Schneeberg - Szalamandra vasúttal a felhők felett | TravelOrigo
Utazásid: 122
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Schneeberg - Szalamandra vasúttal a felhők felett

1 napos buszos kirándulás Ausztriába

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Schneeberg - Szalamandra vasúttal a felhők felett

1 napos buszos kirándulás Ausztriába

Utazás: autóbusszal

Töltődjön fel a természet erejével Alsó-Ausztria legmagasabb hegycsúcsán, a Schneebergen! Az Alpok fő vonulatának utolsó keleti tagja, amely magasságával meghaladja a 2000 métert, bámulatos környezetet kínál az utazóknak, akik a városból kiszakadva élveznék egy napon át a makulátlanul friss levegő, a zöldellő mezők és a szikrázó napsütés erejét a páratlan panoráma és a végtelen nyugalom társaságában.Ajánlatot kérek!

Programhossz: 1 nap

1. nap - Program

A kora reggeli órákban kezdjük meg utunkat a Bécsi Alpok lábánál fekvő Schneeberg felé. A hegység látképe Észak-Burgenlandból, Bécsből és az Alpokalja tájegységről is jól megfigyelhető, de tiszta időben a Tapolcai-medence tanúhegyeiről is jól látható.

Első állomásunk a losenheimi Sebastian-vízesés lesz. Ezt a csodálatos természeti képződményt, sűrű erdőkön és kanyargó folyamok mellett sétálva érjük el. Miután mindenki kigyönyörködte magát, folytatjuk utunkat Puchberg felé, mely napjainkban is kedvelt fürdővárosként funkcionál. A múlt század közepétől az osztrákok egyik legkedveltebb úti célja a város, örömmel látogatják a központban található tavacskát, melyet számtalan költöző és helyben élő vízimadár sokasága tesz igazán élővé és látványossá. Ha időnk engedi, tehetünk egy kényelmes sétát a városban és megtekinthetjük a festői szépségű puchbergi várat és templomot is. 

Indulunk a helyiek által Szalamandra névre keresztelt fogaskerekűvel - melyen még maga Ferenc József is utazott - a 2075 méter magasságban fekvő hegytető felé.

A vasút 1800 méter magasságig visz minket, a közel 10 kilométeres utat megközelítőleg egy óra alatt teszi meg. Az út során friss, élénk zöld legelőket, sűrű lombos erdőket, ritka alpesi növényzettel borított tájak sokaságát érintjük. A lélegzetelállító kilátás, a friss levegő és a természet páratlan szépsége életre szóló élményeket garantál, nem is beszélve az időközben készíthető temérdek gyönyörű fotóról. Utunk során több rövidebb megállót is tartunk, és mielőtt nekilendünénk a leghosszabb kaptatónak, lesz lehetőségünk megízlelni a méltán híres schneebergi pékremeket, a buktát többféle ízben.

A csúcsra érve bejárjuk a Kaleidoszkóp névre keresztelt kilátót, és meglátogatjuk a közelben található Erzsébet templomot is, melyet 1898-ban a sokak által szeretett és gyilkosság áldozatává vált Sissi királyné emlékére építettek.

Ezt követően egy kellemes túrát teszünk a csúcs körül: aki érez magában elegendő erőt, megmászhatja az állomás feletti kereszthez vezető utat is. Lehetőségünk lesz egy kis szabadidő eltöltésre is, a gyermekkel érkezők kipróbálhatják az Alsó-Ausztria legmagasabb pontján fekvő játszóterét, mely az állomás közelében található. Felnőtt utasainkat megannyi hütte és étterem hívogatja egy kis pihenésre, hegyvidéki tájban való elmerülésre, feltöltődésre. Élményekkel tele és a ropogósan friss alpesi levegőtől kellemesen elfáradva a délután során, a már ismert fogaskerekűvel jutunk vissza Puchberg városába.

Visszautazás Magyarországra kb.18 órakor, hazaérkezés a késő esti órákban.


FIGYELEM!!
A kirándulás 2000 méteres magasságba visz minket, ezért nyomatékosan szeretnénk felhívni utasaink figyelmét a réteges öltözködés fontosságára. Még a nyári időszakban is előfordulhat eső, havas eső, illetve szélsőségesen alacsony hőmérséklet. Kérjük, ezt mindenki tartsa számon amikor csomagját összeállítja.


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!
Választható felszállásihelyek és időpontok
 • Budapest / 05:00
 • Buda - Budaörsi út / 05:30
 • Tatabánya / 06:00
 • Győr / 06:40

Az ár tartalmazza:
 • Utazást felsőkategóriás autóbusszal
  • Csoportkísérő idegenvezetőt


Az ár nem tartalmazza:
 • Fogaskerekű vasút retúr: május-június felnőtt 35 EUR/fő, gyerek 6-15 éves korig 20 EUR/fő
 • Fogaskerekű vasút retúr: július-augusztus-szeptember felnőtt 39 EUR/fő, gyerek 6-15 éves korig 21 EUR/fő
 • A belépők a buszon fizetendők.
 • UtasbiztosítástFONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Schneeberg - Szalamandra vasúttal a felhők felett

 • Schneeberg - Szalamandra vasúttal a felhők felett - kép 1
 • Schneeberg - Szalamandra vasúttal a felhők felett - kép 2
 • Schneeberg - Szalamandra vasúttal a felhők felett - kép 3
 • Schneeberg - Szalamandra vasúttal a felhők felett - kép 4
 • Schneeberg - Szalamandra vasúttal a felhők felett - kép 5
 • Schneeberg - Szalamandra vasúttal a felhők felett - kép 6
 • Schneeberg - Szalamandra vasúttal a felhők felett - kép 7
 • Schneeberg - Szalamandra vasúttal a felhők felett - kép 8
 • Schneeberg - Szalamandra vasúttal a felhők felett - kép 9
 • Schneeberg - Szalamandra vasúttal a felhők felett - kép 10
 • Schneeberg - Szalamandra vasúttal a felhők felett - kép 11
 • Schneeberg - Szalamandra vasúttal a felhők felett - kép 12
 • Schneeberg - Szalamandra vasúttal a felhők felett - kép 13
 • Schneeberg - Szalamandra vasúttal a felhők felett - kép 14
 • Schneeberg - Szalamandra vasúttal a felhők felett - kép 15
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás