipő szükséges!

Túránk végeztével a kb. 40 km-re lévő tengerpartra utazunk. A szlovén partszakasz legnagyobb városába, egyben kikötővárosába, Koperbe látogatunk. Főterén, - ami még ma is Tito tábornok nevét viseli - láthatjuk a lenyűgözően csipkézett gótikus Prétori palotát, majd rácsodálkozhatunk a gyönyörű pálmafás sétányra. Középkori műemlékei, autentikus mediterrán városi hangulata hűen őrzi a több mint félévezredes velencei uralom emlékét. Városnézés, majd szabadiő után visszautazunk szálláshelyünkre.

3. nap - VINTGAR SZURDOK - CELJE

Reggeli után  Bled-től nem messze fekvő Vintgar szurdokhoz utazunk. A meredek sziklafalak között tajtékzó patak vájta szurdok Szlovénia egyik legfontosabb idegenforgalmi látványossága. A szurdok 1600 m hosszú, és helyenként 150 méter magas sziklafalak között kanyarog a Radovna patak. A fából épített járdák és hidak a szurdok teljes hosszában rendkívül megkönnyítik a látogatást. Néhány helyen haragosan zúg a patak, máshol kisimul a víztükör, az út végén a 16 m magas Šum vízesésnél hagyja el a szurdokot.

A szurdok végigjárása könnyű feladat, azonban érdemes legalább egy profi, csúszásbiztos, megfelelő talpú túracípőt húzni, a jellegzetes, kissé hűvösebb mikroklíma miatt hasznos dolog egy meleg, de jól szellőző polárdzsekit s betenni.

Rövid szabadidő után megyünk tovább a magyar kötödésekkel is bíró Celjébe.  Leghíresebb látnivalója ugyanis az az impozáns látványú és remek kilátással bíró vár (Stari Grad), amely az 1300-as évek közepétől több mint 100 évig a kor egyik legnagyobb hatalmú családjának, a Cillei grófoknak a birtokában volt. 

Érkezés Budapestre a késő esti órákban.


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!
Egyéb tudnivaló
 • Szállás: 2 éjszaka Ljubljanaban vagy környékén 3 csillagos panzióban


Az ár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • Csoportkísérő idegenvezető
 • 2 éjszaka szállás
 • Reggeli


Az ár nem tartalmazza:
 • Egyágyas felár: 36.000 Ft
 • Fakultatív vacsora: 18.000 Ft
 • Idegenforgalmi adó: 4 EUR/fő
 • Pohorje tanösvény 13 Eur/felnőtt, 10 Eur/diák és   nyugdijas
 • Skocjani - barlang 24 Eur/felnőtt, 18 Eur/fő, nyugdijas vagy diák 26 éves korig, 12,5 Eur/gyerek
 • Vintgar szurdok 10 Euró/felnőtt, nyugdíjas és diák 7 Euro, gyermek 6-15 éves korig 3 Euro
 • EUB utas- és útlemondási biztosítás *


A belépők a buszon fizetendők. 

FONTOS: Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!FONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Szlovén csillagtúra

 • Szlovén csillagtúra - kép 1
 • Szlovén csillagtúra - kép 2
 • Szlovén csillagtúra - kép 3
 • Szlovén csillagtúra - kép 4
 • Szlovén csillagtúra - kép 5
 • Szlovén csillagtúra - kép 6
 • Szlovén csillagtúra - kép 7
 • Szlovén csillagtúra - kép 8
 • Szlovén csillagtúra - kép 9
 • Szlovén csillagtúra - kép 10
 • Szlovén csillagtúra - kép 11
 • Szlovén csillagtúra - kép 12
 • Szlovén csillagtúra - kép 13
 • Szlovén csillagtúra - kép 14
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás