Adventi forgatag Mariazellben | TravelOrigo
Utazásid: 48
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Adventi forgatag Mariazellben

Fantasztikus fények, csodálatos hangulat, igazi kis ékszerdoboz ami Rád vár!

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Adventi forgatag Mariazellben

Fantasztikus fények, csodálatos hangulat, igazi kis ékszerdoboz ami Rád vár!

Utazás: autóbusszal
Mariazell csodálatos adventi kivilágítással várja az ide látogatókat! Légy részese Te is a fantasztikus hangulatú adventi Mariazell vendégszeretetének és csodáljad meg a világ legnagyobb adventi koszorúját, az 5 méter magas, 1000 kg eredeti mézeskalácsból épült házikót, az ökröket és szamarakat felvonultató élő jászolt valamint a mariazelli adventi kalendáriumot!

Ajánlatot kérek!

Programhossz: 1 nap

1. nap - PROGRAM

HAJNALBAN: INDULÁS

A hajnali órákban találkozunk a TravelOrigo buszainál a korábban megadott helyszínen és időpontban. Megkezdjük utunkat Mariazell felé, amit rövid pihenőkkel szakítunk csak meg.

DÉLELŐTT: LINDT CSOKIGYÁR, VÁROSNÉZÉS MARIAZELLBEN

Mielőtt Mariazellbe érnénk, a tőle másfél órányira található Gloggnitzban látogatást teszünk a Lindt csokigyár mintaboltjában. Érdemes feltankolni az ünnepi édességkészletet, hiszen a kiváló minőségű csokoládét itt a bolti árnál kedvezőbben vásárolhatjuk meg.

Utunkat tovább folytatva, az Alpok hegyvonulatai közt jutunk el Európa egyik legfontosabb zarándokhelyére, Mariazellbe, melyet minden évben több mint egymillió ember keres fel. A tisztelet tárgya a Szent Szűz csodatévő szobra, amelyet egy bencés rendi szerzetes hozott ide 1157-ben, majd egy cellát vésett számára a sziklába: „Maria in der Zelle“ – Mária a cellában. A szobor ma egy kápolnában van, amelyet gazdagon díszítettek ezüstből és más drága anyagokból készült tárgyakkal.

A városnézés alkalmával felkeressük a kálváriát és a kegytemplomot, a templom múzeumában pedig megtekintjük a többek között Nagy Lajos király és Mária Terézia adományait is tartalmazó gyűjteményt. Innen utunk egy magánházhoz vezet, ahol a több mint 300 figurát számláló mechanikus Betlehemet nézzük meg.

KORA DÉLUTÁN: ARZBERGER LIKŐRÜZEM, ADVENTI VÁSÁR

Az informatív ingyenes városnézés után ellátogatunk az Arzberger likőrüzem mintaboltjába, ahol 33 fajta gyógynövényből állítják elő a gyógyító nedűt. Kóstolhatunk és vásárolhatunk karácsonyra a legkülönfélébb gyógy- és egyéb likőrökből. Ezt követően szinte kötelező végigjárni a város minden további szegletét, hiszen apró meglepetések várnak ránk mindenütt. Ha kedvünk tartja, a Bazilikában hallgassunk meg egy ünnepi misét, vagy vegyünk részt egy orgonakoncerten. A különleges gyűjteményt tartalmazó múzeum egyik tornyában több száz faragott szoborból összeállított Betlehemet láthatunk. A város utcáin jól érezhető a méltán híres Pirker mézeskalács illata.

Több különleges látványosságot is megtekinthetünk Mariazellben: a világ legnagyobb adventi koszorúját, az 5 méter magas, egy tonna eredeti mézeskalácsból épült házat, a szamarakat és ökröket felvonultató élő jászolt, a mariazelli adventi kalendáriumot és az angyalok postahivatalát. Az adventi hétvégéken mindezek mellett változatos programkínálat vár minket: meseszínház, adventi és templomi énekek, regionális kórusok és zenekarok, romantikus adventi séták, fáklyás túrák és még rengeteg minden közül választhatunk. A környék kézművesei a karácsonyi fénybe öltöztetett Fő téren apró faházaikban árulják hagyományőrző portékájukat, illetve itt kaphatunk a testet-lelket felmelegítő forró puncsból, forralt borból és a finom fánkokból is. Ne hagyjuk ki a Mesterek utcáját sem, ahol fazekaskodhatunk, gyertyát önthetünk és más mesterek is beavatnak a kézművesség titkaiba.

KÉSŐ DÉLUTÁN: HAZAINDULÁS

A tartalmas nap után a késő délutáni órákban találkozunk a megbeszélt helyen és indulunk is vissza Magyarországra. Várhatóan a késő esti órákban érkezik vissza a busz a kiindulási helyre.A programváltoztatás jogát fenttartjuk!


Választható felszállásihelyek és időpontok
 • Budapest / 05:30
 • Buda - Budaörsi út / 06:00
 • Tatabánya / 06:30
 • Győr / 07:10

Az ár tartalmazza:
 • utazás felsőkategóriás busszal
 • csoportkísérő idegenvezető
 • informatív városnézés, igény szerint Bazilika látogatással (kincstár kivételével)


Az ár nem tartalmazza:

 • utasbiztosítást FONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Előleg:
Az előleg az utazást megelőző 40-ik napig a teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 40 napon belüli indulási időpont foglalása esetén már csak a teljes részvételi díj megfizetése mellett van lehetősége utazást foglalni.


Hátralék:
A hátralék az utazás teljes részvételi díjának 60%-a, mely legkésőbb az utazást megelőző 30-40-nappal fizetendő.

Adventi forgatag Mariazellben

 • Adventi forgatag Mariazellben - kép 1
 • Adventi forgatag Mariazellben - kép 2
 • Adventi forgatag Mariazellben - kép 3
 • Adventi forgatag Mariazellben - kép 4
 • Adventi forgatag Mariazellben - kép 5
 • Adventi forgatag Mariazellben - kép 6
 • Adventi forgatag Mariazellben - kép 7
 • Adventi forgatag Mariazellben - kép 8
 • Adventi forgatag Mariazellben - kép 9
 • Adventi forgatag Mariazellben - kép 10
 • Adventi forgatag Mariazellben - kép 11
 • Adventi forgatag Mariazellben - kép 12
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás