Klosterneuburgi apátság és Tulln kertjei | TravelOrigo
Utazásid: 135
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Klosterneuburgi apátság és Tulln kertjei

1 napos utazás

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Klosterneuburgi apátság és Tulln kertjei

1 napos utazás

Utazás: autóbusszal

Bécstől mindössze néhány kilométerre található az osztrák történelem egyik legfontosabb helyszíne az Ágoston-rendi kolostor több mint 900 évvel ezelőtti alapítása óta, mely mind a Babenbergek, mind a Habsburgok idején kiemelkedő jelentőséggel bírt, de Hunyadi Mátyás idején rövid ideig magyar kézen is volt. Járja be velünk az apátság gótikus részeit, ismerje meg a történetet, miként köszönheti az apátság alapítását egy menyasszonyi fátyolnak, majd tegyen egy felejthetetlen sétát Tulln kertjeiben, ahol a több mint 50 bemutatókert mellett játszótér, éttermek és kilátó várja a látogatókat, de akár egy kellemes piknikre is lehetőséget ad a terület.Ajánlatot kérek!

Programhossz: 1 nap

1. nap -

KORA REGGEL: TALÁLKOZÓ
Idegenvezetőink a TravelOrigo autóbuszainál várják az utasokat a választott felszállási helyen és időpontban. Felszállás után megkezdjük utunkat Alsó-Ausztria irányába. Út közben ismerkedünk a tájjal, Ausztriával és a programhelyszínekkel.

DÉLELŐTT: KLOSTERNEUBURGI APÁTSÁG
Első helyszínünk Klosterneuburg apátsága lesz, ahol kb. 60 perces vezetett sétán veszünk részt. Az apátság Ausztria egyik legjelentősebb kulturális, egyházi és szellemi központja. Az Ágoston-rend kolostorának alapítása III. Lipót őrgróf alapította, akit később szentté is avattak. A kolostor eredeti gótikus részei mellett elsősorban a barokk építészet jegyeit viseli. A látogatás során megtekintjük a Szent Lipót kápolnában elhelyezett híres Verdun oltárat, VI. Károly császári oratóriumát és a 17. századi ünnepi orgonát is.

DÉLUTÁN: TULLN KERTJEI
Az informatív kolostorlátogatás után folytatjuk utazásunkat a Duna mentén Tulln an der Donau városáig. A 16 ezres lakosságú városkát a virágok és rózsák városának is nevezik és már a Római korban lakott terület volt, majd a Babenbergek egyik fontos városa volt már a 11. században, de itt született a híres osztrák művész, Egon Schiele is. Teszünk egy sétát a városközpontban, majd autóbuszunkkal Tullni Kertekhez utazunk, ahol több mint 50 hektár területen különböző mintakerteket látogathatunk meg a parkban, ahol otthoni hobbikerttel rendelkezők is remek inspirációkat kaphatnak. A látványos kertek mellett egy 30 méter magas lomborona sétány, több játszótér és étterem is a látogatók rendelkezésére áll, így a legkisebbek és az idősebbek is kellemesen tölthetik el az időt.

KÉSŐ DÉLUTÁN: TALÁLKOZÓ
Programunk végén autóbuszra szállunk, majd megkezdjük utazásunkat Magyarország felé. A késő esti órákban érkezünk meg a felszállás helyszínére.

A programváltoztatás jogát fenttartjuk!

Az ár tartalmazza:
  • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
  • Csoportkísérő idegenvezetőAz ár nem tartalmazza:
 • Klosterneuburg – apátsági túra vezetéssel: 12 EUR/fő
 • Tulln kert belépő: 14 EUR/fő 
 • Utasbiztosítást

FONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Klosterneuburgi apátság és Tulln kertjei

 • Klosterneuburgi apátság és Tulln kertjei - kép 1
 • Klosterneuburgi apátság és Tulln kertjei - kép 2
 • Klosterneuburgi apátság és Tulln kertjei - kép 3
 • Klosterneuburgi apátság és Tulln kertjei - kép 4
 • Klosterneuburgi apátság és Tulln kertjei - kép 5
 • Klosterneuburgi apátság és Tulln kertjei - kép 6
 • Klosterneuburgi apátság és Tulln kertjei - kép 7
 • Klosterneuburgi apátság és Tulln kertjei - kép 8
 • Klosterneuburgi apátság és Tulln kertjei - kép 9
 • Klosterneuburgi apátság és Tulln kertjei - kép 10
 • Klosterneuburgi apátság és Tulln kertjei - kép 11
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás