Advent Bécs Extra 2 napos | TravelOrigo
Utazásid: 56
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Advent Bécs Extra 2 napos

Városnézés - Schönbrunn - Csokimúzeum - Szabadprogram - Karácsonyi vásár

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Advent Bécs Extra 2 napos

Városnézés - Schönbrunn - Csokimúzeum - Szabadprogram - Karácsonyi vásár

Utazás: autóbusszal
Különleges, kétnapos bécsi kirándulás advent idején busszal. Extra programunk egy rendhagyó, kétnapos adventi utazás Bécsbe! Adventi fények, adventi hangulat, finom ételek, kellemes időtöltés. Programok kavalkádja, de olyan sorrendben és hangsúllyal, amelyet máshol biztosan nem találhat meg az érdeklődő. Ez egy variáció azoknak, akik az adventi Bécs egy másik arcát szeretnék látni, alaposabban meg akarnak ismerkedni a csodálatos várossal és látnivalóival, de az igazi rohanásból szeretnének kimaradni. Akik szeretnének adventi különlegességeket látni, érdekességeket megtapasztalni, azoknak tökéletes választás ez a program!  

Ajánlatot kérek!

Programhossz: 2 nap / 1 éj

1. nap - Advent Bécsben

Indulás a kora reggeli órákban a kívánt felszállási helyről. Folyamatos utazás Bécsig, útközben rövid pihenővel. Idegenvezetőnk előadásában megismerkedhetünk Béccsel, Ausztriával és az elsuhanó tájjal.

Első állomásunk a csodás történelmi látványosság, a Schönbrunni kastély. Az adventi időszakban a kastély előtt egy igazi meseszerű hangulat vár minket. Bécs második legnagyobb karácsonyfája mellett helyet kap a kastély előtt a varázslatos schönbrunni adventi vásár is. A kastély és a vásár adventi hangulata mindenkit rabul ejt, de lehetőségünk lesz a hatalmas kastély parkjának felfedezésére is. A program során végiglátogatjuk a kastély díszes termeit, ahol megelevenedik a történelem.

Ezt követően Bécs egyik legkedveltebb és leglátogatottabb nevezetességénél, a Heindl csokoládégyárnál folytatjuk programunkat. A Heindl csokigyár látogatása minden korosztály számára páratlan élményeket kínál, ezért egy bécsi út során vétek lenne elszalasztania ezt a lehetőséget!

A csokigyárban megkóstolhatjuk a finomságokat, sőt még meg is vásárolhatjuk. A Heindl Csokigyár Bécs belvárosától néhány kilométernyi távolságra helyezkedik el. A program során lehetőségünk nyílik a legfinomabb, különleges bonbonok megkóstolására is. Ezek a csokifinomságok az épületben hatalmas, kilós zsákokban vannak kihelyezve, melyekből egyet-egyet megkóstolhatunk. Finomabbnál-finomabb bonbonok közül válogathatunk. A csokigyár legkedveltebb édességei között találunk: csokiba mártogatott szilvát, banánt, barackot és narancsot is, sőt vannak olyan mártogatott gyümölcsök is, amelyeket barack, vagy körtepálinkában érleltek.

Ezt követően szabadprogram, illetve igény szerint informatív gyalogos városnézés idegenvezetőnkkel.

Lehetőségünk nyílik felkeresni a számtalan karácsonyi vásár egyikét. Nézzük meg a hatalmas adventi vásárt a Városháza előtt, keressünk valami retró ajándékot a szülőknek az Am Hofon, gyűjtsünk bögrét a Freyung téren, igyunk egyet zárásként Mária Terézia szobránál! Az esti órákban elfoglaljuk szállodai szobáinkat.


Szállás Bécs mellett: Hotel Himberg*** vagy hasonló szálloda

2. nap - Ünnepi hangulatban, Bécsben

A reggelit követően elhagyjuk a szálláshelyet. Egy izgalmas időutazásra invitáljuk utasainkat, Bécs szívében, egy régi kolostorépületben újfajta interaktív program, a “Time Travel” vár ránk. A Time Travel Bécs egyik különlegessége, ahol egy szerzetes üdvözli a vendégeket és kíséri végig egy szórakoztató és tanulságos időutazáson. A vendégek egy virtuális repülés keretében eljutnak abba a korba, amikor Bécs még a Római Birodalom része volt. Innen indulva végigutazhatunk Bécs századain, Átélhetjük a törökök támadását, megismerkedhetünk Mozarttal, valamint Sisivel és Ferenc Józseffel, keringőt táncolva részt vehetünk egy császári bálon, átélhetnek egy II. világháborús légitámadást egy igazi légvédelmi bunkerben, vagy lovasfogattal végighajthatunk a mai Bécs utcáin.

A program szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az egy órás időutazás 5 dimenziós vetítéssel, különleges hangeffektusokkal és számítógépes animációkkal tarkítva teszi egyedülálló módon érzékelhetővé és átélhetővé Bécs izgalmas történelmét.

Szabadidő, ebédelési lehetőség. Fakultatív lehetőségként ajánlunk egy látogatást a Praterben, ahol a gyönyörű karácsonyi vásár mellett, javasoljuk a Madame Tussauds Panoptikum megtekintését is. Itt nyílt meg 2011-ben a híres viaszkiálltás Magyarországhoz legközelebbi helyszíne, amely nagyszerű program lehet kicsiknek és nagyoknak. Tiszta idő esetén, felülhetünk az ikonikus bécsi Óriáskerékre. A késő délutáni órákban elindulunk hazafelé. Visszaérkezés a kiindulási helyre az esti órákban.
A programváltoztatás jogát fenttartjuk!


Választható felszállásihelyek és időpontok

Budapest - BOK csarnok (volt SYMA rendezvénycsarnok) 7:00

Buda - Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds 7:30*

Tatabánya - LUKOIL benzinkút (Győri út) 8:00

Győr - TESCO parkoló (Királyszék út 33.) 8:40

Mosonmagyarovár - M1 autópálya Mol benzinkút (Mosoni pihenő) 9:25*


Az ár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • 1 éj szállás
 • Reggelis ellátás
 • Informatív városnézés
 • Csoportkísérő idegenvezető


Az ár nem tartalmazza:
 • Kötelező városi belépő + transzfer: 10 EUR
 • Time Travel: 18 €/felnőtt, 15 EUR/gyermek, 17 EUR/diák és nyugdijas
 • Csokigyár: 12 EUR
 • Schönbrunni kastély magyar audioguide-dal: Felnőtt: 29 €, Diák (19-25 év között): 24 €, Gyerek (6-18 év között): 21 €
 • Madame Tussauds Panoptikum: 24 EUR
 • Utasbiztosítást


FONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Előleg:
Az előleg az utazást megelőző 40-ik napig a teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 40 napon belüli indulási időpont foglalása esetén már csak a teljes részvételi díj megfizetése mellett van lehetősége utazást foglalni


Hátralék:
A hátralék az utazás teljes részvételi díjának 60%-a, mely legkésőbb az utazást megelőző 30-40-nappal fizetendő.
Fakultatív programok

INGYENES - Schönbrunni kastély kert és adventi vásár

Ausztria, Bécs

Tarts velünk Bécs egyik legismertebb turisztikai látványosságához a Schönbrunni kastély, ahol advent idején a kastély előtt egy igazi meseszerű hangulat vár minket. Bécs második legnagyobb karácsonyfája mellet helyet kap a kastély előtt egy varázslatos adventi vásár is. A kastély és a vásár hangulata mindenkit rabul ejt, de lehetőségünk lesz a hatalmas kastély parkjának felfedezésére is.

0 EUR/fő   

Madame Tussauds Múzeum

Ausztria, Bécs

A Bécsi Prater területén a világhírű Madame Tussaud Panoptikum várja a látogatókat. 65+ viaszfigurával találkozhanak a látogatók. Ferenc József és Sissy, Wolfgang Amadeus Mozart, Mária Terézia vagy Gustav Klimt – hogy csak néhány nevet említsünk az osztrák nagy történelmi személyiségek közül. Nemzetközi téren is találkozunk ismerősökkel: pl. Johnny Depp, Nicole Kidman, Robert Pattinson, Angelina Jolie vagy Michael Jackson képviselik a sztárokat; a világpolitika színpadáról pedig Mahatma Gandi és Nelson Mandela jelennek meg. Az interaktív kulisszák mögött versenyre kelhetünk egy intelligencia-teszt keretében Albert Einsteinnel vagy vezényelhetjük Johann Strauss Kék Duna keringőjét.

24 EUR/fő   

INGYENES - Bécs informatív városnézés

Ausztria, Bécs

Ingyenes városnézésünk keretén belül betekintünk Bécs varázslatos helyeire úgy mint: Burggarten , Neue Hofburg ,Albertina, Sacher cukrászda, Opera, Kapucinus templom, Kärtner Strasse, Stephansdom, Graben, Peterkirche, Miklós tér, Miklós-szárny (Hofburg), Burg belső udvara, Hősök tere, Városháza Bécsi Városháza (Rathausplatz)

0 EUR/fő   

Schönbrunn - Grand tour

Ausztria, Bécs

40 kastélyterem meglátogatására szól audioguide-dal

A Schönbrunni kastély Európa egyik legszebb barokk építménye, amely a kastélyparkkal együtt 1996 óta a UNESCO világörökség részét képezi. A kastély a császári család egykori nyári rezidenciája volt, ahol késő őszig tartózkodtak. 40 pompázatos termen sétálhatunk végig az őrszobától kezdve egészen Sisi hálószalonjáig. A látogatás csoportosan, magyar nyelvű audioguide-dal történik és körülbelül 1 órás. A kastély megtekintése után lehetőség nyílik a park felfedezésére, illetve forraltborozásra, kolbászozásra a karácsonyi vásárban. Akár az egész napot a Schönbrunnál tölthetjük, hiszen a hatalmas parkban található egy sövénylabirintus, illetve a bécsi állatkert, ahol akár pandákat is láthatunk, de van Pálmaház és egy hintómúzuem is. Természetesen dönthetünk úgy is, hogy a délutánt a belvárosban töltjük, ahol érdemes felkeresni a számos karácsonyi vásár valamelyikét: a Városháza előtt finom ételeket kóstolhatunk, a szülőknek ajándékot kereshetünk az Am Hof téren, bögrét gyűjthetünk a Karlsplatzon majd búcsúzóul ihatunk még egy puncsot Mária Terézia szobránál!

20 EUR/felnőtt   13 EUR/gyermek   

Advent Bécs Extra 2 napos

 • Advent Bécs Extra - 2 napos program
 • Advent Bécs Extra- 2 napos program
 • Advent Bécs Extra- 2 napos program
 • Advent Bécs Extra- 2 napos program
 • Advent Bécs Extra- 2 napos program
 • Advent Bécs Extra- 2 napos program
 • Advent Bécs Extra- 2 napos program
 • Advent Bécs Extra- 2 napos program
 • Advent Bécs Extra- 2 napos program
 • Advent Bécs Extra- 2 napos program
 • Advent Bécs Extra- 2 napos program
 • Advent Bécs Extra- 2 napos program
 • Advent Bécs Extra- 2 napos program
 • Advent Bécs Extra- 2 napos program
 • Advent Bécs Extra- 2 napos program
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás