Mariazell és vonatozás mesés tájakon | TravelOrigo
Utazásid: 212
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Mariazell és vonatozás mesés tájakon

1 napos kirándulás Ausztriába

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Mariazell és vonatozás mesés tájakon

1 napos kirándulás Ausztriába

Utazás: autóbusszal

A csaknem 900 méter magasan fekszk Ausztria legfontosabb zarándokhelye, Mariazell. Az impozáns, jellegzetes háromtornyú búcsújárótemplom, a gótikus és a barokk stílus érdekes ötvözete. Innen indul  ar több mint 100 éves Mariazelli-vasút keskeny nyomtávon St. Pölten-be.  A vasút az osztrák építészet egyik remekműve látványos szakaszokkal a hegyekben, az utasoknak egyedülálló kilátásban lesz részük az Ötscher-Tormäuer Natúrparkra.Ajánlatot kérek!

Programhossz: 1 nap

1. nap - Budapest - Gloggnitz - Mariazell - Budapest

A hajnali órákban találkozunk a TravelOrigo buszainál a korábban megadott helyszínen és időpontban. Megkezdjük utunkat Ausztria felé, amit rövid pihenőkkel szakítunk csak meg. Érkezés Gloggnitz-ba, útközben csak rövid pihenőkre állunk meg. Meglátogatjuk a Lindt csokoládé mintaboltját. Kóstolás után kedvezményes vásárlásra nyílik lehetőség.

Továbbutazás Laubenbachmühle vasútállomásra, innen a keskeny nyomtávú kisvasúttal jutunk el Mitterbach-ba. A fenti útvonalon festői szép természeti panoráma mellett számos alagút, viadukt és kőhíd gondoskodik a lenyűgöző hegyvidéki látványról. Innen busszal megyünk tovább a felújítási munkálatok miatt a hegyek között megbúvó kisvárosba, Mariazellbe

A fenti útvonalon festői szép természeti panoráma mellett számos alagút, viadukt és kőhíd gondoskodik a lenyűgöző hegyvidéki látványról. A vasútvonal elhalad a bécsiek kedvelt kirándulóhelye, az Erlaufsee mellett. Az Erlaufsee 3-4 km-re található Mariazelltől, az ivóvíz minőségű tóban 20 m mélyre lehet látni, és a gazdag halállomány nemcsak búvárokat, hanem halászokat is csábítja.

Érzezés Mariazellbe, melyet minden évben több mint egymillió ember keres fel. A tisztelet tárgya a Szent Szűz csodatévő szobra, amelyet egy bencés rendi szerzetes hozott ide 1157-ben, és egy cellát vésett számára a sziklába: „Maria in der Zelle“ – Mária a cellában. A szobor ma egy kápolnában van, amelyet gazdagon díszítettek ezüstből és más drága anyagokból készült tárgyakkal.

A városnézés alkalmával felkeressük a kálváriát és a kegytemplomot, a templom múzeumában pedig megtekintjük a többek között Nagy Lajos király és Mária Terézia adományait is tartalmazó gyűjteményt.

Az informatív ingyenes városnézés után ellátogatunk az Arzberger likőrüzem mintaboltjába, ahol 33 fajta gyógynövényből állítják elő a gyógyító nedűt. Kóstolhatunk és vásárolhatunk a legkülönfélébb gyógy- és egyéb likőrökből.

A tartalmas nap után a késő délutáni órákban találkozunk a megbeszélt helyen és indulunk is vissza Magyarországra. Várhatóan a késő esti órákban érkezik vissza a busz a kiindulási helyre.


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!

Az ár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • Csoportkísérő idegenvezető


Az ár nem tartalmazza:
 • Üléshelyválasztási felár
 • Utasbiztostás
 • Vonatjegy: 10 EUR/fő*

A belépők és fakultatív programok a buszon fizetendők. A *-gal megjelölt tételek kötelezően fizetendők.  FONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Mariazell és vonatozás mesés tájakon

 • Mariazell és vonatozás mesés tájakon - kép 1
 • Mariazell és vonatozás mesés tájakon - kép 2
 • Mariazell és vonatozás mesés tájakon - kép 3
 • Mariazell és vonatozás mesés tájakon - kép 4
 • Mariazell és vonatozás mesés tájakon - kép 5
 • Mariazell és vonatozás mesés tájakon - kép 6
 • Mariazell és vonatozás mesés tájakon - kép 7
 • Mariazell és vonatozás mesés tájakon - kép 8
 • Mariazell és vonatozás mesés tájakon - kép 9
 • Mariazell és vonatozás mesés tájakon - kép 10
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás