Bécs - Vidámparki Kalandok a Práterben | TravelOrigo
Utazásid: 7
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Bécs - Vidámparki Kalandok a Práterben

1 napos kikapcsolódás Bécs híres vidámparkjában

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Bécs - Vidámparki Kalandok a Práterben

1 napos kikapcsolódás Bécs híres vidámparkjában

Utazás: autóbusszal
Ki ne ismerné a híres bécsi Óriáskereket, és azt a helyet, amit szimbolizál?! Aki még nem látta, sok más játék mellett kipróbálhatja a Práterben, ez a terület ad otthont ugyanis a világ legrégebbi vidámparkjának. A Duna és a Duna-csatorna közti sziget hatalmas, déli felét elfoglaló zöldterület az osztrák főváros legkedveltebb pihenő-, kirándulóhelye. A lélegzetelállító, mintegy hatmillió négyzetméter nagyságú park több mint 200 különféle más látnivalót rejt magában, a gyerekeket egy külön vidámpark várja, emellett ez a helyiek egyik kedvenc szabadidős parkja is. Látogasson el a TravelOrigoval erre a mesés helyre és legyen egy napra újra gyermek!

Ajánlatot kérek!

Programhossz: 1 nap

1. nap - Bécs - Prater

A kora reggeli órákban kezdjük meg utunkat a foglaláskor egyeztetett felszállási helyszínről.

Rövid pihenőkkel érkezünk meg az osztrák fővárosba, melyet az idegenvezetőnk a buszról mutat meg. Érintjük a Ringet, Karls Platz-ot, az Operaházat, a Parlamentet, az Urániát továbbá a Prátert és még néhány nevezetes és látványos pontot.

Mindezek közül a Prater lesz végcélunk, mely rendkívül népszerű látványosság a helyiek és a turisták körében is: a szezon március idusán kezdődik és évente átlagosan 4,2 millió látogatója van. A híres vidámparkot 1766-ban II. József nyitotta meg, a benne magasodó óriáskerék pedig 1897 óta üzemel. Az ezt körülvevő, nagy kiterjedésű rétek és erdők, valamint vízfelületek ideális környezetet biztosítanak a pihentető sétákhoz, vidám kirándulásokhoz, hosszú futó-, kerékpáros és görkorcsolyás túrákhoz és még sok más tevékenységhez is, melyhez a nyüzsgő városból kiszakadna egy kicsit a megpihenni vágyó ember.

Ha megéheznénk, ne hagyjuk ki a Schweizerhaus névre keresztelt hangulatos kertvendéglőt. A ház specialitása, vagyis a frissen sült csülök mellé érdemes egy nagy korsó hideg sört is rendelni, esetleg még egy pár frankfurti főtt vagy sült kolbászt. A gesztenyefasor végén az egykori császári vadászpavilon áll, amely ma elegáns étteremként a tehetősebb vendégeket várja.

Fakultatív programlehetőségként megtekinthetjük a Madame Tussauds Múzeum viasz szobrait. Madame Tussauds viaszfigurái több mint 150 éve nyűgözik le a nézőket, ami nem is csoda, hiszen egy figura elkészítése körülbelül fél évet vesz igénybe. Több mint 500 pontos testmérés és mintegy 200 fotó szükséges ahhoz, hogy részlethű módon bemutathassák egy személy legapróbb jellegzetességeit is, így összesen 800 munkaórán át készítik a kereken a 200.000 eurót érő viaszfigurákat. A nemzetközi hírességek közül is számos jelen van: Johnny Depp, Nicole Kidman, Robert Pattinson, Angelina Jolie vagy Michael Jackson "képviselik" a showbizniszt, Mahatma Gandhi vagy Nelson Mandela pedig a világpolitikát. Ferenc József császár és az ő Sissije, Wolfgang Amadeus Mozart, Falco, Mária Terézia vagy Gustav Klimt pedig csak néhány az osztrák hírességek és történelmi személyiségek közül, akikkel a 2000 négyzetméteres kiállítási területen találkozhatunk.

A kora esti órákban indulunk útnak Budapest felé, várható érkezés 22.00-ra tehető.


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!


Választható felszállásihelyek és időpontok
 • Budapest - BOK csarnok (volt SYMA rendezvénycsarnok) 7:00
 • Buda - Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds 7:30
 • Tatabánya - ORLEN benzinkút (Győri út) 08:00
 • Győr - TESCO parkoló (Királyszék út 33.) 08:40
 • Mosonmagyarovár - M1 autópálya Mol benzinkút (Mosoni pihenő) 09:25

Az ár tartalmazza:
 • Utazást felsőkategóriás autóbusszal
 • Csoportkísérő idegenvezetőtAz ár nem tartalmazza:
 • Madame Tussauds Panoptikum: kb. 25 EUR
 • Játékok a Praterben: 5-12 EUR között
FONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Előleg:
Az előleg az utazást megelőző 40-ik napig a teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 40 napon belüli indulási időpont foglalása esetén, illetve 20000 Ft-to meg nem haladó részvételi díj esetén már csak a teljes részvételi díj megfizetése mellett van lehetősége utazást foglalni.


Hátralék:
A hátralék az utazás teljes részvételi díjának 60%-a, mely legkésőbb az utazást megelőző 30-40-nappal fizetendő.
Fakultatív programok

Bécs - Óriáskerék

Ausztria, Bécs

Az bécsi Práterben álló óriáskerék a város egyik jelképe. Itt majdnem 65 méteres magasságból lélegzetelállító kilátás nyílik a Duna-parti metropoliszra.  A bécsi óriáskereket 1897-ben állították fel Ferenc József császár trónra lépésének 50-ik jubileumának tiszteletére. Azóta a városkép szerves része. A Wurstelprater legelején helyezkedik el, és gondoláiból csodálatos kilátás nyílik a városra és a Práterre. A kerék átmérője szűk 61 méter, a teljes fémszerkezet összsúlya 430 tonna. A kerék 2,7 km/h sebességgel forog. Az óriáskerék már több alkalommal is „főszereplője” volt különböző hollywoodi filmeknek, például A harmadik ember címűnek, amelyben Orson Welles is szerepelt, vagy a Halálos rémületben című James Bond-kalandfilmnek Timothy Daltonnal. Ezért került fel az Európai Filmakadémia kezdeményezésére 2016 júniusában az európai filmkultúra kincseinek listájára. Az óriáskerék bejárati részén nyolc kocsiban mutatják be Bécs 2.000 éves történetét.  

12 EUR/felnőtt   5 EUR/gyermek   

Madame Tussauds Múzeum

Ausztria, Bécs

A Bécsi Prater területén a világhírű Madame Tussaud Panoptikum várja a látogatókat. 65+ viaszfigurával találkozhanak a látogatók. Ferenc József és Sissy, Wolfgang Amadeus Mozart, Mária Terézia vagy Gustav Klimt – hogy csak néhány nevet említsünk az osztrák nagy történelmi személyiségek közül. Nemzetközi téren is találkozunk ismerősökkel: pl. Johnny Depp, Nicole Kidman, Robert Pattinson, Angelina Jolie vagy Michael Jackson képviselik a sztárokat; a világpolitika színpadáról pedig Mahatma Gandi és Nelson Mandela jelennek meg. Az interaktív kulisszák mögött versenyre kelhetünk egy intelligencia-teszt keretében Albert Einsteinnel vagy vezényelhetjük Johann Strauss Kék Duna keringőjét.

24 EUR/fő   

Bécs - Vidámparki Kalandok a Práterben

 • Bécs - Vidámparki Kalandok a Práterben - kép 1
 • Bécs - Vidámparki Kalandok a Práterben - kép 2
 • Bécs - Vidámparki Kalandok a Práterben - kép 3
 • Bécs - Vidámparki Kalandok a Práterben - kép 4
 • Bécs - Vidámparki Kalandok a Práterben - kép 5
 • Bécs - Vidámparki Kalandok a Práterben - kép 6
 • Bécs - Vidámparki Kalandok a Práterben - kép 7
 • Bécs - Vidámparki Kalandok a Práterben - kép 8
 • Bécs - Vidámparki Kalandok a Práterben - kép 9
 • Bécs - Vidámparki Kalandok a Práterben - kép 10
 • Bécs - Vidámparki Kalandok a Práterben - kép 11
 • Bécs - Vidámparki Kalandok a Práterben - kép 12
 • Bécs - Vidámparki Kalandok a Práterben - kép 13
 • Bécs - Vidámparki Kalandok a Práterben - kép 14
 • Bécs - Vidámparki Kalandok a Práterben - kép 15
 • Bécs - Vidámparki Kalandok a Práterben - kép 16
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás