Advent Salzburgban és Salzkammergutban | TravelOrigo
Utazásid: 175
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Advent Salzburgban és Salzkammergutban

3 napos adventi utazás

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Advent Salzburgban és Salzkammergutban

3 napos adventi utazás

Utazás: autóbusszal

Áldott ideje ez az évnek: az utolsó hetek, melyek az advent áhítatos hangulatával kezdődnek és az életkedvtől duzzadó szilveszteri vigasságokkal végződnek! Az évnek ezt az időszakát évről évre számtalan népszokás, adventi vásár és más télies vigasság tarkítja Salzburg és Salzkammergut minden vidékén.Ajánlatot kérek!

Programhossz: 3 nap / 2 éj

1. nap - HALLSTATT , BAD ISCHL, ST. WOLFGANG 

Indulás a megadott felszállási helyken a kora reggeli órákban. Utazás a Hallstatt -ba,  Ausztria egyik legszebb településére, mely azonos nevű tó partján terül el. A város érdekessége, hogy egyetlen főutcából áll. A tó és a sziklafal közti szűk hely miatt a város a szikla lábához, szorosan egymásra épült házak sorából áll. Rövid városnéző sétát teszünk a mesebeli városkában, megtekintjük a főterét, a Mária mennybemenetele templomot és a Csontházat. A hallstatti Csontház belépőjegy 1.5 EUR/fő. Rövid szabadprogram után folytatjuk utunkat 
Salzkammergut fővárosának tartott Bad Ischl-be, ahol Ferenc József császár 60 éven keresztül a nyarait töltötte. Megkóstolhatjuk a híres islert a Zauner cukrászdában. 
Ezútán rövid megállót teszünk a Wolfgang-tónál, Sankt Wolfgang városában. 

Szállás középkategóriás panzióban Salzburg mellett

2. nap - SALZBURG

Délelötti programunk városnéző séta Salzburgban: Mirabell kastély, Mozarteum, a barokk óváros a dómmal, Mirabell tér, Mozart szülőháza (melyet fakultatív program keretében belülről is meg lehet tekinteni). A városnéző séta után szabadprogram keretében az adventi vásár megtekintésére nyílik lehetőség.

A salzburgi karácsonyi vásár a legnevezetesebbek közé tartozik, a bécsivel, párizsival, amszterdamival és nürnbergivel együtt vonult be a történelembe.

Fakultatív programlehetőségek:

- Hohensalzburg erődítmény: Hohensalzburg erődítménye  a barokk belváros háztetői fölé magasodó Mönchsberg hegyen áll . Az erődítmény Közép-Európa legnagyobb, teljesen épen fennmaradt vára. Salzburg szimbóluma, mely évente turisták millióit vonza Mozart szülővárosába. 1892 óta nemcsak gyalog, hanem a Festungsgasse-ról induló kötélvasúttal is kényelmesen megközelíthető. A vár legérdekesebb látnivalója a középkori hercegi szobák mellett a vármúzeum, ahol az egykori hercegérseki udvari életben használatos tárgyak láthatók.A program során csoportkísérőnkkel felmegyünk az erődítményhez, majd magyar nyelvű audioguide segítségével végigjárjuk a várat. Az ár tartalmazza a jegyet a kötélvasútra (retúr), a belépőjegyet a várba , a magyar nyelvű audioguideokat és a csoportkísérő idegenvezetőt (a várban nem tarthat vezetést!). 

Este szállás elfoglalása.

3. nap - GMUNDEN, STEYR

Reggeli elfogyasztása után útra kelünk a Traun tó irányába. Rövid buszozás után érkezünk meg a csodás Traunsee partján fekvő Gmunden városába. Eme csodás tóparti városka amellett, hogy Ferenc József uralkodása alatt kedvelt üdülőhely volt, az évszázados múltra visszatekintő kerámiamanufaktúráiról vált Európa-szerte híressé, itt készül a híres zöld-fehér gmundeni kerámia. Rövid szabadprogram után továbbutazunk Ausztria egyik legszebb és legrégebbi műemlékvárosába, Steyrbe.  Az Enns és a Steyr folyók találkozásánál fekvő apró városka gótikus és reneszánsz korabeli műemlékekkel tűzdelt kanyargós szűk utcái, meghitt árkádokkal ékesített terecskéi egész évben szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak, de advent idején az igazi a varázsuk. Városnéző sétánk során útba ejtjük a Lamberg kastélyt, a Plébánia templomot, megcsodáljuk a városháza épületét, a megállók között pedig gyönyörködünk az eltérő korok építészeti remekműveiben.

A városnézés után ellátogatunk Christkindlweltbe, karácsonyi csodaországba. Egy ,,Éneklő Betlehem", adventi fúvósok, álarcos felvonulás, karácsonyi kovácsolás és sok más egyéb dolog teszi a karácsonyi hangulatot kerek egésszé. Késő délután hazaindulás, érkezés a késő esti órákban.


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!
Egyéb tudnivaló

Szállás: Pension Sonnenhof / Eugendorf vagy hasonló szálláshely


Az ár tartalmazza:
 • utazás autóbusszal
 • Csoportkísérő idegenvezető
 • 2 éj szállást Sazburg környéki panzióban
 • Reggeli
 • VOX készülék,
 • utas és útlemondási biztosítás


Az ár nem tartalmazza:
 • Egyágyas felár: 32.800 FT* egy utas esetén
 • Fakultatív vacsora 2 alkalommal: 18.000 Ft/fő
 • Ülőhelyválasztási felár: 3.000 Ft/fő

 • Idegenforgalmi adó: 4 EUR* 
 • Hohensalzburg erődítmény belépő felnőtt:18 EUR/fő, gyerek 11,50 EUR/FőA belépők és fakultatív programok a buszon fizetendők. 

* kötelezően fizetendő

FONTOS:

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az ár bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!FONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Advent Salzburgban és Salzkammergutban

 • Advent Salzburgban és Salzkammergutban - kép 1
 • Advent Salzburgban és Salzkammergutban - kép 2
 • Advent Salzburgban és Salzkammergutban - kép 3
 • Advent Salzburgban és Salzkammergutban - kép 4
 • Advent Salzburgban és Salzkammergutban - kép 5
 • Advent Salzburgban és Salzkammergutban - kép 6
 • Advent Salzburgban és Salzkammergutban - kép 7
 • Advent Salzburgban és Salzkammergutban - kép 8
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás