Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai-barlang | TravelOrigo
Utazásid: 98
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai-barlang

1 napos utazás Szlovákiában

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai-barlang

1 napos utazás Szlovákiában

Utazás: autóbusszal
Tartson velünk a Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai barlang utazásra! A kiutazás busszal történik. Kiválló hétvégi nonstop kirándulás kicsiknek és nagyoknak.

Ajánlatot kérek!

Programhossz: 1 nap

1. nap - Budapest - Szlovákia - Bélai Cseppkőbarlang - Zár - Lombkorona tanösvény - Budapest

KORA REGGEL: INDULÁS
A hajnali órákban indulunk, majd egy egészségügyi megállót tartva, érkezünk Szlovákiába.

DÉLELŐTT: BÉLAI CSEPPKŐBARLANGA
Bélai-cseppkőbarlang kb. másfél kilométer hosszúságú; látogatható részén pagodás sztalagmitok, cseppkőképződményes vízesések és a számos, gyönyörű tavacska látványa között ámuldozhatunk, a mintegy 860 lépcsőfok meghódítása közben. További érdekesség, hogy a nagyközönség számára 1882-ben nyitották meg és a világon az elsők között 1896-ban elektromos árammal világították meg. A parkolóból fél órás sétával érjük el a Bélai cseppkőbarlang bejáratát, ami bár csak egy kilométeres távolságot takar, a több mint 120 méteres szintkülönbségre érdemes lélekben felkészülni. A cseppkőbarlangot vezető kíséretében járjuk be, mialatt hatalmas termeken és szűk járatokon egyaránt keresztülhaladunk.

KORA DÉLUTÁN: ZÁR, LOMBKORONA TANÖSVÉNY
A nem mindennapi természeti képződmény bejárása után Szlovákia egy igen friss látványosságát is megtekintjük, mely nem más, mint a 2017. év végén átadott Lombkorona-tanösvény. Ehhez hasonlóan szemrevaló és szórakoztató látványosságot még nem építettek Szlovákiában, legalábbis az utóbbi néhány évtizedben biztosan nem. Bizony, kell hozzá egy kis bátorság, hogy kipróbáljuk a fák lombkoronái felett 24 méter magasan kanyargó, másfél méter széles, fából épített turistautat. A 600 méter hosszú tanösvényről lenyűgöző kilátás nyílik a környező hegyekre, a látogatókat pedig táblákon tájékoztatják a környékről és élővilágáról. Ezt még megfejelhetjük az ösvény végén magasodó a 32 méteres kilátótoronnyal, aminek a legtetején bejárható hálót feszítettek ki. A legfiatalabbak sem fognak itt unatkozni: számukra játszótérrel, bobpályával és egyéb érdekességekkel is készültek a helyszínen. A faluból felvonóval emelkedünk a fák koronája fölé, a fából épített masszív turistaút bejáratához, mely 24 méter magasságban fekszik. Aktívabbak a felvonó helyett gyalog is megtehetik a 2,6 km-es utat a bejárathoz. Miután körbesétáltuk a tanösvényt, a torony külső részén körbevezető kényelmes sétaúton felmegyünk a kilátótoronyba is. Az innen nyíló panoráma gondos megörökítése és élvezete után a bátor ifjú vállalkozók a 67 méter hosszú csúszdán keresztül is megtehetik a lefelé vezető utat. Miután mindent végigjártunk, a felvonóval jutunk vissza Zárba.

Április 6-i nem közlekedik a lombkorona felvonó, a program így alakul:

Továbbutazunk Tátralomnicra (Tatranská Lomnica) a Lomnici-csúcs lábánál található üdülőtelepülés, amely egykor kis pásztorfalucska volt, mára a Magas-Tátra számos látnivalójának kiindulópontjaként ismert.

4 ferőhelyes kabinos felvonó segítségével eljuthatnak a Start középállomásig, ahonnan 15 férőhelyes modern kötélpályás felvonóval eljuthatnak Kő-Pataki-tó központjáig. A környéken számos turisztikai lehetőség várja a vendégeket. A gyermekek számára eko-mini-park is található, faszobrokkal, mászókákkal és további meglepetésekkel. A Kő-Pataki-tó közelében található, 1786m tengerszint feletti magasságban a csillagászati és meteorológiai obszervatórium is, mely 1943-ban épült. Csillagvizsgáló is a részét képezi. Nagyszerű kikapcsolódás, napozás várja a vendégeket. Szintén a közelben található a Magas-Tátra legmagasabban elterülő étterme is, a Panoráma Resort Skalnaté pleso. Napozóterasz is társul az étteremhez, ahonnan lenyűgöző kilátás várja a vendégeket.

Visszaereszkedünk Tátralomnicra, majd hazautazás.

Tátralomnic – Kő-pataki-tó lanovka oda-vissza: felnőtt 27 EUR/fő, diák, nyugdíjas 22 EUR/fő, gyerek 19 EUR/fő.KÉSŐ ESTE: HAZAÉRKEZÉS
A kiindulási pontokra várhatóan a késő esti órákban érkezünk meg.

TUDNIVALÓK:
A kiránduláshoz meleg öltözetet, kényelmes túracipőt ajánlunk! A hegyek között bármikor eleredhet az eső, ezért érdemes esőkabátot vagy esernyőt hozni, és vízálló lábbelit választani. A barlangban 860 lépcsőfok található és az átlagos hőmérséklet 5 fok, így nyáron is kabát viselését ajánljuk. A lépcsők és az emelkedők miatt jó erőnlétben lévő, aktív utasainkan ajánljuk, de már 6-7 éves gyerekkel is teljesíthető.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk! A program rossz idő esetén is egész napos!


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!
Választható felszállásihelyek és időpontok
 • Budapest / 05:00
 • Budapest (Szerencs utca) / 05:15
 • Gödöllő / 05:45
 • Hatvan / 06:00

Az ár tartalmazza:
 • utazást autóbusszal
 • idegenvezetéstAz ár nem tartalmazza:
 • Bélai-cseppkőbarlang belépő: felnőtt 12 EUR/fő, diák 6-15 éves korig 6 EUR/fő, diák 16 év felett és 60 éven felüli 11 EUR/fő
 • Lombkorona tanösvény belépő és felvonó: 27 EUR/fő, gyerek 3-14 éves korig és 65 év felettinek 22 EUR/fő
 • Utasbiztosítás
 • ÁPRISLIS 6.-án a lombkorona sétány és felvonó helyett: Tátralomnic – Kő-pataki-tó lanovka oda-vissza: felnőtt 27 EUR/fő, diák, nyugdíjas 22 EUR/fő, gyerek 19 EUR/fő.

Figyelem! A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak!FONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai-barlang

 • Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai-barlang - kép 1
 • Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai-barlang - kép 2
 • Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai-barlang - kép 3
 • Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai-barlang - kép 4
 • Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai-barlang - kép 5
 • Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai-barlang - kép 6
 • Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai-barlang - kép 7
 • Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai-barlang - kép 8
 • Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai-barlang - kép 9
 • Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai-barlang - kép 10
 • Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai-barlang - kép 11
 • Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai-barlang - kép 12
 • Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai-barlang - kép 13
 • Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai-barlang - kép 14
 • Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai-barlang - kép 15
 • Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai-barlang - kép 16
 • Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai-barlang - kép 17
 • Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai-barlang - kép 18
 • Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai-barlang - kép 19
 • Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai-barlang - kép 20
 • Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai-barlang - kép 21
 • Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai-barlang - kép 22
 • Tátra - Lombkorona tanösvény, Bélai-barlang - kép 23
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás