Advent Krakkóban és Zakopanéban | TravelOrigo
Utazásid: 207
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Advent Krakkóban és Zakopanéban

3 napos utazás Lengeylországba

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Advent Krakkóban és Zakopanéban

3 napos utazás Lengeylországba

Utazás: autóbusszal

Zakopane a Magas-Tátra népszerű üdülővárosa, pazar faházaival igazi időutazás a múltba.Lélegzetelállító kilátásban lesz részed a Gubalowka-hegyről, s még a lovasszánozást is kipróbálhatod!

Mesebeli hely, hamisítatlan adventi hangulat, gyönyörűen feldíszített belváros.Az adventi fényekben pompázó üdülőparadicsom, Zakopane, a hely, ami teljesen megbabonáz!Ajánlatot kérek!

Programhossz: 3 nap / 2 éj

1. nap - Krakkó

Indulás a megadott időpontban a megadott helyszínről. Utazás Szlovákián keresztül Lengyelországba. Érkezés Krakkóba, ahol városnézés keretében megtekintjük a Wawel dombon a Katedrálist, melyben a királyi sírok találhatóak, Szent Péter és Pál templom, Mária templom, Fő tér, Posztócsarnok, FIórián kapu, Barbakán. Innen az Egyetemhez sétálunk, a Collegium Maius épületéhez. Szabadidő a fahéj illatú, karácsonyi díszbe öltözött belvárosban, kellemes séta a karácsonyi vásári forgatagban. Szállás, vacsora Krakkóban.

2. nap - Zakopane

Reggeli után továbbutazunk Zakopaneba. Séta az üdülőparadicsom sétálóutcáján ahol megtekintjük a gorál népcsoport díszes faházait, és templomát. Majd fogaskerekűvel feljuthatunk a Gubalowka hegyre (1128m), ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és az azt körülölelő hegyekre. Itt már megkóstolhatjuk a helyi ínyenc ízeket (faszénen sült húsok, kolbász hurka stb). Ezt követően vásárlási lehetőség a piacon és a sétálóutcában. (helyi kézműves termékek, jó minőségű bőráruk, fafaragványok, füstölt házi sajtok minden formában, és ízesítésben, karácsonyi ajándékok, bőr papucsok, sapkák, gyapjú kesztyűk stb). Érdemes felkeresni a helyi specialitásokat kínáló hangulatos éttermeket is!

Fakultatív programlehetőségek:

Látogatás sajtkészítő műhelyben
Szervezett formában válik lehetségessé a bacówka (azaz a sajtkészítő műhely) látogatás. A bacówkában a sajtmester hagyományos módszerekkel, kizárólag két keze munkájával állítja elő a juhsajtot, és füstöli szabad tűz fölött! Megtekintjük a sajtkészítés folyamatát, közben szakszerű magyarázatot is kapunk a készítés minden lépéséről. A program magában foglalja a kóstolást is.

vagy

Termálfürdőzés (egyénileg):
A Term Gorjacy Potok komplexum összesen 22 db, 34-40 °C –os, termálvízzel töltött kültéri medencéből áll, amelyek tökéletes kikapcsolódást biztosítanak mindenki számára. A Gorujemy Potok-i ásványvizes fürdő pozitívan hat a közérzetre és javítja a lelki komfortérzetet. Ezért a termálvizek kiváló terápiás és rehabilitációs szerek.

3. nap - Zakopane, Hazautazás

Szabadprogram. 

Fakultatív programlehetőségek :

Lovasszánozás Zakopane-ban  (hó esetén)

Varázslatos érzés suhanni a szánnal a Zakopane környéki kanyargós ösvényeken, gyönyörködni a Tátrában, a lovak patkóinak ütemes léptét elnyelő hóban és a csengők csilingelésében. Aki egyszer kipróbálja, annak felejthetetlen élményben lesz része. Hó hiányában lovaskocsikázás a program!

vagy

Kirándulás felvonóval a Kasprowy csúcsra

Zakopane legnépszerűbb attrakciója, a Nyugati-Tátra főgerincén magasodó Kasprowy Wierch (magyar nevén Gáspár-csúcs), melynek tetejére nagykabinos felvonó, azaz a lanovka viszi fel a turistákat az 1987 méteres csúcs alá.  Kényelmesen, 20 perc alatt fent lehetünk a tátrai csúcsok magashegységi világában, élvezve a páratlan panorámát a Lengyel-Tátra vonulataira.  Nagy népszerűsége miatt azonban rendszeresen hatalmas sorok alakulnak ki az indító állomáson, ezért előzetes jegyfoglalás szükséges!

Indulás haza késő délután, visszaérkezés a kiindulási helyre az éjféli órákban.


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!
Egyéb tudnivaló

Szállás: 3 csillagos szállodában Zakopane külvárosában reggelis ellátással
2 ágyas, pótágyazható szobákban, egyágyas szoba felár ellenében kérhető


Az ár tartalmazza:
 • Utazás autóbusszal
 • 1 éjszaka Krakkóban, 1 éjszaka Zakopanéban reggelivel 3* panzióban vagy szállodában
 • csoportkisérő idegenvezető 
 • utas és útlemondási biztosítás


Az ár nem tartalmazza:
 • Ülőhelyválasztási felár 3000 Ft/fő
 • Egyágyas felár 18.000 Ft/fő

 • Fakultatív vacsora 18.000 Ft/fő
 • idegenforgalmi adó 4 EUR/fő*

  Fakultatív belépőjegy:
 • Gubalowka belépő retúr (egyénilag): F: 40 PLN/fő, 5-26 év között/65 év felett: 32 PLN/fő, egyútra F:32 PLN/fő, kedvezményes: 26 PLN/fő
 • Lovasszánozás (vagy lovaskocsizás): 25 EUR/fő
 • Sajtkészités 15 EUR/fő
 • Kasprowy felvonó Retúr-jegy (előre kérjük jelezni): 35 EUR

A belépő és a fakultatív program a buszon fizetendő, de a részvételi szándékát foglaláskor jelezze.
*kötelezően fizetendő 


FONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Advent Krakkóban és Zakopanéban

 • Advent Krakkóban és Zakopanéban - kép 1
 • Advent Krakkóban és Zakopanéban - kép 2
 • Advent Krakkóban és Zakopanéban - kép 3
 • Advent Krakkóban és Zakopanéban - kép 4
 • Advent Krakkóban és Zakopanéban - kép 5
 • Advent Krakkóban és Zakopanéban - kép 6
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás