Plitvicei tavak non-stop utazással | TravelOrigo

Plitvicei tavak non-stop utazással

2 napos utazás Horvátország egyik legszebb látnivalójához

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Plitvicei tavak non-stop utazással

2 napos utazás Horvátország egyik legszebb látnivalójához

Utazás: autóbusszal
 Itt a lehetőség, hogy Ön is ellátogasson és megnézze Európa egyik legszebb természeti képződményét! A Plitvicei-tavak Budapesttől csupán 500 km-re, Karlovactól 75 kilométerre délre fekszik, így egynapos kirándulásunk tökéletes arra, hogy kedvére gyönyörködjön benne. A tórendszer Horvátország egyik varázslatos Nemzeti Parkjának részeként, egy erdős hegyek által körülölelt völgyben terül el, ami már 1979-től megtalálható az UNESCO természeti világörökségi listáján.

Töltsön velünk egy csodás napot Horvátországban, jöjjön velünk non-stop buszos utazásukra a Plitvicei-tavakhoz, és fedezze fel a vízesések paradicsomát!


Utazás hossza: 2 nap

Plitvicei tavak non-stop utazással Programleírás

1. nap - Utazás a plitvicei tavakhoz

Indulás péntekről szombatra virradó éjjel. A foglalás során megadott helyszínen és időpontban találkozunk a TravelOrigo autóbuszainál, majd megkezdjük utazásunkat Horvátország felé, melyet csupán rövid pihenőkkel szakítunk meg. Mivel az éjszakát az autóbuszon töltjük, a lehető legkényelmesebb utazás érdekében érdemes kispárnával és pokróccal is készülni!

A plitvicei tavak Budapesttől csupán 500 km-re, Karlovactól 75 kilométerre délre fekszik, így egynapos kirándulásunk tökéletes arra, hogy kedvére gyönyörködjön benne. A reggeli órákban érkezünk meg Horvátország legjelentősebb nemzeti parkjába, ami többek között Karl May német író egyik híres indiánfilmjének, a Winnetou-nak is helyszínt adott a hatvanas években.

A park legérdekesebb látnivalója a plitvicei tavak, amely Európa egyik legszebb természeti látványossága. A tórendszert tápláló Bijela rijeka (fehér folyó) és a Crna rijeka (fekete folyó) folyók víztömegével, sodrásával és erejével több ezer éven keresztül vájta ki, alakította ki a plitvicei tavak jelenlegi formáját. A plitvicei tavak, a tavakat körülvevő hegyek dolomit és mészkő egyvelegéből épül fel. Ahol a vízáramlat akadályba ütközött, ott alakultak ki a mai vízesések. Mindezekből következik, hogy a plitvicei tavak - a víz erejének köszönhetően - még ma is alakulóban van.
Gyalogos, kisvonatos, hajós kirándulást teszünk a tavak körül – megtekintjük a nemzeti park legszebb részeit – áthajózunk a Kozjak-tavon, melynek különlegessége a mintegy 300 méter hosszú és 60 méter széles Štefanija sziget; közvetlen közelről tekintjük meg a legszebb vízlépcsőket, mellettük a megkövesedett fatörzseket. A felső tórendszert 12 tó alkotja, mely 637 méter magasan helyezkedik el, legszebb látnivalója a 20 méter magas Labudovac vízesés. A látvány olyan lélegzetelállító, hogy szinte kötelező fényképezkedni.

Az alsó tórendszert a Milanovac, Gavanovac, Kaluđerovac és a Novakovića Brod alkotják, mely egy mészkő kanyonban helyezkedik el, ahol közvetlenül, a pisztrángokkal teli tó peremén sétálhatunk végig. Kirándulásunk egyik legérdekesebb pillanata lesz az, amikor elérkezünk az utolsó gigavízeséshez, a csaknem 80 méter magas Nagy Vízeséshez, ami az alsó tavakat zárja. Ez a vízesés nemcsak méterében, de kialakulásában is eltér a többi vízeséstől: amíg a többi vízesést a tavak szintkülönbsége formálja, addig a Nagy vízesés a meredek mészkő sziklafalból kizúduló vízzuhatag által keletkezett.

Miután bejártuk a plitvicei tavak Paradicsomát, a késő délutáni órákban, kellemes fáradtsággal telve indulunk haza.

2. nap - Hazaérkezés

A kiindulási helyre az éjjeli órákban érkezünk vissza.


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!
Egyéb tudnivaló
A túra időtartama a nemzeti parkban pihenőkkel, hajózással, kisvonatozással együtt kb. 7 óra. A túra idegenvezetőnk kíséretével történik. A nemzeti park turistaútjai jól kiépítettek. A vizes részeken pallókat helyeztek le, hogy megkönnyítsék a túrázást. Érdemes kényelmes, utcai cipőt, illetve esőkabátot is hozni az útra.

Szuvenírek vásárlására, étkezésre, mellékhelyiségek használatára a két nagyobb hajókikőtőben, illetve a buszparkoló és pénztár közelében van lehetőség. Az út minden korosztály számára ajánlott.

Az út az aktuális időjárástól függetlenül indul. A program rossz idő esetén is egész napos!
(Rossz idő esetére javasoljuk: esőkabát, váltóruha, gumicsizma)

A külföldi valutában megadott belépőárakat a helyszínen kell kifizetni. Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeget átadni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból. Figyelem! A belépőárak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak!
Választható felszállásihelyek és időpontok

Plitvicei tavak non-stop utazással felszállási lehetőségek

 • Budapest / 23:55
 • Buda-Budaörsi út / 00:20 másnap hajnalban!
 • Székesfehérvár / 01:00 másnap hajnalban!
 • Siófok / 01:30 másnap hajnalban!
 • Balatonlelle / 01:55 másnap hajnalban!
 • Nagykanizsa / 03:00 másnap hajnalban!

Az ár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
  • Csoportkísérő idegenvezetőAz ár nem tartalmazza:
 • Plitvicei tavak belépőjegye: szezonálisan változik
 • Csoportos regisztrációs díj: 5 EUR/fő
 • Utasbiztosítás
 • Üzemanyag pótdíj

  Belépőjegyek:*
 • április-május, október: F: 22 EUR/fő, Diák 13 EUR/fő, Gyerek 7-18 éves korig: 7 EUR/fő, 7 éves kor alatt ingyenes
 • június-augusztus-szeptember : Felnőtt: 34 EUR/fő , Diák 27 EUR/fő, Gyerek 7-18 éves korig: 16 EUR/fő, 7 éves kor alatt ingyenes
 • A belépők a buszon fizetendők. A *-gal megjelölt tételek kötelezően fizetendők.

A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak! Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Előleg:
Az előleg az utazást megelőző 40-ik napig a teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 40 napon belüli indulási időpont foglalása esetén már csak a teljes részvételi díj megfizetése mellett van lehetősége utazást foglalni.


Hátralék:
A hátralék az utazás teljes részvételi díjának 60%-a, mely legkésőbb az utazást megelőző 30-40-nappal fizetendő.

Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Plitvicei tavak non-stop utazással Képek

 • Horvátország utazás - Plitvicei tavak non-stop utazással - TravelOrigo Utazási Iroda