Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban | TravelOrigo
Utazásid: 117
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban

1 napos utazás Ausztriába

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban

1 napos utazás Ausztriába

Utazás: autóbusszal

Tartson velünk a festői szépségű Osztrák Dunakanyarba egy lélegzetelállító túrára, amely kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas napot ígér. Az utazás során mesés osztrák városok látnivalói várnak minket, melyek között méltán híres Világörökség helyszín is található. A dunai hajózás élménye pedig, mindig felüdítő kalandot jelet a látogatók számára.
Ajánlatot kérek!

Programhossz: 1 nap

1. nap - PROGRAM

A reggeli, budapesti indulást követően rövid pihenőkkel megszakított utazás során érkezünk el az Alsó-Ausztria festői hegyei között megbúvó kis városkába. Melk - a híres Melki Apátság otthona -tüneményes kisváros az osztrák Dunakanyar bejáratánál, amely kellemes kikapcsolódást kínál, utcáin sétálgatva.

A Szent Benedek-rendi, Melki Apátság a Wachau névvel illetett osztrák völgyszoros jelképévé vált és 2000 óta az UNESCO felvette Világörökségeinek listájára, annak kiemelkedő fekvése, építészeti és kulturális jelentősége miatt. Azóta turisták sokaságát vonzza Ausztria egyik legszebb tájához, az Osztrák Dunakanyarhoz. A csodás, barokk épületegyüttesben bencés rendi szerzetesek élnek, több mint 900 éve és végzik mindennapos teendőjüket. Az érdeklődők az apátság épületegyüttesét belülről is megtekinthetik és annak történetét is megismerhetik idegenvezetőnk segítségével. A bencés apátság teraszra épült barokk épület együttese a turisták kedvelt úticélja.

Innen a Wachau keleti kapuját a Dunán ringatózva érhetjük el. Sétahajózásunk alkalmával nagyot szippanthatunk a tiszta levegőből, miközben élvezhetjük az elénk táruló festői táj szépségét. A folyó által kivájt 33 kilométer hosszú völgyszoros 2000 óta része az UNESCO világörökségi listájának. A hajóról romantikus, középkori várromokat, szőlő ültetvényekkel tarkított domboldalakat láthatunk. A Wachau legszebb településéhez, Dürnsteinbe érkezünk, pici óvárosa felett tornyosuló sziklákon trónoló középkori várrom, Ausztria talán leghíresebb erődítménye. Hírnevét, festői fekvése mellett Oroszlánszívű Richárdnak köszönheti, aki hosszú hónapokon át élvezte kényszerből a vár marasztaló vendégszeretetét. A szabadon látogatható várrom, a város felől két különböző útvonalon közelíthető meg. A rövidebb, de meredekebb, ún. nehéz útvonal, az Eselsteig (Szamár-ösvény) a várost a várral összekötő városfalakon belül húzódik, ez a belső út (Innere Burgweg), míg a városfalakon kívül futó útvonal, a külső út (Äussere Burgweg). Bármelyik útvonalat is válasszuk, 15-20 perc alatt kényelmesen fent vagyunk a lélegzetelállító kilátást nyújtó várromoknál.A programváltoztatás jogát fenttartjuk!
Választható felszállásihelyek és időpontok
 • Budapest / 06:00
 • Buda - Budaörsi út / 06:30
 • Tatabánya / 07:00
 • Győr / 07:40
 • Mosonmagyaróvár / 08:25

Az ár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal,
 • Csoportkísérő idegenvezető


Az ár nem tartalmazza:
 • Melki apátság: 20 EUR/fő 
 • Melk - Dürnstein hajózás ára magyar csoportkísérővel: 35 EUR/fő
 • UtasbiztosításFONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban

 • Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban - kép 1
 • Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban - kép 2
 • Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban - kép 3
 • Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban - kép 4
 • Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban - kép 5
 • Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban - kép 6
 • Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban - kép 7
 • Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban - kép 8
 • Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban - kép 9
 • Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban - kép 10
 • Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban - kép 11
 • Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban - kép 12
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás