Ausztria - Medve-szurdok | TravelOrigo
Utazásid: 3
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Ausztria - Medve-szurdok

1 napos autóbuszos utazás Ausztria egyik legszebb szurdokvölgyébe

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Ausztria - Medve-szurdok

1 napos autóbuszos utazás Ausztria egyik legszebb szurdokvölgyébe

Utazás: autóbusszal
Ausztria méltán híres vizes szurdoka a gyönyörű természeti kincsekkel megáldott Medve-szurdok, a Hochlantsch-vidék egyik leghosszabb, és 24 vízesése révén legszebb vizes szurdoka, mely a Pernegg Nemzeti Park területén található. Ha mackókat nem is láthatunk ezen a csodás helyen, kárpótol minket a környék páratlan szépsége.

Ajánlatot kérek!

Programhossz: 1 nap

1. nap - Budapest - Ausztria - Medve-szurdok - Budapest

FONTOS INFORMÁCIÓK AZ UTAZÁS ELŐTT
Mivel a túraútvonalak néhol meredek ösvények mentén vagy létrákon, hidakon keresztül vezetnek a túrabakancs viselése elengedhetetlen. Átlagos középhegységi időjárással kell számolnunk, ami azt jelenti, hogy nyáron is bármikor előfordulhat eső vagy hirtelen zápor - ezért különösen fontos a vízálló ruházat. Napközben 15-25 fok közötti hőmérséklet várható, ami természetesen a tengerszint feletti magasság, a völgy zártsága és az éppen aktuális időjárási frontok függvényében változhat.

A szurdokban található vízmennyiség az aktuális, illetve a korábbi napok időjárása szerint változik. Minden utasunknál legyen egy kisebb méretű hátizsák mindazon felszereléssel, amire a túra alatt szüksége lehet: víz újratölthető kulacsban, elemózsia, amit a napi túrára magunkkal viszünk, elemlámpa, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg és fejfedő, ezen kívül pedig vízálló túrabakancs, kamásli és túraöltözet viselését javasoljuk, valamint legyen nálunk jó minőségű esőruha és meleg váltásruha is. A gyengébb térdízületek kíméléséhez jó szolgálatot fog tenni egy sport térdvédő vagy fásli, valamint a túrabot is hasznos társunk lehet!

KORA REGGEL
Kora reggel indulunk Ausztriába a foglaláskor megadott helyszínről és időpontban, majd rövid pihenőkkel tarkítva, folyamatosan utazunk Mixnitzig.

DÉLELŐTT
Gyönyörű alpesi túránk alatt végigjárjuk a Mixnitzbach patak által kivájt szurdokot, melynek érdekességei közvetlen közelről élvezhetőek, a kiépített utat létrák, hidak teszik biztonságossá és látványossá. Nem szükséges különösebb hegymászó tudás a szurdok meghódításához, de alapfeltétel némi túrázási tapasztalat, a sportos fizikum, stabil mozgáskoordináció és a szédülésmentesség.

A Medve-szurdok a falu mellett található - a parkolótól nagyjából egy órás túra után, magunk mögött hagyva egy meredek emelkedőt, érjük el a szurdok bejáratát, ahol elkezdődnek a valódi izgalmak. Innen 200-300 méter magas sziklafalak között haladunk, főként létrák, lépcsők, hidak segítségével, melyből összesen 169 darab található, a szintkülönbséget pedig 2900 lépcsőfok hidalja át. Kényelmes tempóban és fényképszünetekkel nagyjából 2 óra alatt tesszük meg a 2 kilométeres távot, utunkat mindenhol lélegzetelállító látvány kíséri. A hegy egyik oldalán csak felfelé megyünk, mivel a közlekedés egyirányú - majd 1209 méter magasan, a sziklák közül kiérve a tisztáson turistaház vár minket, ahol megpihenhetünk a fárasztó kapaszkodó után. A visszaút a hegy másik oldalán történik, egy fenyvesek között kanyargó ösvényen, ami a Teichalm-tóhoz vezet. Itt érdemes egy rövid levezető sétát tenni a tóparti ösvényen.

Számos különleges növény és állat menedéke a szurdok, melyeket mindenképpen érdemes megfigyelni a kirándulás alatt. Sőt, további érdekességeket is találhatunk itt, ugyanis számos barlangban, köztük a „Sárkány-barlangban” is találtak leleteket, melyek az ember újkőkori jelenlétét bizonyítják.

KÉSŐ DÉLUTÁN
Késő délután indulunk vissza Magyarországra, várhatóan a késő esti órákban érkezünk meg a felszállási helyekre.

FONTOS:
 Szurdoktúra programunkhoz hegymászótudásra nincs szükség, ám túrázási tapasztalatot, sportos erőnlétet, jó kondíciót és szédülésmentességet feltételez. Mivel a túraútvonalak néhol meredek ösvények mentén vagy létrákon, hidakon keresztül vezetnek, a stabil mozgáskoordináció és a túrabakancs elengedhetetlen. A táv kb. 13 km, 800 méteres szintemelkedéssel.

Átlagos középhegységi időjárásra kell számítanunk. Nyáron is bármikor előfordulhat eső vagy hirtelen zápor, ezért különösen fontos a vízálló ruházat. Napközben 15-25 fok közötti hőmérséklet várható, ami természetesen a tengerszint feletti magasság, a völgy zártsága és az éppen aktuális időjárási frontok függvényében változhat. A szurdokokban található vízmennyiség az aktuális, illetve a korábbi napok időjárása szerint változik.

Kis hátizsák (mindazon felszereléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk), lehetőleg vízálló túrabakancs, kamásli, túraöltözet, jó esőruha, meleg ruha, elemlámpa, kulacs, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fejfedő ajánlott.

A gyengébb térdízületek kímélése érdekében jó hasznát vehetik egy sport térdvédőnek vagy fáslinak, valamint a túrabotnak!
 • Ausztria - Medve-szurdok 1
 • Ausztria - Medve-szurdok 1
 • Ausztria - Medve-szurdok 1
 • Ausztria - Medve-szurdok 1

A programváltoztatás jogát fenttartjuk!Az ár tartalmazza:
 • Buszos utazás
 • Csoportkísérő idegenvezető
Az ár nem tartalmazza:
 • Medve-szurdok belépő: 5 EUR/fő (gyermek 16 éves korig, 3,5 EUR)
 • Utasbiztosítás


FONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Ausztria - Medve-szurdok

 • Ausztria - Medve-szurdok - kép 1
 • Ausztria - Medve-szurdok - kép 2
 • Ausztria - Medve-szurdok - kép 3
 • Ausztria - Medve-szurdok - kép 4
 • Ausztria - Medve-szurdok - kép 5
 • Ausztria - Medve-szurdok - kép 6
 • Ausztria - Medve-szurdok - kép 7
 • Ausztria - Medve szurdok
 • Ausztria - Medve szurdok
 • Ausztria - Medve szurdok
 • Ausztria - Medve szurdok
 • Ausztria - Medve szurdok
 • Ausztria - Medve szurdok
 • Ausztria - Medve szurdok
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás