Programok Bécsben | TravelOrigo
Programok Bécsben-Belvedere

Programok Bécsben

Írta: TravelOrigo | Publikálva: 2023-08-02
Programok Bécsben főkép

...vesszük szemügyre, Bécs mindig szuper úti cél. Családdal, vagy édeskettesben szeretnénk utazni? Mindenki számára változatos programokat tartogat Bécs. Az év bármely szakaszában érdemes ellátogatni ebbe a csodás városba. Gazdag történelem, remek kulturális és gyerekprogramok várnak minket!

Felejthetetlen élmények a bécsi Práterben

A Duna és a Duna-csatorna közti sziget hatalmas, déli felét elfoglaló zöldterület az osztrák főváros legkedveltebb pihenő-, kirándulóhelye. A lélegzetelállító, mintegy hatmillió négyzetméter nagyságú park több mint 200 különféle látnivalót rejt magában. A gyerekeket például egy külön vidámpark várja, emellett ez a helyiek egyik kedvenc szabadidős parkja is. A hagyományosan császári vadászterületként funkcionáló területet II. József tette elérhetővé a szélesebb publikum számára 1766-ban. Hamarosan a bécsi nemesek legnépszerűbb korzójává váló Prater fő ütőerén, a Hauptallee-n korzózott a fél város, ki hintón, ki gyalog, a hétvégéken legfontosabb társasági központja lett a park. Az első „ringlispilt” a híres mutatványos Calafatti helyezte üzembe 1840-ben, majd évek múltán kiépült Európa egyik leghíresebb szórakoztató parkja, közkeletű nevén, a Würstelprater vagy a Volksprater. A magyar vurstli kifejezés is innen származik, a bécsi munkások kedvenc ételéről a virsliről (Würstel) kapta nevét a vidámpark, az itt fellelhető számos virsli-stand emlékére.

Kulturális program: Schönbrunn

Látogatás egy csodálatos uralkodói palotában és a kertben. A program keretében a napot a világörökség részét képező schönbrunni kastélynál, a Habsburg császári család nyári rezidenciájánál kezdjük. A schönbrunni kastély Ausztria leglátogatottabb és legismertebb látnivalója, Bécs szimbóluma. A látogatás során megcsodálhatjuk a pazar lakosztályokat, ahol egykoron Ferenc József fogadta magas rangú vendégeit. A kastély parkjában lenyűgöző kutak, szobrok, emlékművek, fák és virágok találhatók, valamint a pompás Gloriette. A parkban további látnivalók is várják az érdeklődőket, mint pl. a Császári Hintómúzeum, a Trónörökös kertje, a Narancsház kertje, a labirintus, az állatkert, a Pálmaház és a Sivatagi ház. Délután buszos városnézés keretében megismerkedünk az osztrák főváros épületeivel, hídjaival. Gyerekek számára kihagyhatatlan program a 160 hektár területen fekvő Schönbrunni kastély kertje, akár kastélylátogatás nélkül is!

Egy kis shopping

Aki lazább programot szeretne, azoknak ajánljuk egynapos bevásárló programunkat. Bécs óriás bevásárlóközpontja, a Shopping City Süd a ‘70-es évek közepén nyitott meg, ekkor Európa egyik legnagyobb bevásárlóközpontja volt, melyet a ‘80-as évek végén tovább bővítettek. A magyarok körében régóta a legnépszerűbb, és legismertebb bécsi bevásárlóközpontnak számít: 173 ezer m2-es területén 330 üzlet található, melyekben bizonyára mindenki talál kedvére való vásárlási lehetőséget.

A nap fókuszában ennek megfelelően a vásárlás áll - a számtalan kihagyhatatlan akciót szinte nem is lehet követni. Rengeteg olyan bolt található az épületkomplexumban, amivel hazánkban még nem találkozhatunk; de az ismert márkák is egyedi kollekciókat, nagyobb választékot és kedvezményes árakat tartogatnak a divat iránt érdeklődők számára. Az említett üzleteken kívül még számos étterem és kávézó várja a megfáradt vásárlókat egy kellemes pihenőre. Sőt, még egy mozifilmre is beülhetünk, ha ehhez van kedvünk!

Advent Bécsben

A fantasztikus építészeti remekek, múzeumok és programok mellett az adventi vásár hagyománya is híressé vált a lenyűgöző békebeli hangulatot árasztó városban. Az adventi időszakban akár családdal, barátokkal, vagy kettesben romantikázva is érdemes ellátogatni Bécsbe.

Egyes szervezett adventi utazásaink alkalmával lehetőség nyílik fakultatív programokon is részt venni: ellátogathatunk a híres gasztropiacra, a Naschmarktra, megtekinthetjük a schönbrunni kastélyt és kastélypark látnivalóit. Családoknak, gyerekeknek különleges meglepetésekkel és programokkal készülünk. A Tenger Házában például szó szerint állati élményekben lehet része a kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Itt az egész világból származó édesvízi és tengeri világot fedezhetik fel az érdeklődők. A gyerekeknek biztosan óriási élményt nyújt a Mikulásvonat. Képzeljünk el egy fantasztikus utazást, ahol már a felszálláskor karácsonyi díszbe öltözött vonat fogadja az utasokat! Az úton kellemes adventi zene szól, krampuszok sürögnek-forognak és ajándékokkal kedveskednek, majd egyszer csak megjelenik a várva várt Mikulás! Akik viszont nem szeretnének hosszan vonatozni, azoknak ajánljuk adventi különvonatunkat, amely csak az általunk előre meghatározott, limitált megállóhelyeken áll meg. Az édesszájúak is megtalálhatják a számításukat, amennyiben ellátogatnak a bécsi adventi vásárba. Sőt a Heindl Csokoládé Múzeum meglátogatása is szerepel programjaink között. Itt a gyárlátogatás mellett a Travelorigo Utazási Iroda utasai rendkívül kedvező, nagykereskedelmi áron vásárolhatják meg a legízletesebb csokoládékat a csokigyár mintaboltjában.


  • Programok Bécsben-Advent
  • Programok Bécsben-Belvedere
  • Programok Bécsben-Prater
  • Programok Bécsben - Schönbrunn
  • Programok Bécsben-Shopping City Süd
Kapcsolódó ajánlatok